Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Programmeerfout veroorzaker chaos bij voorverkiezing Iowa

Programmeerfout veroorzaker chaos bij voorverkiezing Iowa

DES MOINES (ANP) - De Democratische verkiezingsdienst in Iowa zegt dat een programmeerfout de reden is voor de rommelige Democratische voorverkiezing. De fout is nu gecorrigeerd.

Eerder zei de partij dat door een "rapportageprobleem" uitslagen niet goed konden worden gemeld. Dit blijkt door een programmeerfout in de nieuwe telefoonapp te komen waarop uitslagen worden doorgegeven. De partij laat weten dat de app niet uit de lucht is gegaan en geen sprake was van een hack of binnendringers. Ook zijn de gegevens die via de app zelf zijn ingevoerd en verzameld correct en geldig.

De controle van de uitslagen is nog gaande.

Democraten die proberen de presidentskandidaat van hun partij te worden, zijn al naar New Hampshire gegaan, waar de volgende voorverkiezingen plaatsvinden.

Meer uit Buitenland

Japan vervangt beschadigd scherm tegen overlastgevende toeristen

FUJIKAWAGUCHIKO (ANP/AFP) - De Japanse plaats Fujikawaguchiko vervangt een kapot scherm dat overlast moet tegengaan van toeristen die foto's maken van de bekende berg Fuji. Nadat het zwarte doek vorige week was opgehangen, werden al snel ongeveer tien gaten in het doek geprikt.

1 uur geleden
China betuigt steun aan Hongkong in zaak rond veiligheidswet

BEIJING (ANP/AFP) - China heeft steun aan de Hongkongse autoriteiten betuigd, nadat in Hongkong veertien personen schuldig zijn bevonden aan het overtreden van de internationaal omstreden veiligheidswet. Het proces draait om het houden van onofficiƫle voorverkiezingen voor de prodemocratische oppositie in 2020.

1 uur geleden
Spaans parlement neemt amnestiewet Catalaanse separatisten aan

MADRID (ANP/AFP) - De Spaanse Tweede Kamer heeft zoals verwacht met een kleine meerderheid definitief ingestemd met een amnestiewet. Met de wet wordt amnestie verleend aan separatisten die betrokken waren bij een onwettige poging Cataloniƫ in 2017 af te scheiden van de rest van Spanje.

2 uur geleden
2023 was een na warmste jaar ooit gemeten in Spanje

MADRID (ANP) - Spanje beleefde vorig jaar het op een na warmste jaar sinds het begin van de metingen in 1961. Dat maakte de Spaanse weerdienst Aemet donderdag bekend. In 2023 kwam de gemiddelde temperatuur uit op 15,2 graden. Dat is 1,2 graden hoger dan normaal. Alleen in recordjaar 2022 was het nog warmer.

2 uur geleden
Grote nieuwszender Zuid-Afrika voorspelt verlies meerderheid ANC

KAAPSTAD/MIDRAND (ANP/RTR) - De Zuid-Afrikaanse nieuwszender eNews Channel Africa voorspelt dat het Afrikaans Nationaal Congres (ANC) in de parlementsverkiezingen van woensdag de meerderheid in het parlement kwijt is geraakt. Na dertig jaar de politiek met een ruime parlementaire meerderheid te hebben gedomineerd, zou het ANC van 57,5 procent van de stemmen vijf jaar geleden terugvallen op ergens tussen de 40 en 45 procent van de stemmen nu.

3 uur geleden
Klimaatdenktank: overheden verwachten te veel van verwijdering CO2

BERLIJN (ANP) - Veel landen vertrouwen in hun klimaatplannen te veel op toekomstige mogelijkheden om CO2 uit de atmosfeer te halen. Daarmee brengen ze het veiligstellen van het belangrijkste doel, de opwarming van de aarde onder de 1,5 graden houden, in gevaar. Die conclusie trekt de wetenschappelijke denktank Climate Action Tracker (CAT) na een analyse van het klimaatbeleid van grote uitstoters, waaronder de VS, China en de Europese Unie.

3 uur geleden
Human Rights Watch na uitspraak Hongkong: democratie geen misdaad

HONGKONG (ANP/RTR/AFP) - Human Rights Watch heeft kritiek geuit op de Hongkongse rechtszaak waarin veertien mensen schuldig zijn bevonden aan "staatsondermijnende activiteiten" na het houden van officieuze voorverkiezingen voor de prodemocratische oppositie. "Democratie is geen misdaad", aldus de mensenrechtenorganisatie.

6 uur geleden