Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Prinses Alexia viert vijftiende verjaardag

Prinses Alexia viert vijftiende verjaardag

DEN HAAG (ANP) - Prinses Alexia, de middelste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, wordt vrijdag vijftien jaar. Ter gelegenheid van de verjaardag is een nieuwe foto van Alexia vrijgegeven. Die is afgelopen Koningsdag voorafgaand aan de nationale toost door fotograaf Patrick van Katwijk gemaakt in de tuin van paleis Huis ten Bosch.

De prinses stal die dag een beetje de show in een videogesprek met Enzo Knol. Die knoopte aanvankelijk een gesprek aan met koningin Máxima, maar Alexia nam de conversatie al gauw over en vertelde onder meer dat ze haar vader en moeder "best wel heel goede ouders" vond.

De prinses kwam begin deze maand in het nieuws toen op Tik Tok filmpjes van haar verschenen waarin ze met vriendinnen onder meer de pikante tekst van Flo Milli's 'In The Party' mee playbackte. Het grove en seksistische woordgebruik in de gekozen liedjes deed hier en daar stof opwaaien en haalde ook de internationale media. Tevens ontstond er discussie over de wijze waarop de opnamen in de openbaarheid waren gekomen. Door de prinses zelf, of via derden? Dat is niet opgehelderd en de Rijksvoorlichtingsdienst leverde geen commentaar op het voorval.

Van Alexia, die net als haar zussen Amalia en Ariane naar het Sorghvliet gymnasium in Den Haag gaat, is bekend dat ze zich graag manifesteert op sociale media. De speelruimte die haar iets oudere nichtje Eloise (18) heeft, krijgt Alexia naar verluidt niet. Anders dan de oudste dochter van prins Constantijn, maakt Alexia ook deel uit van het Koninklijk Huis en is zij vooralsnog eerste reserve na prinses Amalia.

Meer uit Binnenland

Schoof stuurt Trump brief met beterschapswensen

DEN HAAG (ANP) - Premier Dick Schoof stuurt Donald Trump, die gewond raakte bij een aanslag, zondagmiddag nog een brief met beterschapswensen. Dat zei de premier tijdens een persmoment bij het ministerie van Algemene Zaken.

2 uur geleden
Voorzitter Republikeinen Nederland: hoofd Secret Service moet weg

DEN HAAG (ANP) - Het hoofd van de Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump, moet ontslag nemen. Dat zegt voorzitter van Republicans Abroad Netherlands Renee Nielsen in een reactie op de moordaanslag op presidentskandidaat Trump.

6 uur geleden
Explosie in woning Rotterdam leidt tot ontdekking drugslab

ROTTERDAM (ANP) - Een explosie in een woning zondagochtend vroeg in Rotterdam-Zuid heeft een drugslab aan het licht gebracht. De explosie is vermoedelijk van binnenuit ontstaan, maar of het lab daadwerkelijk de oorzaak van de explosie was, moet nog worden onderzocht. Na de ontploffing brak brand uit. Niemand is gewond geraakt, meldt de politie.

9 uur geleden
Waterschappen pompen volop om water weg te krijgen

DEN HAAG (ANP) - Door de zware regenval van vrijdag hebben waterschappen in het noorden en oosten van het land de handen vol aan het afvoeren van het water. Ook zijn verschillende sluizen dicht, omdat door de hoge waterstanden de veiligheid niet gegarandeerd kan worden.

1 dag geleden
ANWB ziet al veel vakantiedrukte op wegen in Europa

DEN HAAG (ANP) - De ANWB ziet zaterdag al veel vakantiedrukte op wegen in Europa. Volgens een woordvoerder is onder meer in Frankrijk en Duitsland sprake van veel vertraging.

1 dag geleden
Dode vrouw gevonden in water Honselersdijk

HONSELERSDIJK (ANP) - In het water bij de Boswoning in Honselersdijk, in het Westland, is een overleden vrouw gevonden. Het gaat om een 68-jarige inwoonster van die plaats. Volgens de politie, die uitgaat van een ongeluk, is ze vrijdagavond in het water terechtgekomen en vervolgens overleden.

1 dag geleden
CPNB: Dragt gaf generaties leesplezier met iconische boeken

AMSTERDAM (ANP) - Directeur Eveline Aendekerk van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) is geschrokken van het nieuws dat kinderboekenschrijfster Tonke Dragt is overleden. Dragt, bekend van onder meer De brief voor de koning, overleed vrijdag op 93-jarige leeftijd in haar woonplaats Den Haag.

1 dag geleden