Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Problemen in stemlokalen Berlijn door gelijktijdige marathon

Problemen in stemlokalen Berlijn door gelijktijdige marathon

BERLIJN (ANP) - Er komen steeds meer meldingen dat stemformulieren ontbreken in verschillende stembureaus in Berlijn, meldt de Berliner Zeitung zondag. Zo zouden verschillende stemlokalen stembiljetten uit andere districten hebben ontvangen. En wegafsluitingen vanwege de marathon die zondag in Berlijn wordt gehouden maken het moeilijk om de juiste stembiljetten te leveren.

Vooral in de Berlijnse districten Charlottenburg-Wilmersdorf en Friedrichshain zou daardoor volgens de krant sprake zijn van lange rijen en een "enorme chaos".

Autoriteiten benadrukten dat wie uiterlijk 18.00 uur in de rij voor het stembureau staat, nog kan stemmen. Tevens waarschuwden ze dat de wachttijd kan oplopen tot een uur.

Volgens de autoriteiten in Berlijn was de opkomst tegen het middaguur 27,4 procent en daarmee ongeveer even hoog als bij de laatste federale verkiezingen in 2017, toen 27,2 procent van de Berlijnse stemgerechtigden tegen de middag hun stem had uitgebracht. Maar waarschijnlijk hebben nu meer mensen per post gestemd vanwege de coronacrisis.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Armin Laschet weg als premier Noordrijn-Westfalen

DÜSSELDORF (ANP) - De premier van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, Armin Laschet, is afgetreden. De christendemocraat wordt dinsdag lid van de Bondsdag in Berlijn. Hij heeft gezegd "een enkele reis" Berlijn te nemen en keert dus naar verwachting niet terug in de politiek van de deelstaat die aan Overijssel, Gelderland en Limburg grenst.

7 minuten geleden
VN-onderzoek: jongeren willen strengere klimaatmaatregelen

NEW YORK (ANP) - Jongeren onder de 18 zien klimaatverandering als een groter gevaar dan volwassenen dat doen en willen strengere maatregelen. Ze zijn daarbij aanmerkelijk positiever over maatregelen om klimaatverandering tegen te gaan, zegt het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP) op basis van een groot onderzoek. Samen met de universiteit van Oxford ondervroeg het UNDP bijna 700.000 inwoners van de twintig grootste economieën van de wereld, onder wie ruim 300.000 jongeren.

1 uur geleden
CNN: miljoenen gebruikte medische handschoenen als nieuw verkocht

WASHINGTON (ANP) - Sinds het begin van de coronapandemie hebben Thaise bedrijven miljoenen inferieure en gebruikte medische handschoenen aan afnemers in de Verenigde Staten geleverd. Volgens CNN is het slechts 'het topje van de ijsberg'. De zender heeft tien maanden onderzoek gedaan in de VS en Thailand en baseert zich op invoerdocumenten en gesprekken met Amerikaanse distributeurs van de handschoenen.

4 uur geleden
Veel overlast door regen aan westkust VS

SACRAMENTO (ANP) - Een zware regenstorm die sinds het weekend over de westkust van de Verenigde Staten trekt, zorgt voor veel overlast. In de staten Californië, Oregon en Washington zitten zo'n 350.000 huishoudens zonder stroom. Ook zijn wegen geblokkeerd door overstromingen en modderlawines. De regenbuien houden maandag aan.

6 uur geleden
Wereldgezondheidsorganisatie: dit jaar 40 procent gevaccineerd

BERLIJN (ANP/DPA) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) houdt vast aan haar doelstelling dat eind dit jaar 40 procent van de wereldbevolking is gevaccineerd tegen het coronavirus. De rijke landen moeten dan wel een stapje terug doen en meer vaccins overlaten aan de armere landen, vindt WHO-boos Tedros: "Dit doel is haalbaar".

11 uur geleden
China wil gebruik fossiele energie voor 2060 fors terugdringen

BEIJING (ANP/AFP) - China streeft ernaar om het gebruik van fossiele brandstoffen tegen 2060 tot onder de 20 procent van het totale energieverbruik terug te brengen, staat in een zondag door staatsmedia gepubliceerd plan. Het plan volgt op een belofte van president Xi Jinping om het gebruik van steenkool in China drastisch te reduceren, met als doel in 2060 klimaatneutraliteit te bereiken. De opwekking en het verbruik van energie moet dan niet meer tot extra CO2-uitstoot leiden.

15 uur geleden
Israël wil ruim 1300 huizen bouwen voor kolonisten op Westoever

JERUZALEM (ANP/AFP) - Israël gaat 1355 huizen bouwen voor kolonisten op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever, zei het ministerie van Bouw zondag. "Aanbestedingen zijn gepubliceerd voor 1355 woningen in Judea en Samaria", aldus het ministerie, onder verwijzing naar de bijbelse namen die in Israël veel worden gebruikt voor de Westelijke Jordaanoever.

18 uur geleden