Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Problemen Corona-app verholpen, groen vinkje laat op zich wachten

Problemen Corona-app verholpen, groen vinkje laat op zich wachten

UTRECHT (ANP) - De technische problemen met de CoronaCheck-app waardoor sommige mensen geen QR-code kunnen aanmaken zijn verholpen, laat de koepelorganisatie GGD GHOR Nederland weten. Wel duurt het nog even voor sommige mensen een groen vinkje in de app kunnen krijgen. Hoeveel mensen hierdoor gedupeerd zijn is onduidelijk.

Een groep mensen die hun eerste vaccinatie in een ander EU-land hebben gekregen en hun tweede prik bij een GGD kan geen QR-code krijgen in de app. Binnenkort kan dat wel. Deze mensen moeten dan een webformulier invullen, dat te vinden zal zijn op de website coronacheck.nl en de website van de Rijksoverheid. Als alle gegevens kloppen krijgen de gevaccineerde mensen via een beveiligde e-mail de QR-code. Wanneer deze oplossing beschikbaar is, is nog onduidelijk.

Het zou aanvankelijk op 25 september geregeld zijn, maar de oplossing heeft "om juridische redenen" vertraging opgelopen, aldus een woordvoerder van GGD GHOR Nederland. De GGD'en zijn verantwoordelijk voor het aanleveren voor de vaccinatiedata bij de CoronaCheck-app. Het ministerie van Volksgezondheid is verantwoordelijk voor de werking van de app zelf.

Herstelbewijs

Daarnaast zijn er ook mensen die bij een andere plek dan de GGD recent positief zijn getest op het virus. Zij hebben recht op een zogenoemd 'herstelbewijs', waarmee ze ook een groen vinkje kunnen krijgen in de app, maar dat werkt nog niet voor iedereen. Deze groep moet volgens de GGD ook het webformulier invullen om op die manier alsnog een QR-code te krijgen. Wanneer de oplossing voor hen gereed is, moet ook nog duidelijk worden.

Vanaf komend weekend is het coronatoegangsbewijs op veel meer plekken verplicht. Wie geen vaccinatie- of een herstelbewijs kan tonen moet zich laten testen om bijvoorbeeld de kroeg of het theater in te komen.

Meer uit Binnenland

Genocideverdachten niet uitgeleverd aan Rwanda, beslist Hoge Raad

DEN HAAG (ANP) - Nederland mag van de Hoge Raad twee Rwandese mannen, die verdacht worden van betrokkenheid bij de genocide in dat land in 1994, definitief niet uitleveren. Het duo ging succesvol in beroep tegen eerdere uitspraken van rechters die de uitlevering wel goedkeurden.

43 minuten geleden
Iran ontbiedt Nederlandse ambassadeur om AIVD-rapport

TEHERAN (ANP/RTR) - Het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de Nederlandse ambassadeur in Teheran ontboden om een rapport van de AIVD. Daarin stond dat Iran waarschijnlijk achter twee moordpogingen in Nederland en Spanje zit. Die beschuldigingen worden ongegrond genoemd, bericht persbureau IRNA.

1 uur geleden
Minder mensen krijgen lintje voor helpen van vluchtelingen

DEN HAAG (ANP) - Tijdens de jaarlijkse lintjesregen vrijdag hebben 29 mensen een koninklijke onderscheiding gekregen omdat ze vluchtelingen helpen. Vorig jaar ontvingen 38 mensen een lintje voor het helpen van vluchtelingen.

1 uur geleden
Langzaam maar zeker krijgen steeds meer vrouwen een lintje

DEN HAAG (ANP) - Meer mannen dan vrouwen krijgen een koninklijke onderscheiding, maar het verschil wordt langzaam maar zeker een beetje kleiner. Onder de 3432 mensen die dit jaar gedecoreerd worden, zijn 1272 vrouwen, wat neerkomt op 37,1 procent. Dat is het hoogste percentage van de afgelopen jaren.

1 uur geleden
Verdachte zwijgt over moord op moeder Landsmeer en wegmaken benen

AMSTERDAM (ANP) - Verdachte Timothy B. (32) zwijgt over de moord op zijn 52-jarige moeder in zijn woning in Landsmeer en het wegmaken van haar onderbenen. De afgezaagde lichaamsdelen zijn nog niet teruggevonden, bleek vrijdag tijdens een eerste openbare zitting in de rechtbank in Amsterdam.

1 uur geleden
ANVR en TUI teleurgesteld om toestaan verbod op fossiele reclame

RIJSWIJK (ANP) - "We zullen de stukken goed bestuderen, maar zijn teleurgesteld in deze uitspraak en we onderzoeken de mogelijkheid om in hoger beroep te gaan." Dat zegt directeur Frank Radstake van de reisbrancheorganisatie ANVR. Hij reageert daarmee op de uitspraak van de rechter, die vrijdag oordeelde dat de gemeente Den Haag fossiele reclames mag verbieden.

2 uur geleden
Rechter geeft Den Haag gelijk: verbod op fossiele reclames mag

DEN HAAG (ANP) - Het verbod op fossiele reclames in Den Haag is toegestaan, oordeelde de rechtbank vrijdag na een kort geding dat reisbranchevereniging ANVR en TUI tegen het verbod hadden aangespannen. De voorzieningenrechter in Den Haag heeft alle bezwaren van de reisorganisaties afgewezen.

3 uur geleden