Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Prins Harry 'kan niet terug naar Engeland' vanwege veiligheid

Prins Harry 'kan niet terug naar Engeland' vanwege veiligheid

SANTA BARBARA (ANP) - Prins Harry "kan niet terugkeren naar Engeland" vanwege veiligheidsrisico's. In een verklaring van zijn woordvoerder staat dat Harry, zijn vrouw Meghan en hun kinderen Archie en Lilibet zich niet veilig voelen in het land zonder goede bescherming.

Harry betaalt thuis in Californië voor zijn eigen beveiliging. De Amerikaanse beveiligingsdienst van Harry en Meghan kan echter niet de nodige beveiliging bieden als het echtpaar met hun kinderen in het Verenigd Koninkrijk is.

De woordvoerder van de familie benadrukt dat Harry en Meghan er nooit een probleem van hebben gemaakt om voor hun eigen beveiliging te betalen. Ze willen de Britse belastingbetaler daar niet mee opzadelen. Tijdens zijn laatste bezoek aan Engeland in juli 2021, voor de onthulling van een beeld voor zijn moeder Diana, voelde Harry zich niet veilig omdat er niet genoeg bescherming was.

Harry zegt zich genoodzaakt te voelen iets over de situatie te zeggen, omdat Britse kranten er over begonnen te berichten. "Het Verenigd Koninkrijk zal altijd prins Harry's thuis zijn en het land waar hij zijn vrouw en kinderen zich veilig wil laten voelen", luidt het slot van de verklaring. "Maar met het gebrek aan politiebeveiliging komt een groot persoonlijk risico."

Meer uit Buitenland

Israël: 30 Palestijnse gevangenen vrijgelaten

TEL AVIV (ANP/AFP) - De Israëlische gevangenisautoriteit zegt dertig Palestijnse gevangenen te hebben vrijgelaten. De vrijlating is een tegenprestatie voor de twaalf gijzelaars die Hamas en Islamitische Jihad dinsdagavond op hun beurt vrijlieten.

5 uur geleden
Paus zegt bezoek aan COP28 in Dubai af om gezondheid

VATICAANSTAD (ANP/RTR) - Paus Franciscus heeft zijn reis naar Dubai voor de COP28 afgezegd. Het hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk heeft griepklachten, aldus een verklaring van het Vaticaan.

5 uur geleden
Hamas nodigt Elon Musk uit een bezoek te brengen aan Gazastrook

BEIROET (ANP/RTR) - Een Hamaswoordvoerder heeft X-baas Elon Musk uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de Gazastrook. Dan zou Musk met eigen ogen "de omvang van de slachting en verwoesting waar de inwoners van Gaza onder gebukt gaan" kunnen zien, aldus de woordvoerder.

6 uur geleden
Israëlische gijzelaars aan Rode Kruis overgedragen in Gaza

TEL AVIV/DOHA/GAZA (ANP/AFP/RTR) - Israëlische gijzelaars zijn door Hamas in de Gazastrook overgedragen aan het Internationale Rode Kruis, aldus Palestijnse functionarissen. Het Israëlische leger zegt dat het van het Internationale Rode Kruis heeft gehoord dat er dinsdagavond twaalf gijzelaars onderweg naar Israël zijn. Het zouden tien Israëli's en twee buitenlanders zijn.

6 uur geleden
Tickets voor liveshows Eurovisie Songfestival uitverkocht

MALMÖ (ANP) - De kaarten voor de halve finales en de finale van het Eurovisie Songfestival in het Zweedse Malmö zijn uitverkocht. Dat heeft de organisatie dinsdag laten weten op X.

7 uur geleden
Wereldexpo 2030 wordt in de Saudische hoofdstad Riyad gehouden

PARIJS (ANP/RTR) - De Wereldexpo van 2030 wordt gehouden in de Saudische hoofdstad Riyad. Van de 182 leden van de organisatie Bureau International des Expositions stemden 119 op Saudi-Arabië. De Zuid-Koreaanse stad Busan en de Italiaanse hoofdstad Rome moesten het afleggen.

7 uur geleden
Alle bouwvakkers gered uit ingestorte tunnel in India

UTTARKASHI (ANP/RTR) - Reddingswerkers zijn erin geslaagd de 41 bouwvakkers te redden uit een deels ingestorte tunnel in de Indiase staat Uttarakhand. De groep kwam daar op 12 november vast te zitten.

9 uur geleden