Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Presidentskandidaat Biden wijst Trumps eis voor drugstest af

Presidentskandidaat Biden wijst Trumps eis voor drugstest af

WASHINGTON (ANP) - Presidentskandidaat Joe Biden voelt niets voor een drugstest, zoals president Donald Trump die van hem eist. Trump wil nu weten waarom Biden geen test wil laten doen. "Goh, ik vraag me af waarom", twittert de president over de afwijzing. Hij suggereert daarmee dat zijn Democratische rivaal bij de komende verkiezingen iets te verbergen heeft.

Trump wilde dat zijn tegenstrever een drugstest zou ondergaan. Hij zou dat zelf "natuurlijk" ook doen. Trump vindt dat ‘Sleepy Joe’, zoals hij zijn 77-jarige uitdager steevast noemt, een onevenwichtige indruk maakt bij openbare optredens. Alleen drugs kunnen dat verschil hebben veroorzaakt, suggereert de president op Twitter zonder met bewijzen te komen. De twee houden dinsdagavond (Amerikaanse tijd) hun eerste debat in aanloop naar de presidentsverkiezingen op 3 november.

Het campagneteam van Biden benadrukt dat de Democraat van plan is in het debat met woorden te reageren. Als de president denkt dat hij dat het beste met urine kan doen moet hij daarvoor gaan, liet een woordvoerder verder weten. De zegsvrouw zei eigenlijk ook niets anders van Trump te verwachten.

Meer uit Buitenland

Palestijnse dichter Refaat Alareer gedood in Gaza

GAZA-STAD (ANP/AFP) - De Palestijnse dichter en literatuurhoogleraar Refaat Alareer is gedood bij een Israëlische luchtaanval in Gaza. Dat meldt mededichter en vriend Mosab Abu Toha op Facebook. Volgens de literaire website Literary Hub kwamen bij de aanval ook Alareers broer, zus en vier kinderen van zijn zus om te leven.

23 minuten geleden
Taiwan: Chinese ballon gesignaleerd voor kust

TAIPEI (ANP/AFP) - Het Taiwanese ministerie van Defensie meldt dat een Chinese ballon vrijdag over de grens tussen de landen in de Straat van Taiwan is gevlogen. De ballon vloog volgens een woordvoerder een tijdlang oostwaarts en verdween toen. Het land houdt op 13 januari verkiezingen en vreest dat Beijing zich daarmee wil bemoeien.

1 uur geleden
Negen aanklachten tegen presidentszoon Hunter Biden

LOS ANGELES (ANP) - Hunter Biden, de zoon van de Amerikaanse president Joe Biden, is donderdag in Los Angeles aangeklaagd voor belastingontwijking. De 53-jarige zou hebben verzuimd 1,4 miljoen dollar (bijna 1,3 miljoen euro) aan belasting te betalen, terwijl hij er volgens justitie een extravagante levensstijl op nahield.

2 uur geleden
Blinken: Israël moet meer doen om burgers in Gaza te beschermen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft Israël gemaand meer te doen om burgers in Gaza te beschermen. Blinken zei donderdag dat er een kloof is tussen Israëls "intentie om burgers te beschermen en de daadwerkelijke resultaten die we zien."

4 uur geleden
Schutter Las Vegas stuurde poederbrief naar andere universiteit

LAS VEGAS (ANP) - De man die woensdag drie mensen doodschoot op een universiteit in Las Vegas en een vierde persoon verwondde, stuurde vlak voor zijn daad 22 brieven naar andere universiteiten. De brieven werden onderschept voor bezorging. In minimaal één envelop werd wit poeder aangetroffen.

4 uur geleden
Ultranationalistische betogers botsen met politie in Jeruzalem

JERUZALEM (ANP/DPA/BELGA) - Bij de start van een mars van ultranationalistische Israëliërs in Jeruzalem is het donderdagavond tot confrontaties met de politie gekomen. De politie zou hebben verhinderd dat tientallen demonstranten door de Oude Stad, het ommuurde centrum, trokken.

8 uur geleden
Israëlische media delen beelden van Palestijnse gevangenen

TEL AVIV (ANP/AFP) - Israëlische media hebben donderdag beelden gedeeld van tientallen Palestijnse mannen die handboeien om hebben, geblinddoekt zijn en alleen ondergoed dragen. Volgens het Israëlische leger gaat het om "terroristen die zich hebben overgegeven".

9 uur geleden