Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Prognose voor neergeschoten premier Slowakije is positief

BRATISLAVA (ANP/RTR) - De prognose voor de gezondheid van de Slowaakse premier Robert Fico is goed. Dat zei de Slowaakse minister van Gezondheid Zuzana Dolinková zaterdag. De minister meldt dat de toestand van Fico stabiel, maar nog altijd ernstig is.

Fico onderging vrijdag een tweede operatie, waardoor de kans op herstel volgens de minister is toegenomen.

Volgens de plaatsvervangende premier Robert Kalinak is het niet nodig dat hij de taken van Fico officieel overneemt. Volgens Kalinak vindt er communicatie met de premier plaats "binnen de grenzen van zijn toestand".

Verdachte (71)

Fico werd woensdag neergeschoten in de plaats Handlová. Een 71-jarige man werd ter plaatse aangehouden. Hij is aangeklaagd voor poging tot moord.

De premier ligt nog op de intensive care. Eerder was er sprake van dat hij mogelijk na het weekend naar een ziekenhuis in de Slowaakse hoofdstad Bratislava zou worden overgebracht. Volgens Kalinak is dit de komende dagen echter nog niet aan de orde.

Meer uit Buitenland

Houthi-rebellen brengen tweede schip in Rode Zee tot zinken

SANAA (ANP/RTR) - De Houthi-rebellen in Jemen hebben in de Rode Zee mogelijk weer een vrachtschip tot zinken gebracht. Ze willen zo hun solidariteit met de Palestijnen tonen. Het schip was enkele dagen geleden aangevallen en maakte meteen water. De bemanning kon in veiligheid worden gebracht, op een persoon na.

1 uur geleden
Poetin begonnen aan eerste bezoek aan Noord-Korea in 24 jaar

PYONGYANG (ANP/AFP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin is aangekomen in buurland Noord-Korea. Het is zijn eerste bezoek aan de geïsoleerde dictatuur sinds juli 2000. In hoofdstad Pyongyang zijn de straten versierd met posters van Poetin en Russische vlaggen.

3 uur geleden
NAVO-chef prijst Rutte: opvolging is nu snel geregeld

WASHINGTON (ANP) - NAVO-topman Jens Stoltenberg verwacht dat zijn opvolging snel is geregeld. Hij reageerde op een persconferentie op het nieuws dat de Nederlander Mark Rutte nu ook de steun heeft van Hongarije, een van de laatste landen die zijn benoeming nog blokkeerden.

5 uur geleden
NAVO-chef prijst Rutte: opvolging is nu snel geregeld

WASHINGTON (ANP) - NAVO-topman Jens Stoltenberg verwacht dat zijn opvolging snel is geregeld. Hij reageerde op een persconferentie op het nieuws dat de Nederlander Mark Rutte nu ook de steun heeft van Hongarije, een van de laatste landen die zijn benoeming nog blokkeerden.

5 uur geleden
Zanger Justin Timberlake opgepakt voor rijden onder invloed

SAG HARBOR (ANP) - De Amerikaanse politie heeft Justin Timberlake opgepakt op verdenking van rijden onder invloed. De zanger negeerde in Sag Harbor een stopbord en slingerde over de weg, staat volgens CBS News in rechtbankdocumenten. Timberlake is na zijn arrestatie voorgeleid en vervolgens vrijgelaten.

5 uur geleden
Dodental moslimbedevaart Mekka loopt op door hitte

MEKKA (ANP/AFP/DPA) - Het dodental door de gloeiende hitte tijdens de moslimbedevaart hadj in het Saudische Mekka is fors opgelopen. Ruim 320 Egyptenaren zouden zijn omgekomen, meldden Arabische diplomaten. Zij baseerden zich op cijfers van een ziekenhuis.

6 uur geleden
Uiterst rechtse Bardella bekritiseert politieke oproep Mbappé

PARIJS (ANP/RTR) - De oproep van het Franse voetbalidool Kylian Mbappé om tegen "extremen" te stemmen bij de volgende verkiezingen is niet goed gevallen bij Jordan Bardella, de partijleider van de uiterst rechtse Rassemblement National (RN). Bardella uitte op televisie kritiek op de superster, die op dit moment met het Franse elftal actief is op het EK in Duitsland.

7 uur geleden