Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Prijsvechter easyJet kan lange duur coronacrisis financieel aan

Prijsvechter easyJet kan lange duur coronacrisis financieel aan

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse prijsvechter easyJet is naar eigen zeggen financieel goed uitgerust om een maandenlange verstoring van het luchtverkeer door de coronacrisis aan te kunnen. De onderneming zegt in een handelsupdate over voldoende middelen te beschikken om de vloot negen maanden lang aan de grond te kunnen houden.

EasyJet zegt de mogelijkheid te hebben om zijn vloot te verkleinen, omdat het bedrijf gebruikmaakt van leasecontracten. Daarnaast is de prijsvechter van plan zes van zijn wat oudere toestellen te verkopen. Alles bij elkaar maakt dit de onderneming flexibeler om in te spelen op de toekomstige vraag naar vliegreizen.

De luchtvaartmaatschappij kondigde eerder al maatregelen aan om de crisis het hoofd te bieden. Waar mogelijk worden uitgaven van het bedrijf beperkt. Door toestellen aan de grond te houden wordt ook bespaard. Veder is een overeenkomst met Airbus voor de levering van 24 toestellen uitgesteld.

Extra kredieten

Volgens easyJet is het door de coronacrisis niet mogelijk om een voorspelling te doen over de prestaties voor het lopende boekjaar. "We blijven stappen zetten met het verlagen van de kosten, het besparen van geld en het vergroten van de liquiditeit", zo klinkt het.

Via verschillende initiatieven heeft het bedrijf rond de 1,9 miljard pond (2,2 miljard euro) aan extra kredieten achter de hand. In totaal heeft de prijsvechter de beschikking over 3,3 miljard pond.

Minder stoelen

De eerste helft van zijn gebroken boekjaar, de zes maanden tot en met 31 maart, rekent easyJet op een operationeel verlies van 185 miljoen tot 205 miljoen pond. Dat zou een verbetering zijn ten opzichte van het tekort van 275 miljoen pond een jaar eerder. De omzet in de meetperiode steeg met 1,6 procent tot bijna 2,4 miljard pond.

EasyJet zei verder dat in de nabije toekomst gevlogen zou kunnen gaan worden met minder beschikbare stoelen per vlucht. Om aan de regels voor social distancing te voldoen, kan bij toekomstige vluchten de middelste rij stoelen vrij worden gehouden.

Meer uit Financieel

Tata akkoord met Britse netbeheerder over vergroenen staalproces

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Tata Steel heeft een deal gesloten met de Britse stroomnetbeheerder National Grid voor het bouwen van nieuwe energie-infrastructuur. Die is nodig om de vestiging in Port Talbot in Wales te vergroenen. Volgens het staalconcern gaat het om een belangrijke stap in de overschakeling van vervuilende hoogovens op een "ultramoderne" vlamboogoven.

29 minuten geleden
Atoomagentschap wil betere bescherming radioactief materiaal

WENEN (ANP/DPA) - Het Internationaal Atoomagentschap (IAEA) heeft opgeroepen tot een betere bescherming van radioactief materiaal wanneer dit wordt vervoerd. Volgens de organisatie meldden 31 landen vorig jaar in totaal 168 gevallen waarin radioactief materiaal werd gestolen, verloren ging of anderszins in verkeerde handen viel.

1 uur geleden
Storing bij Marktplaats is volgens het platform opgelost

AMSTERDAM (ANP) - De storing bij Marktplaats is verholpen, laat een woordvoerster van het onlineplatform weten. Wie tweedehandsspullen wilde zoeken op Marktplaats kon maandagochtend problemen ondervinden met bijvoorbeeld inloggen. Op sociale media waren er ook mensen die klaagden dat de site voor hen onbereikbaar was.

1 uur geleden
Nieuwe Chinese sancties om wapenlevering aan Taiwan

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China heeft sancties opgelegd aan drie Amerikaanse defensiebedrijven. Het gaat om een grotendeels symbolische actie die aangeeft dat het land niet tevreden is met de Amerikaanse wapenverkoop aan Taiwan, op dezelfde dag dat het eiland een nieuwe leider installeerde.

1 uur geleden
Allestoringen.nl: duizenden meldingen van storing bij Marktplaats

AMSTERDAM (ANP) - Wie tweedehandsspullen wil zoeken op Marktplaats kan maandag problemen ondervinden met bijvoorbeeld inloggen. Bij de website allestoringen.nl zijn maandagochtend meer dan 10.000 meldingen binnengekomen van mensen die zeggen dat Marktplaats bij hen niet goed werkt.

1 uur geleden
Duurzame bedrijven pleiten voor meer subsidie voor warmtenetten

UTRECHT (ANP) - Om het gebruik van stadswarmte op korte termijn voor huishoudens aantrekkelijker te maken, is er meer subsidie nodig om burgers tegemoet te komen bij aansluiting op een collectief warmtenet. Dat stelt de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), een organisatie waarbij veel duurzame bedrijven zijn aangesloten, na een nieuwe studie naar de voordelen van warmtenetten.

3 uur geleden
Aandeel Ryanair omlaag op beurs in rustige pinkstersessie

DUBLIN (ANP) - Ryanair was op tweede pinksterdag een van de verliezers op de beurs in Dublin. Beleggers zetten het aandeel in de vroege handel ruim 1 procent lager, ondanks dat de maatschappij afgelopen boekjaar een recordwinst boekte en de passagiersaantallen flink zag stijgen. Verder lijkt het een rustige beursdag te gaan worden.

5 uur geleden