Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Prinses Amalia vond in Spanje 'meer vrijheid' dan in Nederland

Prinses Amalia vond in Spanje 'meer vrijheid' dan in Nederland

DEN HAAG (ANP) - Prinses Amalia heeft in het jaar dat ze in Spanje woonde "meer vrijheid kunnen vinden" dan in Nederland mogelijk was. De prinses vertelde op Koningsdag voor het eerst over haar tijd in Spanje. Amalia woonde en studeerde een jaar in Madrid om bedreigingen in Nederland.

Eerder deze maand kwam dat nieuws naar buiten. Inmiddels woont ze weer in Nederland. "Ik heb daar wel iets meer mijn vrijheid kunnen vinden dan hier mogelijk was", zei Amalia zaterdag in Emmen. De prinses heeft "een fantastische tijd" gehad in Spanje, ondanks het feit dat de verhuizing "door bepaalde omstandigheden" plaatsvond. De tijd in Spanje heeft "het leven hier weer enigszins mogelijk" gemaakt, aldus Amalia. "Ik ben blij weer terug te zijn."

Koningin Máxima zei zaterdag dat Amalia een "zelfstandig meisje en heel slim" is, "dus ze kan het heel goed aan". De koningin gunde haar dochter "de vrijheid en vleugels die je een kind moet geven om zichzelf te ontwikkelen." Wel was er bij ieder vertrek sprake van een "traantje en een glimlach".

Meer uit Binnenland

Nog 31 mensen vast na protesten in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Van de 36 mensen die woensdag zijn aangehouden bij de pro-Palestijnse protesten op en bij het Binnengasthuisterrein in Amsterdam, zitten er nog 31 mensen vast. Enkele arrestanten zullen ook worden voorgeleid en blijven dan dus langer in voorarrest, zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Amsterdam.

13 minuten geleden
Amnesty wil onderzoek naar optreden politie bij UvA

AMSTERDAM (ANP) - Amnesty International wil dat er een onderzoek komt naar de manier waarop de politie woensdag heeft ingegrepen bij de ontruiming van een terrein van de Universiteit van Amsterdam. Volgens de mensenrechtenorganisatie is het recht om te demonstreren essentieel, "vooral in tijden van maatschappelijke onrust en politieke onzekerheid".

1 uur geleden
Universiteit Utrecht inventariseert schade aan bezet gebouw

UTRECHT (ANP) - Nu er geen demonstranten meer zitten in een gebouw van de Universiteit Utrecht dat woensdag was bezet, bekijkt de universiteit of de betogers binnen beschadigingen hebben aangericht. Die schade wordt in de komende dagen geïnventariseerd. De Universiteit Utrecht verwacht maandag een beeld te hebben.

3 uur geleden
36 aanhoudingen bij protesten Amsterdam, 5 agenten gewond

AMSTERDAM (ANP) - Bij de pro-Palestijnse protesten op en in de buurt van het Binnengasthuisterrein in Amsterdam zijn sinds woensdag 36 betogers aangehouden. Dat zegt de Amsterdamse korpschef Frank Paauw in het programma Sven op 1 op NPO Radio 1. Woensdagavond laat stond de teller nog op 32 arrestaties.

3 uur geleden
Demonstraties UvA gaan 'over grenzen heen', zegt Rutte

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte roept demonstranten op en rond de Universiteit van Amsterdam op te stoppen met het geweld tegen de politie en het aanrichten van vernielingen. Dat doet hij op X. "De gebeurtenissen op en rond de UvA in de laatste dagen gaan duidelijk over grenzen heen. Demonstreren mag. Altijd. Maar geweld gebruiken tegen de politie en vernielingen aanrichten mag nooit. Stop daarmee!"

4 uur geleden
Pro-Palestijns protest laat duidelijke sporen achter in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - In delen van de Amsterdamse binnenstad zijn donderdagochtend nog duidelijk de gevolgen zichtbaar van het pro-Palestijnse protest dat daar dinsdag en woensdag plaatsvond. Een ANP-fotograaf ziet op het Binnengasthuisterrein van de Universiteit van Amsterdam (UvA) stapels met stoeptegels en pallets liggen. Ook zijn veel muren en ramen op het terrein bespoten met teksten als "All eyes on Rafah" en "From the river to the sea".

4 uur geleden
Meer dan 2400 asielzoekers in Ter Apel, boetebedrag ruim miljoen

TER APEL (ANP) - In het aanmeldcentrum in Ter Apel hebben in de nacht van woensdag op het donderdag voor het eerst sinds de gerechtelijke uitspraak meer dan 2400 mensen overnacht. Er verbleven 2463 mensen. Omdat dat er meer zijn dan de afgesproken 2000, moet het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) opnieuw een dwangsom van 15.000 euro betalen aan de gemeente Westerwolde, waar Ter Apel onder valt. Daarmee staat het totale boetebedrag nu op 1.012.500 euro.

5 uur geleden