Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Problemen op afdeling Cardiologie van Zwols ziekenhuis

Problemen op afdeling Cardiologie van Zwols ziekenhuis

ZWOLLE (ANP) - Het ziekenhuis Isala kampt met problemen op de afdeling Cardiologie, schrijft het Zwolse ziekenhuis in een verklaring in reactie op een artikel van de Volkskrant. Volgens de krant mogen drie cardiologen voorlopig bepaalde ingewikkelde ingrepen niet meer zelfstandig uitvoeren, nadat medewerkers over hun functioneren aan de bel hadden getrokken. Het ziekenhuis heeft dit zaterdagochtend niet bevestigd.

Het ziekenhuis spreekt in de verklaring van onderbezetting bij arts-assistenten en andere zorgmedewerkers en zegt dat de afgelopen maanden meerdere maatregelen zijn getroffen en aanpassingen zijn gedaan in de bedrijfsvoering. "Omdat er geen patiëntonveilige situaties mogen ontstaan", aldus het ziekenhuis. "We zijn er nog niet, maar we zijn wel met elkaar de juiste stappen aan het zetten om de ontstane problematiek binnen de afdeling Cardiologie op te lossen."

Volgens de Volkskrant dreigden medewerkers het werk neer te leggen als niet kon worden gegarandeerd dat altijd een meer ervaren cardioloog in de buurt zou zijn. De afgelopen weken moest zo vaak de hulp van een meer ervaren cardioloog worden ingeroepen, dat medewerkers niet genoeg vertrouwen hadden dat de drie cardiologen zelfstandig veilige zorg konden leveren, schrijft de krant. Deze drie cardiologen zouden zijn aangesteld om een tekort aan artsen in het ziekenhuis op te vangen.

Op de afdeling Cardiologie van het ziekenhuis is het al langer onrustig. Zo speelt er een corruptiezaak rond een groep cardiologen van het Isala. Zij zouden een leverancier van medische hulpmiddelen hebben voorgetrokken bij bestellingen en hiermee miljoenen hebben verdiend. De FIOD onderzoekt de zaak. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) zei begin september geen aanwijzingen te hebben dat de patiëntveiligheid hierdoor in gevaar kwam.

Meer uit Binnenland

Twee Nederlandse terrorismeverdachten uit Syrië opgehaald

DEN HAAG (ANP) - Twee van terrorisme verdachte vrouwen zijn met hun twee kinderen uit Syrië overgebracht naar Nederland, laten demissionair ministers Dilan Yeşilgöz (Justitie en Veiligheid) en Hanke Bruins Slot (Buitenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer weten.

47 minuten geleden
Advocaat UvA-betogers geen gelijk van officier van justitie

AMSTERDAM (ANP) - De officier van justitie heeft aan Willem Jebbink, de advocaat van veel gearresteerde UvA-betogers, laten weten dat de aanhoudingen in het protestkamp aan de Roetereilandscampus van de universiteit rechtmatig waren. Volgens Jebbink hadden de pro-Palestijnse demonstranten niet opgepakt mogen worden op grond van erfvredebreuk, omdat zij actievoerden op een "voor het publiek vrij toegankelijk terrein bij een universiteit".

59 minuten geleden
Studentenclubs bezorgd over ontruiming

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse Studentenvakbond ASVA en de Landelijke Studentenvakbond maken zich volgens eigen zeggen "ernstige zorgen over de brute ontruiming van het studentenprotest" dat maandag plaatsvond op een campus van de UvA op Roeterseiland.

1 uur geleden
Docenten UvA in actie op Roeterseiland als steun aan studenten

AMSTERDAM (ANP) - Tientallen docenten en medewerkers van de Universiteit van Amsterdam (UvA) houden dinsdagmiddag vanaf 16.00 uur een eigen demonstratie op de Roeterseilandcampus. Ze doen dat onder meer uit solidariteit met de pro-Palestijnse studenten die daar maandag een protestkamp opzetten en door de politie uiteindelijk werden verwijderd. Dat zegt docent sociologie Sam Hamer.

1 uur geleden
Rechter kan niets met klachten over bezwaartermijn verkeersboetes

UTRECHT (ANP) - Het heeft geen zin om naar de rechter te stappen als het Openbaar Ministerie te lang op zich laat wachten om een bezwaar tegen een opgelegde verkeersboete te behandelen. Dat oordeelt de rechtbank in Utrecht in een uitspraak over 433 zaken.

2 uur geleden
Eredoctoraat voor weerman Gerrit Hiemstra en WHO-baas Ghebreyesus

GRONINGEN (ANP) - De Rijksuniversiteit Groningen reikt op vrijdag 24 mei een eredoctoraat uit aan onder anderen meteoroloog Gerrit Hiemstra, de voormalige weerman van het NOS Journaal. De eer valt hem te beurt om zijn "uitzonderlijke prestaties als expert op het gebied van meteorologie en (de gevolgen van) klimaatverandering", aldus de onderwijsinstelling.

2 uur geleden
Vertegenwoordigers Amsterdamse driehoek in gesprek met UvA

AMSTERDAM (ANP) - Vertegenwoordigers van de driehoek van Amsterdam (politie, OM en stadsbestuur) zijn in gesprek met de Universiteit van Amsterdam (UvA) naar aanleiding van de pro-Palestijnse protestactie op de Roeterseilandcampus van de universiteit. Dat meldt een woordvoerder van burgemeester Femke Halsema dinsdag.

2 uur geleden