Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

President Trump wil dat alle gebedshuizen weer opengaan

President Trump wil dat alle gebedshuizen weer opengaan

WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Donald Trump wil dat alle gebedshuizen in de Verenigde Staten weer opengaan. Hij heeft vrijdag de gouverneurs van alle staten opgedragen de gebedshuizen onmiddellijk te laten heropenen nu het land geleidelijk aanstuurt op een opheffing van de beperkende maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus.

"Vandaag bepaal ik dat gebedshuizen - kerken, synagogen en moskeeën - essentiële plaatsen zijn die essentiële diensten verlenen", vertelde Trump op een persconferentie in het Witte Huis.

"De gouverneurs moeten het juiste doen en ervoor zorgen dat deze zeer belangrijke essentiële geloofsplaatsen opengaan. Nu, dit weekend nog", zei hij. "Als ze het niet doen, zal ik de gouverneurs overrulen. In Amerika hebben we meer gebeden nodig, niet minder."

Het is onduidelijk of Trump de macht heeft om besluiten van de staten om de kerken te sluiten te overrulen of de omvang van de diensten te beperken.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

'Duitsland wil negatief reisadvies voor 31 landen opheffen'

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse regering wil het negatieve reisadvies voor 31 Europese landen vanaf 15 juni opheffen als de verdere ontwikkeling van het coronavirus dat toelaat. Naast alle 26 EU-landen, waaronder Nederland, behoren ook Groot-Brittannië, IJsland, Noorwegen, Zwitserland en Lichtenstein daartoe. Dat blijkt uit stukken in handen van persbureau DPA waarover de regering woensdag een besluit neemt.

7 minuten geleden
Dodental door coronavirus in Duitsland stijgt met 45 tot 8302

BERLIJN (ANP/RTR) - Het geregistreerde dodental door het coronavirus in Duitsland is de afgelopen 24 uur met 45 gestegen tot 8302. Dat zijn er 35 meer dan een dag eerder, blijkt uit cijfers van het Robert Koch-Institut. Dat is het Duitse RIVM.

1 uur geleden
Eerste resultaten verkiezingen Suriname druppelen binnen

PARAMARIBO (ANP) - In Suriname is het tellen van de stemmen van de parlementsverkiezingen van maandag nog steeds in volle gang. De eerste resultaten sijpelen inmiddels binnen. De uitslagen worden per stembureau bekendgemaakt. In Suriname zijn in totaal 639 stembureaus.

1 uur geleden
Saudi-Arabië schaft avondklok af op 21 juni, op Mekka na

RIYAD (ANP/RTR) - De avondklok in Saudi-Arabië, die op 23 maart was ingesteld vanwege de uitbraak van het coronavirus, wordt in heel het koninkrijk vanaf 21 juni opgeheven op Mekka na. Dat heeft het staatspersbureau dinsdag bekendgemaakt. Ook wordt deze week bezien of de tijden waarop die van kracht is voor de komende weken kunnen worden aangepast.

1 uur geleden
Opnieuw daling aantal coronadoden in de VS

BALTIMORE (ANP) - In de Verenigde Staten zijn in de afgelopen 24 uur 532 coronadoden gerapporteerd. Dat blijkt uit cijfers van de Johns Hopkins Universiteit in Baltimore. Het dagelijkse dodental ligt lager dan een dag eerder, toen er 638 doden als gevolg van het coronavirus werden geregistreerd. Zaterdag stierven nog 1227 Amerikanen.

2 uur geleden
Lancering Virgin Orbit-raket mislukt op debuutvlucht

LOS ANGELES (ANP) - Het bedrijf Virgin Orbit van Sir Richard Branson heeft tevergeefs geprobeerd een raket boven de Stille Oceaan te lanceren, meldt de BBC. De draagraket werd losgelaten onder de vleugel van een van de oude Boeing 747's van de Britse ondernemer die speciaal voor deze taak was omgebouwd.

3 uur geleden
Meer dagelijkse coronadoden in Brazilië dan in de VS

BRASILIA (ANP) - Het afgelopen etmaal zijn in Brazilië meer mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus dan in de Verenigde Staten. Dat blijkt uit gegevens die door het Braziliaanse ministerie van Volksgezondheid maandag zijn bekendgemaakt.

3 uur geleden