Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Proefpersonen CureVac kunnen ander coronavaccin krijgen

Proefpersonen CureVac kunnen ander coronavaccin krijgen

UTRECHT (ANP) - Mensen die als proefpersoon mee hebben gedaan aan een onderzoek met het coronavaccin van het Duitse Curevac kunnen een ander vaccin bij de GGD krijgen. Dat laat het UMC Utrecht weten, dat het onderzoek met het middel leidde. Deelnemers zijn dinsdagavond laat ingelicht. Om hoeveel mensen het gaat, is nog niet duidelijk.

CureVac maakte dinsdag bekend dat het bedrijf stopt met de ontwikkeling van het coronavaccin. Ook de beoordeling van het middel door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) wordt afgebroken. Het vaccin wordt dus niet geregistreerd als officieel coronavaccin in Europa.

Dat betekent dat proefpersonen die CureVac hebben gehad geen vaccinatiebewijs krijgen. Zij kunnen dus ook niet zonder zich te laten testen een coronatoegangsbewijs krijgen, waarmee ze naar onder meer restaurants, concerten en op vakantie kunnen. Door zich te laten inenten met een vaccin dat wél geregistreerd staat, zoals dat van Pfizer/BioNTech, krijgen ze alsnog een vaccinatiebewijs. Volgens het UMC Utrecht levert het zetten van een extra vaccin geen gevaar voor de gezondheid op.

De studie, in samenwerking met het Amphia Ziekenhuis in Breda, het Amsterdam UMC en de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar gaat wel door, aldus het UMC Utrecht.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Gezond

Ziekenhuis Zwolle zegt operaties af om toestroom coronapatiënten

ZWOLLE (ANP) - Het ziekenhuis Isala in Zwolle heeft de laatste weken dusdanig veel coronapatiënten moeten opnemen, dat 20 patiënten die op de wachtlijst stonden voor een inhaaloperatie, afgebeld moesten worden. Dat heeft een woordvoerster van het ziekenhuis bevestigd naar aanleiding van berichtgeving door de Stentor.

3 uur geleden
RIVM meldt 3703 nieuwe coronagevallen, meer dan weekgemiddelde

BILTHOVEN (ANP) - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft tussen zaterdagochtend en zondagochtend 3703 meldingen van positieve coronatests gekregen. Dat is meer dan het weekgemiddelde van 3377, maar ietsje minder dan zaterdag toen er (gecorrigeerd) 3720 nieuwe gevallen werden gemeld.

9 uur geleden
Aantal coronapatiënten in het ziekenhuis blijft stijgen

ZEIST (ANP) - Opnieuw liggen er meer coronapatiënten in de ziekenhuizen dan een dag eerder. Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) meldt zondag dat nu in totaal 553 mensen behandeld worden vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat is het hoogste aantal sinds 21 september. Zaterdag stond dat cijfer op 546.

11 uur geleden
Nederland kleurt roder en roder door stijging coronagevallen

DEN HAAG (ANP) - Nederland kleurt komende week grotendeels rood op de kaart van coronagevallen in Europa. Het aantal positieve tests loopt verder en verder op. In Nederland zijn in de afgelopen week bijna 23.000 mensen positief getest, ruim 50 procent meer dan in de week ervoor. De 'najaarsstijging' kan betekenen dat andere landen op den duur strengere regels voor Nederlandse reizigers invoeren, zoals bij de vierde golf in juli ook gebeurde.

11 uur geleden
Weer liggen er iets meer coronapatiënten in het ziekenhuis

ZEIST (ANP) - In de ziekenhuizen liggen nu weer iets meer coronapatiënten dan een dag eerder, in totaal worden 546 mensen behandeld vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Een dag eerder was dat totale aantal 543.

1 dag geleden
Jonge ggz-patiënt kan toch niet terecht bij loket langdurige zorg

DEN HAAG (ANP) - Jongeren onder de 18 jaar met een psychische stoornis komen toch niet in aanmerking voor de Wet langdurige zorg (Wlz). De Tweede Kamer wilde dat graag maar het is niet haalbaar, concludeert demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) na onderzoek. Zo is niet duidelijk om hoeveel jeugdigen het kan gaan en levert zowel de uitvoering als de financiële gevolgen te veel onzekerheden op, schrijft hij in een brief.

2 dagen geleden
Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen stijgt zeven dagen op rij

ZEIST (ANP) - Voor de zevende dag op rij stijgt het totale aantal opgenomen coronapatiënten. Ziekenhuizen behandelen momenteel 543 mensen vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat is het hoogste aantal sinds 21 september, ruim drie weken geleden. Ten opzichte van donderdag steeg het aantal opgenomen patiënten met 9 en in de afgelopen week zijn er netto 74 patiënten bij gekomen.

2 dagen geleden