Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Presidentskandidaat Biden test negatief op coronavirus

Presidentskandidaat Biden test negatief op coronavirus

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse presidentskandidaat Joe Biden (77) heeft dinsdag een negatieve testuitslag gekregen na een coronatest. Dat betekent dat hij het besmettelijke virus vermoedelijk niet onder de leden heeft. President Donald Trump (74) raakte wel besmet, maar wil alsnog met Biden in debat op 15 oktober.

Biden wordt volgens zijn campagneteam regelmatig getest op het virus. Ook zijn uitgebreide veiligheidsmaatregelen genomen om te voorkomen dat hij besmet raakt. Een medewerker desinfecteerde maandag in Miami het podium waar de Democraat zou spreken. Ook echtgenote Jill houdt een oogje in het zeil. Zij greep in toen haar man naar haar zin te dicht bij journalisten stond.

Een mogelijke coronabesmetting is een schrikscenario voor het team van de voormalige vicepresident. Een naaste medewerker kreeg enkele weken geleden de vraag wat het grootste risico vormt voor de campagne om Trump uit het Witte Huis te verdrijven. "Een medische gebeurtenis", luidde het antwoord.

Biden draagt ook regelmatig een mondkapje, iets waar Trump eerder nog de spot mee dreef. "Heb je ooit een man gezien die zo dol is op een mondkapje als hij?", sneerde Trump eerder op een campagnebijeenkomst. De president moest vorige week worden opgenomen in het ziekenhuis omdat hij besmet was geraakt met het coronavirus. Hij heeft inmiddels weer een nacht in het Witte Huis doorgebracht.

Meer uit Buitenland

Trump vergelijkt onderzoeken naar hem met Stalinistisch Rusland

WACO (ANP/RTR) - Oud-president Donald Trump heeft zijn eerste campagnebijeenkomst in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2024 aangegrepen om tegen zijn aanklagers te ageren. Tijdens een rally in Waco in de staat Texas noemde hij tijdens een bijna twee uur durende toespraak de onderzoeken die naar hem lopen "iets dat rechtstreeks uit een Stalinistische horrorshow komt."

2 uur geleden
Venetië zoekt 'idioot' die van gebouw in kanaal sprong

VENETIË (ANP) - De Italiaanse autoriteiten zijn op zoek naar een man die donderdag in Venetië van een drie verdiepingen hoog gebouw in een kanaal is gesprongen, meldt CNN. Burgemeester Luigi Brugnaro van de stad noemt hem een "idioot" en zegt op Twitter de man "een certificaat van domheid en veel schoppen" te willen geven voor de daad die viraal is gegaan op sociale media.

3 uur geleden
VS: geen aanwijzing dat Rusland kernwapens gaat inzetten

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Verenigde Staten zien geen aanwijzing dat Rusland voorbereidingen treft voor het gebruik van kernwapens. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Defensie nadat de Russische president Vladimir Poetin bekendmaakte nucleaire wapens in Belarus te stationeren.

4 uur geleden
Defensieminister Israël keert zich tegen juridische hervormingen

TEL AVIV (ANP/RTR) - De Israëlische defensieminister Yoav Gallant vindt dat de omstreden juridische hervormingen niet moeten doorgaan. De regeringsplannen zorgen voor een verdeeldheid die leidt tot gevaar voor de veiligheid van Israël, aldus de politicus in een televisietoespraak.

8 uur geleden
Meerdere zwaargewonden bij betoging tegen Frans waterreservoir

SAINTE-SOLINE (ANP) - Tijdens een demonstratie tegen de bouw van een enorm waterbassin bij het dorp Sainte-Soline in het zuidwesten van Frankrijk zijn zware gevechten uitgebroken tussen betogers en politie. Daarbij is een aantal mensen zwaargewond geraakt.

9 uur geleden
Rusland gaat tactische nucleaire wapens plaatsen in Belarus

MOSKOU (ANP/RTR) - Moskou gaat in Belarus tactische nucleaire wapens stationeren. Dat is de Russische president Vladimir Poetin overeengekomen met zijn Belarussische ambtgenoot Aleksandr Loekasjenko. De twee gelden als trouwe bondgenoten en Loekasjenko steunt de invasie van Rusland in Oekraïne.

9 uur geleden
IAEA-chef opnieuw naar bezette kerncentrale Zaporizja

WENEN (ANP) - De baas van het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) reist volgende week naar de kerncentrale in de Oekraïense regio Zaporizja. Het wordt het tweede bezoek van directeur-generaal Rafael Mariano Grossi aan het nucleaire complex in het door Rusland bezette gebied.

9 uur geleden