Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

President Biden wil wereldwijde bescherming homorechten

President Biden wil wereldwijde bescherming homorechten

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Biden wil wereldwijde bescherming van de rechten van onder anderen lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (lhbt'ers). Hij zal dat vastleggen in een zogenoemd presidentieel memorandum en zich ervoor inzetten, aldus de nationaal veiligheidsadviseur van het Witte Huis, Jake Sullivan.

Biden voerde campagne met de belofte de lhbt-rechtenwetgeving, bekend als de Equality Act, in de eerste honderd dagen als president goed te keuren. Hij wil lhbt-rechten een topprioriteit van zijn regering maken, melden Amerikaanse media.

Biden wil lhbt'ers beschermen tegen discriminatie, een eerlijke behandeling in het rechtssysteem waarborgen en wereldwijd lhbt-rechten bevorderen. De Equality Act biedt bescherming tegen discriminatie bij huisvesting, werk, onderwijs en andere situaties. De vorige regering van Donald Trump werd bekritiseerd door belangengroepen omdat ze de bescherming van lhbt'ers afzwakte.

Kort na zijn aantreden schrapte Biden al het Trump-verbod voor de meeste transgenders om in het Amerikaanse leger te dienen.

Meer uit Buitenland

Laatste foto koningin Elizabeth levert fotograaf prijs op

GLASGOW (ANP) - Jane Barlow is de eerste fotograaf die is uitgeroepen tot journalist van het jaar tijdens de Scottish Press Awards. Ze kreeg de prijs voor haar "ontroerende" laatste openbare beelden van koningin Elizabeth, enkele dagen voor haar dood.

14 minuten geleden
Landbouwminister: nog jaren schade aan land door damdoorbraak

NOVA KACHOVKA (ANP/RTR) - De damdoorbaak in de Oekraïense Dnipro-rivier heeft voor grote schade gezorgd aan het boerenland in de regio Cherson. De minister van Landbouw waarschuwt dat de verwoesting nog veel groter is dan tot nu toe werd aangenomen en dat de boeren er nog jaren last van zullen hebben.

1 uur geleden
Nederlands kind gewond bij steekpartij Annecy

ANNECY (ANP/RTR/AFP) - Een van de kinderen die gewond zijn geraakt bij de steekpartij in de Franse Alpen is Nederlands. Dat heeft de openbaar aanklager bekendgemaakt. Het motief van de aanvaller is nog altijd onduidelijk. De dader had volgens aanklager Line Bonnet-Mathis vermoedelijk geen terroristisch motief.

2 uur geleden
Boegbeeld conservatieven VS Pat Robertson (93) overleden

WASHINGTON (ANP) - De invloedrijke Amerikaanse televisiepersoonlijkheid Pat Robertson is overleden. Hij stond bekend als een van de boegbeelden van de christelijke conservatieve beweging in de Verenigde Staten. Robertson stierf volgens zijn organisatie op 93-jarige leeftijd in zijn huis in Virginia Beach.

2 uur geleden
Londen legt nieuwe sancties op aan Belarus voor steun aan Rusland

LONDEN (ANP/RTR) - Het Verenigd Koninkrijk gaat nieuwe sancties aan Belarus opleggen omdat het Oost-Europese land de Russische invasie van Oekraïne faciliteert. President Aleksandr Loekasjenko stond aan het begin van de oorlog toe dat Belarussisch grondgebied werd gebruikt in aanloop naar de invasie.

3 uur geleden
VS schorten voedselhulp op voor miljoenen Ethiopiërs

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten schorten de voedselhulp aan Ethiopië op. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat op grote schaal gedoneerde voedselvoorraden worden verduisterd, bericht The Washington Post. In gelekte documenten staat volgens de krant dat figuren binnen de Ethiopische overheid een sleutelrol speelden.

3 uur geleden
Joran van der Sloot voor uitlevering overgedragen aan FBI

CAJAMARCA (ANP/RTR) - Joran van der Sloot is met de FBI onderweg naar de Verenigde Staten. De Peruaanse autoriteiten hebben de Nederlander overgedragen aan de Amerikaanse autoriteiten voor een tijdelijke uitlevering, vanwege het onderzoek naar de verdwijning van Natalee Holloway. Hij zat in Peru vast voor de moord op de Peruviaanse Stephany Flores in 2010.

4 uur geleden