Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Presidentskandidaat Biden test negatief op coronavirus

Presidentskandidaat Biden test negatief op coronavirus

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse presidentskandidaat Joe Biden (77) heeft dinsdag een negatieve testuitslag gekregen na een coronatest. Dat betekent dat hij het besmettelijke virus vermoedelijk niet onder de leden heeft. President Donald Trump (74) raakte wel besmet, maar wil alsnog met Biden in debat op 15 oktober.

Biden wordt volgens zijn campagneteam regelmatig getest op het virus. Ook zijn uitgebreide veiligheidsmaatregelen genomen om te voorkomen dat hij besmet raakt. Een medewerker desinfecteerde maandag in Miami het podium waar de Democraat zou spreken. Ook echtgenote Jill houdt een oogje in het zeil. Zij greep in toen haar man naar haar zin te dicht bij journalisten stond.

Een mogelijke coronabesmetting is een schrikscenario voor het team van de voormalige vicepresident. Een naaste medewerker kreeg enkele weken geleden de vraag wat het grootste risico vormt voor de campagne om Trump uit het Witte Huis te verdrijven. "Een medische gebeurtenis", luidde het antwoord.

Biden draagt ook regelmatig een mondkapje, iets waar Trump eerder nog de spot mee dreef. "Heb je ooit een man gezien die zo dol is op een mondkapje als hij?", sneerde Trump eerder op een campagnebijeenkomst. De president moest vorige week worden opgenomen in het ziekenhuis omdat hij besmet was geraakt met het coronavirus. Hij heeft inmiddels weer een nacht in het Witte Huis doorgebracht.

Meer uit Buitenland

Trump eerste oud-president VS die terechtstaat in strafzaak

NEW YORK (ANP) - Voor het eerst in de Amerikaanse geschiedenis begint een strafzaak tegen een oud-president. Donald Trump staat vanaf maandag in New York terecht voor het sjoemelen met zakelijke documenten om te verhullen dat hij zwijggeld heeft betaald aan pornoactrice Stormy Daniels.

1 uur geleden
Dader Sydney had het volgens politie mogelijk op vrouwen gemunt

SYDNEY (ANP/RTR) - De man die zaterdag in het Australische Sydney zes mensen doodstak in een winkelcentrum, had het mogelijk voorzien op vrouwen. Volgens de politie waren vijf dodelijke slachtoffers vrouwen, net als de meeste van de twaalf gewonden.

2 uur geleden
Haaretz: Hamas komt met tegenvoorstel voor bestand Gaza

CAÏRO (ANP/DPA) - Hamas heeft Israël een tegenvoorstel gedaan rond de vrijlating van Israëlische gijzelaars en een geleidelijke terugtrekking van Israël uit de Gazastrook. Volgens de Israëlische krant Haaretz moeten in de plannen voor elke vrijgelaten Israëlische gegijzelde burger, dertig Palestijnse gevangenen op vrije voeten worden gesteld en voor elke vrijgelaten Israëlische soldaat vijftig gevangen Palestijnen.

2 uur geleden
Israël vraagt VN om 'alle mogelijke sancties' tegen Iran

NEW YORK (ANP/AFP) - Israël heeft er tijdens de bijeenkomst van de VN-Veiligheidsraad zondag op aangedrongen dat Iran "alle mogelijke sancties" worden opgelegd na de aanval van Iran op Israël in de nacht van zaterdag op zondag. Ook vroeg de Israëlische VN-ambassadeur Gilad Erdan de organisatie die aanval te veroordelen en de Iraanse Revolutionaire Garde als terreurorganisatie te bestempelen.

3 uur geleden
VN-chef roept op tot terughoudendheid na aanval Iran op Israël

NEW YORK (ANP/RTR) - Secretaris-generaal Antonio Guterres van de Verenigde Naties heeft zondag de wereld opgeroepen tot "maximale terughoudendheid" na de aanval van Iran op Israël. Ook herinnerde hij de leden van de wereldorganisatie eraan dat represailles waarbij geweld wordt gebruikt, verboden zijn onder het internationaal recht.

6 uur geleden
Verdeeld oorlogskabinet Israël wil vergelding aanval Iran

JERUZALEM (ANP/RTR) - Het oorlogskabinet van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu is voor vergelding tegen Iran om zijn massale drone- en raketaanval, maar is verdeeld over de timing en de omvang van een dergelijke reactie. Dat zeiden Israëlische functionarissen zondag.

8 uur geleden
VS hadden contact met Iran voor en na aanval op Israël

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Verenigde Staten hadden dit weekeinde via Zwitserse tussenpersonen contact met Iran, zowel voor als na de massale drone- en raketaanval van Teheran op Israëlisch grondgebied. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een hoge functionaris van de Amerikaanse regering.

8 uur geleden