Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Prinses Diana precies 25 jaar geleden overleden na auto-ongeluk

Prinses Diana precies 25 jaar geleden overleden na auto-ongeluk

LONDEN (ANP) - Prinses Diana is woensdag precies 25 jaar geleden overleden. De ex-vrouw van prins Charles overleed in 1997 op 36-jarige leeftijd als gevolg van een auto-ongeluk in een tunnel in Parijs, terwijl ze werd achtervolgd door de paparazzi.

Prins Harry, de jongste van de twee zonen van Diana, zei eerder deze maand dat hij haar sterfdag wil doorbrengen met zijn gezin. "Ik wil dat het een dag wordt in de geest van mijn moeder, die ik deel met mijn familie. Met mijn kinderen, van wie ik zou willen dat ze haar hadden ontmoet."

Vanwege de 25e sterfdag zijn verschillende documentaires gemaakt. Zo zendt Net5 woensdag de documentaire Prinses Diana, 25 jaar later uit. Royaltyverslaggever Sam Hoevenaar zoekt hierin uit hoe het nu met het Britse koningshuis gaat. Ook wordt teruggeblikt op het leven van Diana en haar fatale auto-ongeluk. Op de Britse zender Channel 4 is sinds eerder deze maand de serie Investigating Diana: Death In Paris te zien over het ongeluk en de nasleep daarvan. Op de Amerikaanse zender HBO verscheen eerder de documentaire The Princess. Die draait vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen.

Charles trouwde in 2005 met zijn nieuwe vrouw, Camilla. Het stel had daarvoor al enige tijd een relatie en ook een affaire toen de kroonprins nog met Diana was getrouwd.

Meer uit Buitenland

VS-diplomaat en Nobelprijswinnaar Henry Kissinger (100) overleden

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse staatsman Henry Alfred Kissinger is op 100-jarige leeftijd overleden. Kissinger was onder meer diplomaat, politicoloog, geopolitiek adviseur en politicus. Hij was minister van Buitenlandse Zaken en nationale veiligheidsadviseur van de Verenigde Staten onder de Republikeinse presidenten Richard Nixon en Gerald Ford.

1 uur geleden
Blinken in Israël voor besprekingen met Israëli's en Palestijnen

TEL AVIV (ANP) - De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken is aangekomen in Tel Aviv, vanwaar hij aan zijn derde reis door het Midden-Oosten begint sinds 7 oktober, melden Israëlische en Amerikaanse media.

4 uur geleden
Qatar: Nederlandse gijzelaar vrijgelaten door Hamas

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Hamas heeft woensdag een Nederlandse gijzelaar vrijgelaten, meldt bemiddelaar Qatar. Voor zover bekend was de 18-jarige Ofir Engel de enige Nederlandse gijzelaar die werd vastgehouden in de Gazastrook.

6 uur geleden
Hamas draagt veertien gijzelaars over aan Rode Kruis

GAZA-STAD (ANP/RTR) - Hamas heeft veertien gijzelaars overgedragen aan het Rode Kruis. Het zou gaan om tien Israëlische burgers, van wie een ook een Nederlands paspoort heeft, en vier Thaise burgers. Het Israëlische leger bevestigt dat de veertien mensen onderweg zijn naar Israël.

6 uur geleden
Rusland zegt klein dorp bij Bachmoet te hebben veroverd

CHROMOVE (ANP/DPA) - De Russische krijgsmacht zegt een klein dorp in de buurt van Bachmoet te hebben veroverd. Ze zouden nu heel Chromove, of Artemivske in het Russisch, in handen hebben.

6 uur geleden
Drie Gazanen gedood die volgens Israël bestand schonden

GAZA-STAD (ANP) - Israëlische troepen hebben drie gewapende mannen in de Gazastrook gedood omdat zij het tijdelijke bestand zouden hebben geschonden, schrijft de nieuwssite The Times of Israel. Woordvoerder Daniel Hagari van de Israëlische krijgsmacht zegt dat de Palestijnen een "bedreiging" voor de troepen vormden.

7 uur geleden
Twee Israëlisch-Russische gijzelaars terug in Israël

TEL AVIV (ANP) - Twee gijzelaars zijn woensdag na hun vrijlating door Hamas teruggekeerd naar Israël. Israëlische media schrijven dat het gaat om Israëlisch-Russische vrouwen. Het is de bedoeling dat woensdag twaalf gijzelaars op vrije voeten komen.

8 uur geleden