Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

President Biden: we kunnen recessie ontlopen

President Biden: we kunnen recessie ontlopen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De economie van de Verenigde Staten kan een recessie ontlopen ondanks de maatregelen van de Amerikaanse centrale bank om de hoge inflatie aan te pakken. Dat heeft president Joe Biden gezegd in een interview met persbureau Associated Press. Eerder deze week verhoogde de Federal Reserve de rente met de grootste stap in bijna dertig jaar om zo de inflatie in te dammen.

Door de renteverhogingen van de Fed moet de economie worden afgekoeld, waardoor de inflatie zou moeten afzwakken. Op de financiƫle markten is er vrees voor een recessie in de VS. De hoge inflatie zet namelijk ook de koopkracht van huishoudens zwaar onder druk, omdat ze meer geld kwijt zijn aan brandstof en levensmiddelen en dus minder overhouden voor andere uitgaven. Maar volgens Biden verkeert de Amerikaanse economie in een goede staat en is het land in een sterkere positie dan alle andere landen in de wereld om de inflatiecrisis te doorstaan. Een recessie is volgens Biden "niet onvermijdelijk".

Hij erkent wel dat Amerikanen somber zijn over de economie. Vorige week bleek nog dat het Amerikaanse consumentenvertrouwen naar het laagste niveau ooit is gedaald. De inflatiecrisis ondermijnt het vertrouwen van Amerikanen in Biden. Hij heeft gezegd dat bestrijding van de inflatie zijn grootste binnenlandse prioriteit is. Zo heeft Biden aan oliebedrijven gevraagd waarom de prijzen aan de pomp zo hoog zijn en waarom er niet meer benzine op de markt komt.

Meer uit Financieel

Grote techbedrijven beloven 'verantwoord' om te gaan met AI

SEOUL (ANP/AFP) - Veertien van de grootste AI-bedrijven ter wereld hebben gezamenlijk beloofd 'verantwoord' om te zullen gaan met kunstmatige intelligentie. Zij deden dat op een tweedaagse topconferentie in Seoul waar de veiligheid van de ontwikkelingen op het gebied van AI centraal stond.

5 minuten geleden
Zweeds bedrijf verwerft rechten lasercommunicatietechniek van TNO

DEN HAAG (ANP) - AAC Clyde Space gaat de lasersatellietcommunicatie technologie van TNO op de markt brengen. Het Zweedse satellietbedrijf en het onderzoeksinstituut hebben daarover een licentieovereenkomst gesloten. Met deze technologie van TNO is het mogelijk om satellietgegevens naar de aarde te verzenden via laserstralen.

37 minuten geleden
Huizenprijzen opnieuw sterker gestegen, meer woningen verkocht

DEN HAAG (ANP) - De prijzen van bestaande koopwoningen zijn in april opnieuw sterker gestegen. Dat melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. Ook wisselden die maand meer koopwoningen van eigenaar ten opzichte van een jaar eerder.

6 uur geleden
CPB bevestigt: relatief minder belasting voor grootverdieners

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders met de hoogste inkomens betalen relatief minder belasting dan de groep daar net onder. Dit komt doordat hun belastingdruk niet zoals bij veel Nederlanders vooral door de sociale premies en belastingen in box 1 wordt bepaald, maar door de vennootschapsbelasting. Dit heeft het Centraal Planbureau (CPB) bekendgemaakt in nieuw, langjarig onderzoek naar de hoogste inkomens.

7 uur geleden
Huizenprijzen opnieuw sterker gestegen, meer woningen verkocht

DEN HAAG (ANP) - De prijzen van bestaande koopwoningen zijn in april opnieuw sterker gestegen. Dat melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. Ook wisselden die maand meer koopwoningen van eigenaar ten opzichte van een jaar eerder.

7 uur geleden
Kleine plussen op Wall Street, Palo Alto Networks bij dalers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York lieten dinsdag kleine koerswinsten zien in afwachting van de notulen van de recentste rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank en de kwartaalcijfers van AI-chipproducent Nvidia op woensdag. Cybersecuritybedrijf Palo Alto Networks stond bij de dalers op Wall Street na de bekendmaking van resultaten.

9 uur geleden
Lagarde heeft er vertrouwen in dat inflatie onder controle is

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - President Christine Lagarde van de Europese Centrale Bank (ECB) heeft er vertrouwen in dat de inflatie in de eurozone onder controle is. Dat zei ze in een interview met de Ierse televisie. Lagarde hintte er daarmee op dat een eerste renteverlaging volgende maand waarschijnlijk is.

9 uur geleden