Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

President Trump vernederde Britse ex-premier May

President Trump vernederde Britse ex-premier May

WASHINGTON/LONDEN (ANP) - De Amerikaanse president Trump pestte en vernederde de toenmalige Britse premier Theresa May tijdens hun telefoongesprekken. Hij zou haar "zwak" hebben genoemd, en "gebrek aan moed" hebben verweten. Ook zou Trump de Duitse bondskanselier Angela Merkel "dom" hebben genoemd.

Details van de gesprekken zijn gepubliceerd door de Amerikaanse journalist Carl Bernstein, een van de twee ex-verslaggevers van de krant Washington Post die begin jaren zeventig het Watergate-schandaal rond president Nixon onthulden. Hij sprak met bronnen in het Witte Huis en met inlichtingenfunctionarissen die op de hoogte zijn van de inhoud van de telefoontjes en zich er zorgen over maken. Trump zou een gevaar vormen voor de nationale veiligheid van de Verenigde Staten, meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN.

Bronnen van Bernstein noemen Trump "onvoldoende voorbereid" op gesprekken met buitenlandse leiders. Hij zou vaak proberen "bijna elke buitenlandse leider te charmeren, onder druk te zetten of te pesten" om ze te laten doen wat hij wil. Volgens een voormalig topadviseur van Trump, John Bolton, heeft de president moeite met vrouwelijke leiders, aldus het Britse Sky News.

Meer uit Buitenland

UNRWA: Israëli's hebben gedetineerd personeel gemarteld

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Volgens het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) hebben Israëlische autoriteiten enkele UNRWA-medewerkers tijdens ondervragingen gemarteld. De medewerkers werden vastgehouden op verdenking van medewerking aan de Hamas-aanval van 7 oktober.

2 uur geleden
VN-onderzoek: waarschijnlijk groepsverkrachting bij Hamas-aanval

NEW YORK (ANP/RTR) - Een team deskundigen van de Verenigde Naties heeft bekendgemaakt dat er "redelijke gronden zijn om aan te nemen" dat seksueel geweld, waaronder verkrachting en groepsverkrachting, op verschillende locaties heeft plaatsgevonden tijdens de aanval van 7 oktober op Israël door Hamas-militanten. Eerder maandag had Israël zich beklaagd dat de VN nog geen actie hebben ondernomen op basis van de conclusies in het nieuwe rapport.

2 uur geleden
UNRWA zoekt steun Algemene Vergadering VN na verlies financiering

GAZA-STAD/NEW YORK (ANP/AFP/RTR) - Het hoofd van het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) verdedigt maandag het werk van zijn organisatie in de Algemene Vergadering van de VN. De organisatie verloor een aanzienlijk deel van haar financiering nadat Israël beweerd had dat UNRWA-medewerkers betrokken waren bij de Hamas-aanval op Israël van 7 oktober.

3 uur geleden
Israël: VN verzwijgen rapport over massaverkrachtingen door Hamas

JERUZALEM (ANP/RTR) - Israel heeft zijn ambassadeur bij de Verenigde Naties, Gilad Erdan, teruggeroepen voor overleg omdat de VN volgens het land een rapport verzwijgen over seksueel geweld dat Hamas-militanten gepleegd zouden hebben op 7 oktober. Dat maakte minister van Buitenlandse Zaken Israel Katz bekend.

3 uur geleden
'Jihadisten' hadden het gemunt op Brusselse muziekzaal Botanique

BRUSSEL (ANP) - De vier jonge Belgische terreurverdachten die zondag werden opgepakt hadden het voorzien op een Brusselse concertzaal, denkt het Belgische Openbaar Ministerie. Het viertal zou "binnen enkele weken" hebben willen toeslaan.

4 uur geleden
Frankrijk verankert als eerste land recht op abortus in grondwet

PARIJS (ANP) - Als eerste land ter wereld heeft Frankrijk het recht op abortus verankerd in de grondwet. Het parlement stemde definitief in tijdens een speciale zitting in het Kasteel van Versailles, meldt de Franse zender BFMTV.

4 uur geleden
Media: gewapende man bedreigt personen in ziekenhuis Aken

AKEN (ANP) - In een ziekenhuis in het West-Duitse Aken, tegen de grens met Zuid-Limburg, bedreigt een gewapende man meerdere personen. De politie kan nog niet zeggen wie de man in het Luisenhospital precies is en wie hij bedreigt. Het is ook onduidelijk of er slachtoffers zijn gevallen en of de man eisen stelt, melden Duitse media.

4 uur geleden