Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Prinses Ariane vervolgt middelbare school na zomer in Italië

Prinses Ariane vervolgt middelbare school na zomer in Italië

DEN HAAG (ANP) - Prinses Ariane gaat na de zomer naar school in Italië. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD). De jongste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaat naar het United World College Adriatic in de buurt van Triëst.

De 16-jarige Ariane zit nu nog in de vierde klas van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. Op het United World College Adriatic zal zij opgaan voor haar Internationaal Baccalaureaat.

Haar oudere zus Alexia doet ook een deel van haar middelbare school in het buitenland. De middelste dochter van Willem-Alexander en Máxima zit sinds 2021 op het United World College of the Atlantic in Wales. Zij was op Koningsdag niet aanwezig bij het bezoek van de koninklijke familie in Rotterdam vanwege haar examens.

Op Koningsdag had Ariane al laten weten dat zij Alexia niet achterna zou gaan. "Ik ga niet mijn zus achterna naar Wales, nee", antwoordde zij toen op de vraag van een verslaggever van RTL Nieuws.

Meer uit Binnenland

UU-betogers worden gevorderd te gaan, gesprekken leveren niks op

UTRECHT (ANP) - De onderhandelingen tussen de politie en pro-Palestijnse demonstranten die op het Janskerkhof in Utrecht een universiteitsgebouw bezetten, hebben er niet toe geleid dat de actievoerders het pand verlaten. "De inzet van een onderhandelaar heeft helaas geen resultaat gehad", aldus de politie.

17 minuten geleden
Ook demonstranten Wageningen mogen op campus overnachten

WAGENINGEN (ANP) - De pro-Palestijnse demonstranten die zich sinds woensdagochtend ophouden op de campus van Wageningen University & Research (WUR) mogen daar komende nacht blijven. Dat meldde de universiteit. Volgens een woordvoerder zijn er woensdag een aantal "goede gesprekken" geweest met de betogers en verloopt het relatief kleinschalige protest vreedzaam en in goede sfeer. Mede daarom heeft de universiteit er vertrouwen in dat de nacht zonder ongeregeldheden zal verlopen.

1 uur geleden
Europese groenen spreken schande van Nederlands kabinet in wording

BRUSSEL (ANP) - De Europese groenen, waar onder andere GroenLinks bij hoort, zijn verontwaardigd over het "uiterst rechtse" nieuwe Nederlandse kabinet waaraan de laatste hand wordt gelegd. De Europese liberalen, met de VVD, en de christendemocraten, waar NSC en BBB bij willen aansluiten, zouden op schokkende wijze "liberale en democratische waarden verraden".

2 uur geleden
Onderhandelaar naar pro-Palestijnse betogers die UU bezetten

UTRECHT (ANP) - De politie stuurt een onderhandelaar naar de groep pro-Palestijnse demonstranten die een gebouw van de Universiteit Utrecht op het Janskerkhof bezet. Volgens de politie barricaderen de betogers het gebouw met onder meer pallets. Sommigen dragen "chemisch-bestendige handschoenen" en hebben stenen bij zich, aldus de politie.

2 uur geleden
Pro-Palestijns protest in Utrecht, universiteit staakt colleges

UTRECHT (ANP) - In Utrecht hebben pro-Palestijnse demonstranten een gebouw van de universiteit op het Janskerkhof bezet. Hoeveel betogers in het pand aanwezig zijn is niet duidelijk, maar buiten staan zeker zo'n honderd sympathisanten, ziet een ANP-verslaggever. Een woordvoerster van de Universiteit Utrecht zegt dat de universiteit in verband met het protest alle colleges staakt die in de binnenstad nog werden gegeven.

3 uur geleden
Erasmus Universiteit sluit donderdag gebouwen om demonstratie

ROTTERDAM (ANP) - De Erasmus Universiteit in Rotterdam sluit uit veiligheidsoverwegingen donderdag 16 mei alle gebouwen op campus Woudestein en het Erasmus University College. Pro-Palestijnse organisaties hebben vanaf 13.00 uur een demonstratie aangekondigd op de campus.

5 uur geleden
OM wil met zaak tegen vertrouweling Taghi coldcases oplossen

SCHIPHOL (ANP) - Het Openbaar Ministerie hoopt met de arrestatie van Jaouad W. vijf ruim tien jaar oude moorden te hebben opgelost. "Het is belangrijk dat we alles in het werk stellen om de waarheid boven tafel te krijgen", zei de officier van justitie woensdag tijdens de eerste openbare zitting in de beveiligde rechtbank op Schiphol.

5 uur geleden