Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Prins Harry en Meghan nemen afscheid van Instagram-account

Prins Harry en Meghan nemen afscheid van Instagram-account

LONDEN (ANP) - Prins Harry en zijn vrouw Meghan zeggen vaarwel tegen hun gezamenlijke Instagram-account Sussex Royal. Het echtpaar heeft, twee dagen voordat ze officieel een stap terug doen binnen het Britse koningshuis, de allerlaatste post op het account geplaatst.

De hertog en hertogin van Sussex bedanken hun ruim 11,3 miljoen volgers voor alle steun en denken na over de toekomst. "Terwijl we allemaal aan het zoeken zijn naar de rol die we spelen in deze wereldwijde verandering en verandering van gewoonten, richten wij ons op dit nieuwe hoofdstuk om te ontdekken hoe wij het beste kunnen bijdragen."

Hoewel Harry en Meghan niets meer delen via Sussex Royal, blijven ze aan het werk. "Ondanks dat jullie ons hier niet meer zien, gaat het werk door." Het koppel bedankt alle volgers voor hun "steun, inspiratie en de gedeelde inzet voor het goede van de wereld".

Platforms

De Sussexes kijken ernaar uit om straks via andere kanalen in contact te staan met hun fans. "Tot dan, zorg goed voor jezelf en voor elkaar."

Hoewel via Sussex Royal op Instagram en de bijbehorende website geen updates meer verschijnen, blijven de platforms voorlopig wel bestaan. De woordvoerder van Harry en Meghan laat aan Britse media weten dat ze vooralsnog niet worden verwijderd.

De hertog en hertogin spraken begin dit jaar af dat hun stap terug binnen het Britse koningshuis ook het afscheid van Sussex Royal als merknaam betekent. Vanaf woensdag is de zogenoemde 'megxit' officieel een feit en maken ze geen gebruik meer van hun koninklijke titels.

Meer uit Buitenland

Duizenden geëvacueerd in Sydney vanwege dreigende overstromingen

SYDNEY (ANP) - Duizenden inwoners hebben zondag opdracht gekregen het zuidwesten van Sydney, de grootste stad Australië, te verlaten vanwege dreigende overstromingen door aanhoudende zware regenval in het gebied. Het weerbureau waarschuwt dat de regen, die mogelijk nog twee dagen aanhoudt, kan leiden tot plotselinge overstromingen en aardverschuivingen langs de oostkust in de staat New South Wales.

55 minuten geleden
Zelenski wil internationale hulp voor wederopbouw Oekraïne

KIEV (ANP) - De Oekraïense president Volodimir Zelenski roept de hulp in van de internationale gemeenschap om zijn verwoeste land weer op te bouwen zodra de oorlog met Rusland voorbij is. "Het is niet alleen nodig om alles te herstellen wat de bezetters hebben vernietigd, maar ook om een ​​nieuwe basis voor ons leven te creëren: veilig, modern, comfortabel, toegankelijk", zei hij zaterdag in een toespraak.

2 uur geleden
Politiechef Uvalde in VS neemt ontslag na bloedbad op school

UVALDE (ANP/DPA) - Meer dan een maand na het bloedbad op een basisschool in Texas waarbij 21 doden vielen, heeft de verantwoordelijk politiechef ontslag genomen, melden diverse media. "Ik denk dat dit de beste beslissing is voor Uvalde", citeerde de lokale krant Uvalde Leader News politiechef Pete Arredondo. Hij werd ruim een week geleden al met betaald verlof naar huis gestuurd.

4 uur geleden
VS onderzoeken kogel die bekende Palestijnse journaliste doodde

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - Amerikaanse deskundigen kunnen de kogel onderzoeken die de bekende Palestijns-Amerikaanse journaliste Shireen Abu Akleh doodde. Palestijnse autoriteiten hebben de kogel overhandigd. Ze hopen dat nu kan worden vastgesteld of het Israëlische leger verantwoordelijk is.

7 uur geleden
Honderden vluchten geannuleerd voor Amerikaanse feestdag

WASHINGTON (ANP/AFP) - In de Verenigde Staten zijn aan de vooravond van de nationale feestdag (4 juli) honderden vluchten geannuleerd omdat luchtvaartmaatschappijen kampen met gebrek aan personeel. Tot zaterdagmiddag werden al bijna zeshonderd binnen- en buitenlandse vluchten geschrapt, terwijl ruim 2600 vluchten vertraging opliepen. Een dag daarvoor waren er al vergelijkbare problemen.

8 uur geleden
Taliban roepen in verklaring op tot internationale erkenning

KABUL (ANP/RTR) - Het Afghaanse fundamentalistische Taliban-regime heeft zaterdag een grote bijeenkomst van duizenden geestelijken in de Afghaanse hoofdstad Kabul afgesloten door de internationale gemeenschap te vragen hun regering te erkennen. De Taliban regeren Afghanistan sinds vorig jaar augustus, maar tot nu toe heeft geen enkel land het Islamitisch Emiraat Afghanistan, zoals het land volgens de Taliban heet, officieel erkend.

9 uur geleden
Belarus beschuldigt buurland Oekraïne van raketaanvallen

MINSK (ANP/RTR) - De Russische bondgenoot Belarus beschuldigt buurland Oekraïne van raketaanvallen op militaire doelen. Zonder enig bewijs te leveren, stelt de Belarussische president Aleksandr Loekasjenko dat dat drie dagen geleden is gebeurd.

9 uur geleden