Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Preses Franse ijssportbond weigert op te stappen om misbruik

Preses Franse ijssportbond weigert op te stappen om misbruik

PARIJS (ANP) - De huidige voorzitter van de Franse bond voor ijssporten, Didier Gailhaguet, weigert vooralsnog op te stappen vanwege de beschuldigingen over seksueel misbruik van minderjarige kunstrijdsters in de jaren negentig. Hij was destijds de baas in die tak van sport. De Franse minister van Sport deed onlangs een oproep aan Gailhaguet om terug te treden, maar daar voelt hij niets voor.

"Ik heb fouten gemaakt, maar ik ben nooit over de schreef gegaan", zei de 66-jarige Fransman tijdens een persconferentie in Parijs. "Daarom zie ik geen reden om af te treden. Sinds wanneer is in dit land iemand bij voorbaat schuldig"?

Justitie in Frankrijk begon eerder deze week een onderzoek naar aanleiding van de getuigenis van tienvoudig Frans kampioene paarrijden Sarah Abitbol. Ze schreef haar onthutsende verhaal op in een vorige week gepubliceerd boek. Abitbol stelt dat ze tussen 1990 en 1992 meermaals is verkracht door haar toenmalige trainer Gilles Beyer. Abitbol was vijftien jaar oud toen het misbruik begon.

Het Openbaar Ministerie wil nu proberen met meer slachtoffers in contact te komen.

Meer uit Sport

Dressuuramazone Dujardin trekt zich terug van Spelen om onderzoek

PARIJS (ANP/RTR) - Dressuuramazone Charlotte Dujardin neemt niet deel aan de Olympische Spelen. De 39-jarige Britse, met zes olympische medailles gedeeld recordhouder van Groot-Brittannië bij de vrouwen, heeft zich teruggetrokken om een onderzoek van de internationale paardensportbond FEI. Dat verklaarde Dujardin dinsdag.

1 uur geleden
Olympiërs krijgen advies mondkapje te dragen en boks te geven

PARIJS (ANP) - Nederlandse sporters en begeleiders krijgen rond de Olympische Spelen in Parijs het advies om in drukke ruimtes een mondkapje te dragen en mensen te begroeten met een boks in plaats van een knuffel of hand. "Zo willen we allerlei soorten infecties voorkomen. Maar we hebben geen regels, alleen adviezen", zo licht een woordvoerder van sportkoepel NOC*NSF toe.

1 uur geleden
Belgische wielrenner Meeus langer bij Red Bull - Bora-hansgrohe

RAUBLING (ANP) - De Belgische wielrenner Jordi Meeus heeft zijn contract bij Red Bull - Bora-hansgrohe verlengd. De ploeg maakte niet bekend tot wanneer de nieuwe verbintenis van de sprinter loopt.

4 uur geleden
Tourwinnaar Pogacar in Friesland dankzij 'combinatie factoren'

DEN HAAG (ANP) - De grote namen uit de Tour de France staan zoals gebruikelijk in de periode na de Franse rittenkoers weer aan de start van criteriums in Nederland en België. Door de veranderingen in het wielrennen blijkt het vastleggen van de renners echter lastiger dan vroeger. "Vroeger was een criterium het beleg op je boterham, maar iemand als Tadej Pogacar hoeft het voor het geld niet te doen", zegt John van den Akker, die verantwoordelijk is voor het contracteren van de renners.

6 uur geleden
Australische waterpoloster test bij Spelen positief op corona

PARIJS (ANP/DPA) - Een van de waterpolosters van het Australische team heeft kort voor het begin van de Olympische Spelen positief getest op corona. De speelster is geïsoleerd van de rest van de ploeg en twee teamgenoten die bij haar verbleven worden extra in de gaten gehouden, zegt Anna Meares, chef de mission van de Australische sporters in Parijs.

7 uur geleden
Tennisser Murray beëindigt na Spelen in Parijs loopbaan

PARIJS (ANP) - Tennisser Andy Murray beëindigt na de Olympische Spelen in Parijs zijn tennisloopbaan. Dat meldt de 37-jarige Schot op X. Murray is tweevoudig olympisch kampioen, in Londen (2012) en Rio de Janeiro (2016). Daarnaast won hij drie grandslamtoernooien: twee keer Wimbledon (2013 en 2016) en één keer de US Open (2012).

10 uur geleden
Tennisser De Minaur na heupblessure klaar voor Olympische Spelen

PARIJS (ANP/RTR) - Tennisser Alex De Minaur is op tijd hersteld van de heupblessure die hij eerder deze maand opliep op Wimbledon. "Om Australië eindelijk te kunnen vertegenwoordigen op de Olympische Spelen, is een droom die uitkomt. Ik ben erg gepassioneerd als ik voor mijn land speel en het groen en goud draag, dus dit is weer zo'n moment", aldus de Australische nummer 6 van de wereld.

11 uur geleden