Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'President Trump en Pence krijgen als een van eersten vaccin'

'President Trump en Pence krijgen als een van eersten vaccin'

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump, vice-president Mike Pence en andere topbestuurders kunnen als een van de eersten het net goedgekeurde coronavaccin van Pfizer en BioNTech toegediend krijgen. Dat melden bronnen die nauw betrokken zijn bij de vaccinatieplannen.

Belangrijk personeel in het Witte Huis en bestuurders in de Amerikaanse regering worden volgens de bronnen in de komende tien dagen gevaccineerd.

Het is nog niet definitief bekend of Trump het vaccin meteen krijgt, omdat hij al besmet is gewest met het coronavirus.

Grote hoeveelheden van het vaccin arriveren maandag op 145 locaties door het land. De eerste doses zijn bestemd voor mensen die werken in de gezondheidszorg en oudere mensen in verpleeghuizen.

Oudere overheidsfunctionarissen worden ook als een van de eersten gevaccineerd, meldde John Ullyot van de Nationale Veiligheidsraad. Dit is volgens het protocol dat ervoor moet zorgen dat de Amerikaanse overheid kan blijven functioneren tijdens een pandemie of een noodsituatie.

Meer uit Buitenland

Aanhoudende zorgen om veiligheid kerncentrale Zaporizja

KYIV (ANP/DPA) - Het Internationaal Atoomenergieagentschap maakt zich nog steeds zorgen om de "precaire" veiligheid van de kerncentrale in de Oekraïense regio Zaporizja. Met name de aanhoudende problemen rond de stroomtoevoer verhogen volgens het IAEA de kans op een ongeval.

20 minuten geleden
Spaanse premier gaat op staatsbezoek naar China

MADRID (ANP) - De Spaanse premier Pedro Sánchez gaat volgende week op staatsbezoek bij de Chinese president Xi Jinping, meldt de Spaanse regering. Daarmee gaat Sánchez in op een uitnodiging van Beijing.

3 uur geleden
Bevolkingsgroei Canada bereikt recordhoogte door immigratie

OTTAWA (ANP) - Voor het eerst is de bevolking van Canada vorig jaar met een miljoen gestegen, grotendeels het gevolg van immigratie, meldde de Canadese overheid woensdag. Daarmee sluit Canada zich aan bij de snelst groeiende landen ter wereld.

3 uur geleden
Mogelijk besluit vervolging Trump op zijn vroegst donderdag

NEW YORK (ANP) - De speciale jury die zich buigt over de mogelijke vervolging van de Amerikaanse oud-president Donald Trump in de zaak rond zwijggeld voor een pornoster komt op donderdag opnieuw samen, meldt de Amerikaanse nieuwszender MSNBC.

6 uur geleden
Media: ex-president Bolsonaro komt deze maand terug naar Brazilië

BRASILIA (ANP) - De omstreden Braziliaanse oud-president Jair Bolsonaro keert binnenkort terug naar zijn land, nadat hij eind vorig jaar naar de Verenigde Staten was uitgeweken. Volgens Braziliaanse media kocht hij een vliegticket voor 30 maart. Het kan nog zijn dat hij zich op het laatste moment bedenkt.

8 uur geleden
Zelensky zweert wraak na jongste aanvallen

BACHMOET (ANP/AFP) - Oekraïne zal reageren op alle Russische aanvallen, bezwoer de Oekraïense president Volodymyr Zelensky na onder meer een droneaanval ten zuiden van de Oekraïense hoofdstad Kyiv. Daarbij vielen minstens acht doden. Een beschieting van een flatgebouw in Zaporizja had zeker één dode tot gevolg.

11 uur geleden
Japanse commerciële lander komt in baan rond maan

TOKIO (ANP) - Een onbemande commerciële lander uit Japan is met succes in een baan rond de maan gebracht. Dat is een belangrijke stap op weg naar de eerste landing van een bedrijf op de maan. Eind april zou dat moeten gebeuren, meldt bouwer ispace.

12 uur geleden