Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Productie bij VDL NedCar op 6 mei van start

Productie bij VDL NedCar op 6 mei van start

BORN (ANP) - De productie bij autofabriek VDL Nedcar wordt op 6 mei weer hervat. Dat bevestigde het bedrijf na berichtgeving door 1Limburg. De fabriek gaat op 1 mei al open om de productielijn te testen en het personeel uitleg te geven over de nieuwe werkwijze waarbij de coronamaatregelen worden gevolgd. De fabriek was sinds 19 maart dicht.

Hoe de nieuwe werkwijze eruit gaat zien, is nog niet duidelijk. VDL Nedcar legt momenteel de laatste hand aan de plannen, die volgende week klaar moeten zijn. De productie wordt bovendien stapsgewijs opgevoerd.

"Op 1 mei gaan we de productielijn testen en kijken of er genoeg onderdelen zijn", legt de woordvoerder van VDL uit. "Op 4 en 5 mei komen er weer veel medewerkers naar het werk, die we dan gaan bijpraten over de nieuwe werkwijze en werkomstandigheden. Op woensdag 6 mei zouden we weer moeten gaan draaien."

Lagere vraag

Hoeveel voertuigen er geproduceerd zullen worden en hoeveel mensen er aan de slag kunnen, is nog ongewis. Dat de vraag naar auto's door de coronacrisis lager is, ligt volgens een woordvoerder voor de hand. Precieze cijfers daarover zijn er nog niet.

Er werken in totaal 5000 mensen bij de fabrieken in Born. Daar maakt VDL Nedcar BMW's van het type X1 en MINI's. De twee busfabrieken in Valkenswaard liggen nog stil. Een derde VDL-busfabriek in het Belgische Roeselare is maandag weer opgestart en draait nu op halve capaciteit.

"Of en hoe we weer kunnen opstarten hangt af van de leveringsketen voor onderdelen, de beschikbaarheid van medewerkers en de vraag in de markt. Als die er tegelijk en in voldoende mate zijn, kan er weer worden opgestart", aldus de woordvoerder van VDL.

Meer uit Financieel

ByteDance wil vaart achter rechtszaak tegen Amerikaanse ban TikTok

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De populaire video-app TikTok en het Chinese moederbedrijf ByteDance willen vaart maken in hun juridische strijd ter voorkoming van een dreigende ban in de Verenigde Staten. Advocaten van de bedrijven hebben daarom voor het weekend een verzoek ingediend om hun proces tegen de Amerikaanse overheid te bespoedigen.

12 uur geleden
Beursweek begint rustig, beleggers kijken uit naar Fed en Nvidia

DEN HAAG (ANP) - Beleggers maken zich op voor een rustig begin van de nieuwe beursweek. De Amsterdamse beurs is maandag open, maar veel Nederlandse bedrijven zijn op tweede pinksterdag gesloten. Laadpalenbedrijf Alfen uit Almere komt na de slotbel op maandag met een kwartaalbericht. De Federal Reserve publiceert woensdag notulen van de laatste beleidsvergadering. Dan komt ook maker van AI-chips Nvidia met cijfers.

12 uur geleden
Tientallen Fiats in beslag genomen om sticker met Italiaanse vlag

LIVORNO (ANP/BLOOMBERG) - Italiaanse autoriteiten hebben tientallen Fiat Topolino's in beslag genomen omdat op de wagens een Italiaans vlaggetje is geplakt, maar de auto's zijn in werkelijkheid in Marokko in elkaar gezet. De voertuigen werden geblokkeerd in de haven van Livorno om vermeende schendingen van de zogenaamde 'Made in Italy'-wet, die moederbedrijf Stellantis al dwong zijn sportwagen Alfa Romeo Milano om te dopen tot Junior.

13 uur geleden
Bloomberg: China bereid tot actie als EU doorgaat met onderzoeken

BEIJING (ANP) - China is bereid tegenmaatregelen te nemen tegen de Europese Unie als het landenblok een reeks onderzoeken naar Chinees beleid en Chinese bedrijven voortzet. Dat valt volgens financieel persbureau Bloomberg op te maken uit een bericht op een aan Chinese staatsmedia gelieerd socialmedia-account.

14 uur geleden
Krant: Sony alleen geïnteresseerd in bezittingen Paramount

NEW YORK (ANP/RTR) - De filmtak van Sony en investeerder Apollo hebben geheimhoudingsovereenkomsten ondertekend die hen in staat stellen de boeken van Paramount te bekijken voorafgaand aan een mogelijk bod op bezittingen van de filmstudio. Maar ze zijn niet meer geïnteresseerd in een overname van Paramount als geheel, heeft The New York Times gehoord van ingewijden.

15 uur geleden
Brussels Airlines maakt formeel bezwaar tegen vergunning Zaventem

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Brussels Airlines maakt formeel bezwaar tegen de nieuwe omgevingsvergunning voor Brussels Airport, ook wel bekend als Zaventem, omdat Europese regels bij de totstandkoming ervan niet zouden zijn gerespecteerd. In de dit weekend aangekondigde bezwaarstap verwijst de luchtvaartmaatschappij naar dezelfde 'balanced-approach-procedure' waarover eerder rond Schiphol veel te doen was.

16 uur geleden
Lamborghini: nog te vroeg voor volledig elektrische sportauto

SANT'AGATA BOLOGNESE (ANP/BLOOMBERG) - De Italiaanse sportwagenfabrikant Lamborghini wacht voorlopig met het volledig elektrisch maken van zijn sportwagens. Volgens Lamborghini-baas Stephan Winkelmann is het op zich geen probleem om snelle elektrische auto's te produceren. Alleen emotionele aspecten, zoals het brullende geluid van de V10-motor van de Huracan, kunnen niet zomaar worden nagebootst.

18 uur geleden