Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Princess Cruises gelast alle cruises tot einde van de zomer af

Princess Cruises gelast alle cruises tot einde van de zomer af

SANTA CLARITA (ANP) - Cruiseonderneming Princess Cruises heeft alle cruises tot en met het einde van de zomer afgelast vanwege de coronacrisis. De Amerikaanse rederij maakte bekend dat door het verminderde vliegverkeer, de sluiting van havens en andere factoren die impact hebben op het internationale reizen, de pauze in alle activiteiten wordt verlengd.

"Het is met grote teleurstelling dat we een verlenging van de pauze in onze activiteiten moeten aankondigen en het afgelasten van cruisevakanties", liet Jan Swarz, de voorzitter van Princess Cuises weten. "Het doet ons zeer als we denken aan de situatie van onze bemanningsleden, onze businesspartners en de gemeenschappen die we bezoeken."

Princess Cruises wil klanten die een reis hebben geboekt compenseren met vouchers om op een later moment een cruise te maken. Een aantal cruiseschepen van de rederij kwam dit jaar negatief in het nieuws door de vele coronabesmettingen aan boord.

De cruiserederij is onderdeel van 's werelds grootste cruisebedrijf, Carnival Cruises. Een ander merk van dat bedrijf, Holland America Lines, maakte bekend alle cruisereizen in Europa, Canada en Alaska voor deze zomer te hebben geschrapt.

Meer uit Financieel

Transavia schrapt meerdere vluchten om problemen met vliegtuigen

SCHIPHOL (ANP) - Transavia zag zich donderdag genoodzaakt om meerdere vluchten te schrappen om problemen met zijn vloot. Volgens de maatschappij konden zes vliegtuigen om uiteenlopende redenen niet worden ingezet. Claimorganisatie EUclaim schat dat door de annuleringen zo'n 1800 passagiers zijn gedupeerd.

1 uur geleden
EU-leiders roepen op tot heffingen op Russische landbouwgoederen

BRUSSEL (ANP) - Er moeten snel importheffingen komen op landbouwproducten die vanuit Rusland of Belarus in de Europese Unie worden ingevoerd. Daartoe roepen de EU-regeringsleiders op na hun tweedaagse top-ontmoeting in Brussel.

1 uur geleden
KLM hervat vrijdag vluchten naar Tel Aviv

AMSTELVEEN (ANP) - KLM vliegt vanaf vrijdag weer dagelijks naar de Israëlische stad Tel Aviv. De luchtvaartmaatschappij staakte die vluchten onlangs omdat Iran tientallen drones afvuurde op Israël. Door de vluchten te hervatten onderscheidt KLM zich van bijvoorbeeld easyJet dat onlangs alle vluchten naar Israël opschortte tot eind oktober.

1 uur geleden
EU-leiders nemen 'moeilijke' stap naar gezamenlijke spaarmarkt

BRUSSEL (ANP) - De EU-leiders hebben een "moedige, niet gemakkelijke" stap gezet naar een meer gezamenlijke markt voor spaargeld en investeringen. Ze onderkennen dat zo'n markt "cruciaal is voor de toekomst van de doelstellingen van de Europese Unie" en dat is al heel wat, zegt hun adviseur Enrico Letta.

1 uur geleden
Rutte: Nederland wil soevereiniteit opgeven voor EU-interne markt

BRUSSEL (ANP) - Nederland is zonder meer bereid soevereiniteit op te geven aan de Europese Unie als het gaat om de Europese interne markt, heeft demissionair premier Mark Rutte gezegd. "De interne markt is het alfa en omega van de Europese Unie", volgens Rutte. "Maar deze markt is niet zo competitief als die van de Verenigde Staten."

2 uur geleden
Slecht weer remt jaarverkoop bier moederbedrijf Bavaria

LIESHOUT (ANP) - Bierbrouwer Royal Swinkels, bekend van merken als Bavaria, Palm, Swinckels en Uiltje, had vorig jaar last van het slechte weer in het voorjaar en najaar waardoor er minder bier werd verkocht. Ook de inflatie, verminderde koopkracht en het gedaalde consumentenvertrouwen drukten op de volumes.

2 uur geleden
Biotechnoloog Pharming hard omlaag op beurs na uitgifte obligaties

AMSTERDAM (ANP) - Biotechnoloog Pharming was donderdag een grote verliezer op de beurs in Amsterdam. De onderneming plaatste voor 100 miljoen euro aan obligaties die kunnen worden omgezet in aandelen. Voor beleggers betekent dit toekomstige winstverwatering, daarom werd het aandeel bijna 10 procent lager gezet. Verder waren chipbedrijven net als een dag eerder uit de gratie, terwijl de belangrijkste beursgraadmeters vlak tot licht hoger de handel uitgingen.

4 uur geleden