Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'President Biden stelt besluit over zwarte lijst China uit'

'President Biden stelt besluit over zwarte lijst China uit'

WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden neemt twee weken later dan gepland een besluit over de zwarte lijst van Chinese bedrijven waar Amerikaanse ondernemingen niet in mogen investeren. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Financiën op de website. Investeerders hebben daarmee twee weken langer de tijd om stukken te kopen of verkopen. Eerder was de deadline nog gesteld op 27 mei.

De regering-Biden onderzoekt momenteel een aantal aspecten van het Amerikaanse beleid voor China, waaronder de investeringsban. Onder meer technologieconcern Huawei, betaalapp Alipay van Ant Group en de grootste chipfabrikant van China SMIC staan op de zwarte lijst van Washington. Smartphonemaker Xiaomi spande een rechtszaak aan, waarop het Amerikaanse ministerie van Defensie besloot het bedrijf er weer van af te halen. Er staan nog tientallen Chinese bedrijven op.

De lijst is een erfenis van de regering-Trump, die een verbod instelde op investeringen in bepaalde Chinese bedrijven die volgens de Amerikanen banden hebben met het Chinese leger. De Verenigde Staten verwijten Chinese bedrijven al langer dat ze gevoelige informatie doorspelen aan de overheid. De Chinese Communistische Partij zei eerder dat het zich niet bezighoudt met industriële spionage.

Meer uit Financieel

Google maakt diensten van concurrentie beter zichtbaar in zoekmachine

BRUSSEL (ANP/RTR) - Google, de zoekmachine van Alphabet, komt met veranderingen van zoekresultaten voor gebruikers waardoor ze sneller de diensten van concurrenten, zoals vergelijkingssites voor hotels of vluchten, zien. Ook komen er nieuwe tools uit voor ontwikkelaars die hun producten op de platformen van concurrenten aanbieden. De veranderingen komen kort voordat strengere regelgeving vanuit Brussel van kracht wordt.

42 minuten geleden
Felyx komt in handen van Spaans deelscooterbedrijf

AMSTERDAM (ANP) - Het Nederlandse deelscooterbedrijf Felyx komt in handen van de Spaanse branchegenoot Cooltra. Door de krachtenbundeling ontstaat volgens de partijen de grootste aanbieder van elektrische deelscooters in Europa. Felyx blijft wel onder de eigen naam actief in steden waar de scooters van het bedrijf nu al rondrijden.

43 minuten geleden
Lufthansa annuleert vluchten van en naar Schiphol om staking

SCHIPHOL (ANP) - Lufthansa schrapt de komende dagen een twintigtal vluchten van en naar Schiphol omdat het grondpersoneel van de Duitse luchtvaartmaatschappij gaat staken. Op woensdagavond leggen de medewerkers zestig uur lang het werk neer, tot zaterdagochtend. Op al die dagen worden vluchten geschrapt, is te zien op de website van Schiphol. Het betreft vluchten van en naar de Duitse steden München en Frankfurt.

1 uur geleden
Batterijproducent LeydenJar bouwt fabriek in Eindhoven

LEIDEN (ANP) - Batterijproducent LeydenJar gaat zijn productie fors opvoeren. Het Leidse bedrijf, dat een techniek heeft ontwikkeld waarmee batterijen veel langer meegaan, gaat in Eindhoven een fabriek bouwen die binnen enkele jaren plaats moet bieden aan honderden werknemers.

1 uur geleden
Links-extremisten eisen sabotage Duitse Tesla-fabriek op

BERLIJN (ANP/AFP/RTR/DPA) - Een links-extremistische actiegroep eist de verantwoordelijkheid op voor de brandstichting bij een elektriciteitsmast en de stroomuitval bij de grote Tesla-fabriek in de buurt van Berlijn. De claim komt van de Vulkangruppe, oftewel Vulkaangroep. Volgens de actiegroep was het een daad van protest tegen de autofabrikant.

1 uur geleden
Woningbouwers willen overheidssteun om vraag aan te jagen

VOORBURG (ANP) - Om de markt van nieuwbouwwoningen te stimuleren is financiële steun van de overheid nodig en een aanpassing van de huidige reguleringen. Dat stelt WoningBouwersNL, brancheorganisatie voor ontwikkelaars en bouwondernemers, in een halfjaarlijks rapport.

1 uur geleden
Philips aangeklaagd voor niet nakomen afspraken bij overname

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Philips is in de Verenigde Staten aangeklaagd voor het niet nakomen van afspraken over bepaalde nabetalingen bij de overname van Vesper Medical. Het Nederlandse zorgtechnologiebedrijf kocht het Amerikaanse Vesper, dat stents maakt om bloedvaten open te houden, twee jaar geleden voor 250 miljoen dollar. Bij de overname kwam Philips overeen nabetalingen te doen als Vesper bepaalde doelstellingen zou halen.

2 uur geleden