Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Prinses Máxima Centrum ontvangt 25 kankerpatiëntjes uit Oekraïne

Prinses Máxima Centrum ontvangt 25 kankerpatiëntjes uit Oekraïne

UTRECHT (ANP) - In het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht zijn maandag 25 Oekraïense kinderen met kanker aangekomen, samen met hun ouders of verzorgers.

Met een speciale vlucht van Corendon werden ze opgehaald in Polen. "Er is in korte tijd onderdak gevonden in gastgezinnen en enkele vakantiehuisjes", aldus een woordvoerster van het ziekenhuis.

De 25 krijgen nu eerst een onderzoek. De behandeling wordt daarna zo snel mogelijk hervat, want die is de afgelopen twee weken gestopt of vertraagd, zegt Rob Pieters, kinderoncoloog en lid van de raad van bestuur van het Prinses Máxima Centrum.

Behandelingen

"We hebben de behandeling van deze kinderen zo georganiseerd dat de zorg voor de Nederlandse kinderen met kanker ongestoord doorgang kan vinden", vertelt hij verder.

De kinderen zijn tussen de nul en achttien jaar en hebben verschillende vormen van kanker. De meeste kinderen vervolgen hun behandeling met chemotherapie, poliklinisch, in dagbehandeling of als opgenomen patiënt. Ook staan er operaties en een stamceltransplantatie op het programma.

Medewerkers van het Máxima Centrum, de Vereniging Kinderkanker Nederland en andere organisaties hadden de hulpactie samen geregeld. "We zijn trots op alle mensen en organisaties die ons hebben geholpen om deze bijzondere hulpactie te laten slagen. Samen hebben we deze Oekraïense kinderen met kanker en hun gezin een warm welkom kunnen bieden", zegt Kathelijne Kraal, kinderoncoloog en hoofd van het International Office in het Prinses Máxima Centrum. Zij reisde mee in het team om de kinderen op te halen uit Polen.

Meer uit Gezond

Nog altijd meer sterfte dan verwacht, maar aandeel corona kleiner

DEN HAAG (ANP) - Nog altijd gaan er meer mensen in Nederland dood dan verwacht. Maar het coronavirus speelt een steeds kleinere rol in die zogeheten oversterfte.

1 uur geleden
Meer studie nodig om behandeling hersenschudding in VS te snappen

DEN HAAG (ANP) - Er is meer onderzoek nodig naar de werking van een Amerikaanse behandeling voor een hersenschudding. Dat is de uitkomst van een studie door het Amsterdam UMC. Onderzoekers zien dat een meerderheid van de patiënten na de behandeling minder last heeft van klachten, maar snappen nog niet hoe dat kan.

1 dag geleden
Organisatie: behandelcentra longcovid moeten er komen

DEN HAAG (ANP) - Het is bijzonder pijnlijk dat demissionair minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers geen geld uittrekt voor behandelcentra en behandelingen voor patiënten met langdurige covidklachten. Dat laat directeur Diewke De Haen van patiëntenorganisatie PostCovidNL desgevraagd weten na berichtgeving daarover van Kassa. Het is van belang dat de beschikbare kennis over de ziekte gecentreerd wordt op één plek, zodat de naar schatting 90.000 Nederlanders met zeer ernstige klachten geholpen kunnen worden, aldus De Haen.

2 dagen geleden
Trimbos: xtc-pillen met gevaarlijke hoeveelheid MDMA in omloop

UTRECHT (ANP) - In de afgelopen weken zijn meerdere xtc-pillen ontdekt waarin een zeer grote hoeveelheid MDMA zit. Mensen die zo'n pil slikken, kunnen daaraan overlijden. Het Trimbos-instituut, dat onderzoek doet naar drugsgebruik, heeft vrijdag een waarschuwing verstuurd, een Red Alert. Dat doet het instituut niet vaak.

2 dagen geleden
NVWA: sapkuren bevatten nog steeds onterechte medische claims

UTRECHT (ANP) - Websites blijven sapkuren van medische claims voorzien, terwijl dat niet mag, zegt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De sapkuren zouden volgens de beweringen ziekten kunnen genezen of voorkomen, maar dat is nooit bewezen. Uit eigen onderzoek van de NVWA blijkt dat 17 van de 29 onderzochte websites medische claims plaatsen over hun sapkuren. De NVWA heeft maatregelen genomen.

2 dagen geleden
Geen zorgen bij Kuipers over situatie corona in Nederland

DEN HAAG (ANP) - De recente opleving van corona in Nederland is voor demissionair minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) geen reden tot zorg, zei hij vrijdag voorafgaand aan de wekelijke ministerraad. Ziekenhuizen zien de laatste tijd weer meer coronapatiënten binnenkomen.

2 dagen geleden
Nivel: kleine groep kwetsbaren vindt vitamine D te duur

UTRECHT (ANP) - Zo'n 5 procent van de kwetsbare mensen die vitamine D voorgeschreven hebben gekregen, is met slikken gestopt nu het voedingssupplement niet langer wordt vergoed, aldus onderzoeksinstituut Nivel. Vitamine D wordt onder meer gebruikt voor de ondersteuning van het immuunsysteem, de spieren en de botten. Een tekort kan met name door te weinig zonlicht ontstaan.

3 dagen geleden