Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Prins Harry en Meghan nemen afscheid van Instagram-account

Prins Harry en Meghan nemen afscheid van Instagram-account

LONDEN (ANP) - Prins Harry en zijn vrouw Meghan zeggen vaarwel tegen hun gezamenlijke Instagram-account Sussex Royal. Het echtpaar heeft, twee dagen voordat ze officieel een stap terug doen binnen het Britse koningshuis, de allerlaatste post op het account geplaatst.

De hertog en hertogin van Sussex bedanken hun ruim 11,3 miljoen volgers voor alle steun en denken na over de toekomst. "Terwijl we allemaal aan het zoeken zijn naar de rol die we spelen in deze wereldwijde verandering en verandering van gewoonten, richten wij ons op dit nieuwe hoofdstuk om te ontdekken hoe wij het beste kunnen bijdragen."

Hoewel Harry en Meghan niets meer delen via Sussex Royal, blijven ze aan het werk. "Ondanks dat jullie ons hier niet meer zien, gaat het werk door." Het koppel bedankt alle volgers voor hun "steun, inspiratie en de gedeelde inzet voor het goede van de wereld".

Platforms

De Sussexes kijken ernaar uit om straks via andere kanalen in contact te staan met hun fans. "Tot dan, zorg goed voor jezelf en voor elkaar."

Hoewel via Sussex Royal op Instagram en de bijbehorende website geen updates meer verschijnen, blijven de platforms voorlopig wel bestaan. De woordvoerder van Harry en Meghan laat aan Britse media weten dat ze vooralsnog niet worden verwijderd.

De hertog en hertogin spraken begin dit jaar af dat hun stap terug binnen het Britse koningshuis ook het afscheid van Sussex Royal als merknaam betekent. Vanaf woensdag is de zogenoemde 'megxit' officieel een feit en maken ze geen gebruik meer van hun koninklijke titels.

Meer uit Buitenland

Frankrijk trekt troepen en ambassadeur terug uit Niger

PARIJS (ANP/AFP) - Frankrijk trekt in de komende maanden zijn troepen terug uit Niger, meldt de Franse president Emmanuel Macron. Ook roepen de Fransen hun ambassadeur terug uit het West-Afrikaanse land. "Frankrijk heeft besloten zijn ambassadeur terug te roepen en de militaire samenwerking met Niger te beëindigen", zei Macron in een televisie-interview.

1 uur geleden
Doden na strijd bij Kosovaars klooster

PRISTINA (ANP/AFP/RTR) - De politie heeft de strijd tussen gewapende mannen en de Kosovaarse autoriteiten in een klooster nabij de Servische grens beëindigd, meldt minister Xhelal Svecla van Binnenlandse Zaken. Volgens de politie zijn minstens drie mannen gedood en vier anderen opgepakt. Ook een agent werd gedood.

2 uur geleden
Niger sluit het luchtruim voor alle Franse vliegtuigen

NIAMEY (ANP/AFP) - De Nigerese junta sluit het luchtruim voor alle Franse vliegtuigen. Dat betekent dat niet alleen Franse militaire vliegtuigen niet meer boven Niger mogen vliegen, maar ook de commerciële vluchten van Air France.

3 uur geleden
Amerikaanse ruimtecapsule met materiaal asteroïde op aarde geland

WASHINGTON (ANP) - Een Amerikaanse ruimtecapsule met aan boord materiaal van een asteroïde is teruggekeerd op aarde. De capsule landde in de woestijn van de Amerikaanse staat Utah, ongeveer 100 kilometer ten westen van Salt Lake City. De landing was live te volgen via de website van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA.

5 uur geleden
Duizenden protesteren in Spanje om mogelijke amnestie Catalanen

MADRID (ANP) - In Madrid zijn volgens Spaanse media duizenden mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen de mogelijke amnestie voor Catalaanse separatisten. Alberto Núñez Feijóo, de leider van de conservatieve PP die het protest heeft georganiseerd, zegt dat er zeker 40.000 mensen zijn komen opdagen.

8 uur geleden
Armenië lijkt afstand te nemen van Rusland

JEREVAN (ANP/AFP) - De Armeense premier Nikol Pasjinian lijkt in een televisietoespraak afstand te nemen van bondgenoot Rusland. Hij zegt dat de huidige veiligheidsalliantie waar Armenië aan deelneemt "ineffectief en onvoldoende" is. Pasjinian denkt ook dat zijn land zich moet aansluiten bij het Internationaal Strafhof (ICC), dat een arrestatiebevel tegen de Russische president Vladimir Poetin heeft uitgevaardigd.

9 uur geleden
Agent gedood bij schietpartij in dorp Kosovo

PRISTINA (ANP/AFP/RTR) - Bij een schietpartij in een dorp in het noorden van Kosovo is volgens premier Albin Kurti een agent doodgeschoten. Het dorp kwam volgens hem onder vuur te liggen van zwaarbewapende en gemaskerde aanvallers en er is ook een agent gewond geraakt. Kurti spreekt van een terroristische aanval. In de regio zijn veel spanningen tussen etnische Albanezen en etnische Serviërs.

9 uur geleden