Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Programmamanager Fieldlab: er zijn nu alleen maar verliezers

Programmamanager Fieldlab: er zijn nu alleen maar verliezers

HILVERSUM (ANP) - Volgens de programmamanager van Fieldlab-evenementen Pieter Lubberts zijn er "alleen maar verliezers" na de afgelasting van 538 Oranjedag. De ophef die is ontstaan rondom het testfestival, dat aanstaande zaterdag in Breda zou plaatsvinden met 10.000 man publiek, wijkt volgens hem af van het hoofddoel van Fieldlab. "De discussie wijkt af van waar we het eigenlijk voor doen: testen en onderzoek doen voor veilige evenementen", vertelt Lubberts maandagavond aan tafel bij Beau van Erven Dorens.

Het was voor Fieldlab een "zware dag". "We zijn teleurgesteld en het voelt als een gemiste kans voor ons onderzoek. Maar ook voor Radio 538 en Depla, de burgemeester van Breda." Lubberts, die tot 2006 werkzaam was als operations manager bij Radio 538, had de negatieve reacties aanvankelijk niet verwacht. "Daar hadden we niet op gerekend. Als Fieldlab zijn we bezig met iets dat volgens ons belangrijk en goed is voor de maatschappij."

Het testfestival kwam de afgelopen dagen in opspraak. Een medewerker van het nabijgelegen Amphia Ziekenhuis riep op het festival af te gelasten en startte zaterdag een petitie, die door ruim 370.000 mensen is ondertekend. Dat had Lubberts graag anders gezien. "Ik snap dat je schrikt van 10.000 mensen. Maar in plaats van een statement of petitie, had ik een gesprek de voorkeur gegeven." Daar heb je volgens hem meer aan. "Met alle lokale partijen hebben we heel veel gesprekken gevoerd. Dan krijg je veel meer begrip voor wat ieder doet."

Lubberts onderstreept dat hij begrip heeft voor de beslissing van de gemeente Breda om geen vergunning te verlenen aan 538 Oranjedag. "Maar de bedoeling is zo anders dan hoe het nu wordt opgevat." Hij hoopt dat de andere Fieldlab-evenementen, waaronder een marathon en de Efteling, niet lijden onder de negatieve aandacht. "Ik zou het heel jammer vinden als onze mede-organisatoren worden afgeschrikt door alle negatieve reacties van de afgelopen dagen. We willen juist iets bijdragen aan het openen van de maatschappij."

Meer uit Binnenland

Open brief 329 burgemeesters tegen antisemitisme

AMSTERDAM (ANP) - Bijna alle burgemeesters in Nederland spreken zich in een open brief uit tegen opkomend antisemitisme. De gemeente Amsterdam komt vrijdag naar buiten met de brief, die namens 329 burgemeesters is. "Laten we ons blijven verzetten tegen elke vorm van discriminatie en racisme", staat in het schrijven.

18 minuten geleden
Dieuwertje Blok legt werk neer en moet neusamputatie ondergaan

HILVERSUM (ANP) - Dieuwertje Blok legt haar werkzaamheden neer en verdwijnt voorlopig uit de openbaarheid, omdat haar neus geamputeerd moet worden. Ze heeft neuskanker. Dat zegt de 66-jarige Blok, vooral geliefd en bekend door het presenteren van Het Sinterklaasjournaal, in de Volkskrant. Een eerdere poging om kankercellen in haar neus te bestrijden was niet succesvol.

59 minuten geleden
Actievoerders vragen natuur rond terrein VDL Nedcar te sparen

MAASTRICHT (ANP) - De actiegroep Red het Sterrebos roept het Limburgse provinciebestuur op de kap van bomen rond het terrein van autofabrikant VDL Nedcar tegen te houden. Actievoerders boden vrijdagochtend voor de deur van het gouvernement in Maastricht een petitie aan, die gedeputeerde Stephan Satijn namens het Limburgse college in ontvangst nam.

1 uur geleden
LTO vertrouwt op werking blauwtongvaccin voor hoogseizoen

DEN HAAG (ANP) - Land- en Tuinbouworganisatie LTO haalt opgelucht adem nu het Spaanse vaccin tegen het blauwtongvirus is goedgekeurd door de landbouwminister. "De tijd begon te dringen", zegt Jeannette van de Ven, portefeuillehouder Gezonde Dieren bij de LTO in een verklaring. Met deze ontwikkeling heeft ze "goede hoop" dat schapen en runderen voor het hoogtepunt van het knuttenseizoen beschermd zijn.

2 uur geleden
Plofkraak op pinautomaat in Franeker

FRANEKER (ANP) - In het Friese Franeker is in de nacht van donderdag op vrijdag rond 03.40 uur een plofkraak gepleegd. Doelwit was een pinautomaat aan de Voorstraat, meldt een woordvoerder van de politie. Er is niemand gewond geraakt. Of er iets is buitgemaakt, is onbekend.

6 uur geleden
Drukte op wegen verwacht door begin meivakantie

DEN HAAG (ANP) - In heel het land gaat vrijdagmiddag de meivakantie van start voor scholen. De ANWB verwacht door het vakantieverkeer een extra drukke avondspits. Ook Schiphol en andere luchthavens maken zich met tienduizenden verwachte reizigers per dag op voor topdrukte.

7 uur geleden
Rutte overlegt met Erdogan over benoeming tot NAVO-baas

ISTANBUL (ANP) - Mark Rutte hoopt vrijdag van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan te horen dat die geen bezwaren meer heeft tegen zijn benoeming tot secretaris-generaal van de NAVO. Turkije is nu nog een van de vier landen die nog dwars ligt bij Ruttes benoeming tot baas van het militaire bondgenootschap.

7 uur geleden