Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Pro Life stopt met basisverzekering zonder abortus en euthanasie

Pro Life stopt met basisverzekering zonder abortus en euthanasie

LEIDEN (ANP) - De christelijke zorgverzekeraar Pro Life vergoedt vanaf volgend jaar ook abortus, euthanasie en transgenderzorg. Het bedrijf stopt met zijn basispolis die de betaling van zulke behandelingen uitsluit. Dat bevestigt moederbedrijf Zilveren Kruis na een bericht in het Reformatorisch Dagblad.

Ingrepen als abortus, euthanasie en geslachtsverandering liggen zeer gevoelig in het gereformeerde smaldeel van het land. De behandelingen zitten in het basispakket van de zorgverzekeringen, onder de noemer medisch specialistische zorg. In de wet staat echter ook dat mensen met ethische bezwaren die vormen van zorg kunnen uitsluiten.

In een verklaring zegt de directeur van Pro Life, Jos Leijenhorst: "‘Waarom we dit veranderen? Niet omdat we hier anders over zijn gaan denken. Maar om te zorgen dat uitsluitingen voor vergoedingen niet langer een drempel vormen. We zien dat onze keuzes soms leiden tot voor- en tegenstanders." Hij voegt eraan toe dat "ook christenen verschillend denken over het uitsluiten van vergoedingen".

Meer uit Binnenland

Duitse politie onderzoekt oorzaak ongeval bij Elten nog

ELTEN (ANP) - De Duitse politie onderzoekt nog hoe het kon dat twee auto's op dezelfde plek van de weg raakten op de A3 bij Elten in Duitsland. Door het ongeluk kwamen vier Nederlanders om het leven. De politiewoordvoerder zei dat het maandag nog te vroeg was om iets te zeggen over de oorzaak van het ongeval.

26 minuten geleden
ProRail: na dassenburchten bij Esch ook die in Vught aangepakt

ESCH (ANP) - Alle dassenburchten bij het spoor in het Brabantse Esch zijn verwijderd. Dat meldt spoorbeheerder ProRail, die ook even verderop in Vught is begonnen met werkzaamheden om dassenburchten onder dezelfde spoorlijn weg te halen.

51 minuten geleden
Weer honderden miljoenen naar basisvaardigheden: subsidiepot open

DEN HAAG (ANP) - Scholen kunnen weer subsidieaanvragen indienen om de basisvaardigheden van hun leerlingen te verbeteren. Onderwijsminister Dennis Wiersma verdeelt voor het komende schooljaar 332 miljoen euro en een jaar later staat een net zo grote subsidiepot klaar. Dat is fors meer dan de 224 miljoen euro die voor dit jaar is verdeeld. Deze keer wordt de subsidie niet verdeeld door te loten, waar scholen de vorige keer kritisch op waren.

3 uur geleden
Nieuwe fase in liquidatieproces Marengo

AMSTERDAM (ANP) - Het omvangrijke liquidatieproces Marengo gaat vanaf maandag een nieuwe fase in. Het Openbaar Ministerie heeft drie dagen uitgetrokken om te reageren op de pleidooien van de advocaten van de verdachten, onder meer op het uitvoerige pleidooi van de advocaten van hoofdverdachte Ridouan Taghi.

6 uur geleden
Cao-partijen streekvervoer ronden gesprekken met verkenners af

DEN HAAG (ANP) - Reizigers weten na maandag of ze moeten vrezen voor nieuwe stakingen in het streekvervoer. Vakbonden FNV en CNV ronden dan verkennende gesprekken af met werkgeversvereniging VWOV over de cao in het streekvervoer. Die gesprekken werden onder begeleiding van twee procesbegeleiders opgestart na weken van stakingen. De vakbonden hebben eerder aangegeven opnieuw te gaan staken als de gesprekken op niets zouden uitlopen.

6 uur geleden
Micha Wertheim verzorgt oudejaarsconference 2023 op NPO

HILVERSUM (ANP) - Cabaretier Micha Wertheim gaat dit jaar de oudejaarsconference voor de NPO verzorgen. Dat heeft BNNVARA maandag bekendgemaakt. Het is de eerste keer dat de 50-jarige cabaretier de eindejaarsshow verzorgt.

9 uur geleden
Dode en gewonden bij schietpartij in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Bij een schietpartij in Rotterdam is zondagavond een 31-jarige inwoner van die stad gedood. Een man van 27 jaar die ook uit Rotterdam komt raakte gewond, net als een derde man van wie de politie de gegevens nog niet kon geven. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht. De mannen hebben vermoedelijk schotwonden maar waren wel aanspreekbaar, zei een woordvoerder van de politie.

13 uur geleden