Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Problematiek achtergebleven koffers Schiphol houdt aan

Problematiek achtergebleven koffers Schiphol houdt aan

SCHIPHOL (ANP) - De problemen met achtergebleven koffers op Schiphol houden aan. Maar de luchthaven en luchtvaartmaatschappij KLM geven niet precies aan of het probleem nu minder is dan een maand geleden. "Het blijft gewoon heel erg druk, ook bij de koffers", zegt KLM op vragen hierover. De maatschappij wil geen aantallen noemen omdat er "op dagelijkse basis altijd een aantal koffers achterblijft" en omdat dit er de "ene dag meer en de andere dag minder zijn".

Schiphol verwees in een eerdere reactie juist naar de luchtvaartmaatschappijen voor die cijfers. "Er wordt constant bagage teruggebracht bij de eigenaar, maar er kunnen ook bagagestukken bijkomen. Wij helpen luchtvaartmaatschappijen en hun afhandelaars de problemen op te lossen. Dat doen we door per afhandelaar mensen van onszelf ter beschikking te stellen om achtergebleven bagage te sorteren en veilig op te slaan", wilde Schiphol alleen kwijt over de problematiek.

De luchthaven kwam halverwege vorige maand nog wel zelf met cijfers, toen er zo'n 1500 achtergebleven koffers stonden. Een paar weken eerder, op het hoogtepunt van de Schipholdrukte, stonden zo'n 8000 tot 10.000 koffers zonder eigenaar op de luchthaven.

Meerdere oorzaken

Er zijn meerdere oorzaken voor de kofferproblematiek, zei Schiphol vorige maand. Allereerst speelt de krapte op de arbeidsmarkt de luchthaven parten. Door gebrek aan personeel lukt het minder goed om koffers op tijd aan boord te krijgen.

Ook staan mensen langer dan normaal in de rij en gebeurt het nog wel eens dat een vlucht wordt gemist. Dan moet ook bagage van boord worden gehaald. Soms komen reizigers heel laat aan boord van een vliegtuig, maar zijn de koffers al wel uit het ruim gehaald.

Meer uit Financieel

Vraag naar hypotheken hard gedaald door oplopende rente

CAPELLE AAN DEN IJSSEL (ANP) - Veel minder mensen hebben in het derde kwartaal een hypotheek aangevraagd, nu de rentes voor die kredieten hard oplopen. Vooral naar het oversluiten van bestaande hypotheken was minder vraag, maar er waren ook minder huizenkopers die voor een hypotheek bij de bank aanklopten. Dat meldt De Hypotheker op basis van eigen cijfers, die erop wijzen dat de huizenmarkt verder afkoelt.

1 uur geleden
Nieuwe beursweek vol onzekerheid voor beleggers

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers gaan na tumultueuze dagen een nieuwe week vol onzekerheid tegemoet. Aandelen en obligaties daalden de afgelopen handelssessies hard vanwege de vrees voor verdere renteverhogingen door centrale banken, onder andere de Amerikaanse Federal Reserve. Die probeert de hoge inflatie uit alle macht in te dammen en vindt de eventuele gevolgen voor de economische groei van minder belang.

9 uur geleden
Reuters: OPEC+ overweegt fors minder olie op te pompen

DUBAI (ANP) - Het verbond van olielanden OPEC en medestanders als Rusland en Kazachstan overwegen flink te snijden in de olieproductie. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. De OPEC+, zoals de landen samen worden genoemd, wil de productie mogelijk met ruim 1 miljoen vaten per dag verlagen om de prijs van olie te stutten.

10 uur geleden
Nederland krijgt volgens FNV-voorzitter last van meer stakingen

AMSTERDAM (ANP) - De verhoudingen tussen werkgevers en werknemers staan "behoorlijk op scherp" dus krijgt Nederland naar verwachting met meer stakingen te maken. Dat zei Tuur Elzinga, voorzitter van vakbond FNV, zondag in het tv-programma Buitenhof. "Als werkgevers niet over de brug komen, zullen veel meer stakingen volgen."

11 uur geleden
Truss: fouten gemaakt in communicatie rond omstreden begroting

LONDEN (ANP) - De Britse premier Liz Truss zegt fouten te hebben gemaakt in de communicatie rond begrotingsplannen die voor paniek op de financiële markten hebben gezorgd. In een tv-interview met de BBC zegt ze dat ze het publiek beter had moeten voorbereiden op wat er zou komen. In het vraaggesprek, voorafgaand aan het partijcongres van de Conservatieven, bleef ze de omstreden begroting verdedigen.

13 uur geleden
Oprichter Chinees techbedrijf JD.com schikt in verkrachtingszaak

MINNEAPOLIS (ANP/BLOOMBERG) - De oprichter van het Chinese techbedrijf JD.com, Richard Liu, heeft een schikking getroffen met een vrouw die hem had aangeklaagd wegens verkrachting. De miljardair en zijn vermeende slachtoffer zetten zo een punt achter de rechtszaak, waarvan de eerste rechtszitting over twee dagen zou beginnen.

15 uur geleden
Eni: Gazprom levert geen gas meer aan Italië

ROME (ANP/AFP/RTR/BLOOMBERG) - Het Russische staatsgasconcern Gazprom levert geen aardgas meer aan Italië. Dat meldt het Italiaanse olie- en gasbedrijf Eni. Eni zegt geïnformeerd te zijn door Gazprom dat het niet mogelijk is om gas aan Italië vanuit Oostenrijk te leveren vanwege een transportprobleem.

1 dag geleden