Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Problemen en lange rijen wachtenden bij stembureaus Georgia

Problemen en lange rijen wachtenden bij stembureaus Georgia

ATLANTA (ANP) - De 6,9 miljoen kiesgerechtigden in de Amerikaanse staat Georgia moesten dinsdag soms uren geduld hebben. Door allerlei problemen met stemmachines en veiligheidsmaatregelen als gevolg van het coronavirus ontstonden lange rijen met wachtenden.

In de staat werden verschillende voorverkiezingen gehouden voor de presidents-, Congres- en andere verkiezingen die in november worden gehouden. Vanwege de uitbraak van het coronavirus waren de verkiezingen afgelopen maart uitgesteld naar dinsdag.

Democratische en Republikeinse politici in de staat geven elkaar de schuld van de chaos. De Democraten beschuldigen de Republikeinse staatssecretaris, die de verkiezingen organiseert, ervan dat er te weinig stembureaus zijn in buurten waar veel Democratische kiezers wonen. De Republikeinen zeggen dat er vanwege corona te weinig vrijwilligers zijn om de stembusgang in goede banen te leiden.

In de staat werd getest met nieuwe stemmachines die ook in november moeten worden ingezet. Beide partijen zijn bezorgd dat de presidentsverkiezingen niet eerlijk zullen verlopen.

In de peilingen voor Georgia, ligt de Democraat Joe Biden verrassend iets voor op president Donald Trump. Bill Clinton was in 1992 de laatste Democraat die de staat won. Trump versloeg Hillary Clinton vier jaar geleden met 5 procent verschil.

Meer uit Buitenland

Schikking producers Rust en nabestaanden cameravrouw goedgekeurd

SANTA FE (ANP) - Een rechter in New Mexico heeft de schikking tussen de familie van de overleden cameravrouw Halyna Hutchins en de producenten van de western Rust goedgekeurd. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt.

2 uur geleden
Wagner-huurlingen vrijwel weg uit veroverd Bachmoet

BACHMOET (ANP/DPA) - Het Russische huurlingenleger Wagner heeft zijn aangekondigde terugtrekking uit de veroverde Oost-Oekraïense stad Bachmoet praktisch voltooid, meldt Wagner-baas Jevgeni Prigozjin. Van de Wagner-eenheden heeft 99 procent de stad verlaten. Alle posities zijn overgedragen aan het Russische ministerie van Defensie. Bachmoet was maandenlang het brandpunt van de Russische strijd om Oekraïens gebied.

3 uur geleden
Treinongeval in India maakt honderden slachtoffers

BALASORE (ANP/RTR/AFP) - Bij een ongeval tussen twee sneltreinen in het oosten van India zijn honderden slachtoffers gevallen. Het gaat voor zover bekend om vijftig tot tachtig doden, hoewel sommige Indiase media melden dat er inmiddels ruim 120 lichamen zouden zijn geborgen. Verder zouden er meer dan 850 gewonden zijn.

5 uur geleden
Pence niet vervolgd om geheime documenten in zijn huis

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse oud-vicepresident Mike Pence wordt niet vervolgd voor de geheime documenten die bij hem thuis werden gevonden. Het onderzoek naar de politicus is afgesloten, bevestigt het ministerie van Justitie na berichtgeving van onder meer CNN.

7 uur geleden
Ex-premier Johnson omzeilt regering en overhandigt appjes

LONDEN (ANP/DPA) - De Britse ex-premier Boris Johnson heeft besloten zijn appjes over de aanpak van de coronapandemie te overhandigen aan de commissie die het omstreden coronabeleid van zijn voormalige regering onderzoekt. Johnson gaat op die manier de confrontatie aan met de huidige regering van Conservatieven van partijgenoot Rishi Sunak.

7 uur geleden
Iran laat nog eens drie gevangen Europeanen vrij

BRUSSEL (ANP/RTR/BELGA) - Iran heeft nog eens drie gevangen Europeanen vrijgelaten. Het gaat om twee Oostenrijkers en een Deen. Zij reizen via Oman naar België, zo heeft de Belgische premier Alexander De Croo bekendgemaakt.

9 uur geleden
Ophef in België na bekendmaking namen Reuzegommers

BRUSSEL (ANP/BELGA) - In België is opnieuw ophef ontstaan rond de fatale ontgroening van Sanda Dia door de studentenvereniging Reuzegom. Namen van meerdere leden gaan rond. Die worden gedeeld door mensen die het niet eens zijn met de straffen in de zaak. Onder andere een populaire youtuber met ruim een half miljoen abonnees deelde persoonlijke gegevens.

9 uur geleden