Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Presentatrice Sosha Duysker wint Philip Bloemendal Prijs

Presentatrice Sosha Duysker wint Philip Bloemendal Prijs

HILVERSUM (ANP) - Presentatrice Sosha Duysker heeft woensdag de Philip Bloemendal Prijs gewonnen. Die prijs is voor jonge talentvolle journalisten die presenteren en wordt om de twee jaar uitgereikt. Duysker, die werkt voor Het Klokhuis en Zapplive, werd onder meer een "supertalent" genoemd.

De 29-jarige presentatrice kreeg een cheque van 3500 euro. Dat bedrag kan ze gebruiken voor een opleiding waarmee ze zichzelf verder kan professionaliseren. De prijs kreeg ze woensdag tijdens de uitzending van het NPO Radio 1-programma Stax en Toine.

De vakjury, waarin meerdere presentatoren zitten, is te spreken over de verbinding die Duysker kan maken met het publiek. Daarnaast zien de juryleden ook een toekomstig opiniemaker in de presentatrice. "Het is een vrouw met een mening die van het scherm spat. Onze indruk is dat Sosha niet alleen iets wil vertellen, maar ook wil luisteren. Daarmee zou ze een groot opiniemaker kunnen worden."

De Philip Bloemendal Prijs is vernoemd naar de in 1999 overleden presentator van onder meer de Polygoonjournaals in de bioscopen. Eerder wonnen onder anderen de journalisten en presentatoren Saskia Houttuin, Eva Cleven en Arman Avsaroglu, Wouter Zwart en Luuk Ikink de prijs.

Meer uit Binnenland

Aboutaleb op klimaattop: stop met eindeloos praten, aan de slag

DUBAI (ANP) - Regeringsleiders zouden wat minder "eindeloos" moeten praten over klimaatverandering, zegt burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam op de klimaattop in Dubai. In plaats daarvan is het tijd om aan de slag te gaan. Hij vindt dat steden daarin een belangrijke rol kunnen spelen.

1 uur geleden
Rijkswaterstaat: ga niet de weg op in Noord- en Zuid-Holland

DEN HAAG (ANP) - Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om zaterdagavond in Noord- en Zuid-Holland alleen de weg op te gaan als het echt niet anders kan. Het KNMI heeft voor de twee provincies code oranje afgegeven om grootschalige gladheid door ijzel. "Omdat de gladheid niet goed zichtbaar is, kan dit voor verraderlijke gladheid en dus gevaarlijke rijomstandigheden zorgen", aldus Rijkswaterstaat.

1 uur geleden
Schaatsen op natuurijs van korte duur, veel ijsbanen weer dicht

DEN HAAG (ANP) - Op meerdere plekken in Nederland kon zaterdag op natuurijs worden geschaatst. In Winterswijk, Doorn en De Lier gingen de ijsbanen al vroeg in de ochtend open. Lang duurde de schaatspret niet, want de banen sloten rond het middaguur door de oplopende temperatuur. De kans dat er zondag geschaatst kan worden, is klein.

2 uur geleden
Keti Koti bijgeschreven op lijst immaterieel erfgoed Nederland

AMSTERDAM (ANP) - Keti Koti, de dag van de herdenking en viering van de afschaffing van de slavernij, is zaterdag officieel bijgeschreven in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. Dat gebeurde op voordracht van NiNsee, het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis. Keti Koti stond al sinds 2020 in de Canon van Nederland, de vijftig vensters met belangrijke historische gebeurtenissen voor Nederland.

4 uur geleden
Tientallen demonstranten bij protest op Dam tegen Geert Wilders

AMSTERDAM (ANP) - Op de Dam in Amsterdam hebben zo'n honderd mensen gedemonstreerd tegen PVV-leider en verkiezingswinnaar Geert Wilders. De demonstranten spraken onder de noemer 'niet mijn premier' naar eigen zeggen hun steun uit voor vrijheid van religie, mensenrechten, klimaatrechtvaardigheid, internationale solidariteit en de democratie.

5 uur geleden
Hertellen stemmen in Tilburg is begonnen

TILBURG (ANP) - Het hertellen van de stemmen van vier stembureaus in Tilburg is begonnen. De hertelling gebeurt onder het toeziend oog van een delegatie van de Tweede Kamer en duurt naar verwachting tot 15.00 uur. Het gaat om ongeveer 6000 stemmen die opnieuw bekeken moeten worden.

6 uur geleden
KLM schrapt meerdere vluchten om hevige sneeuwval

AMSTELVEEN (ANP) - KLM heeft alle vluchten naar M√ľnchen tot zondagochtend 06.00 uur geannuleerd omdat het zuiden van Duitsland kampt met hevige sneeuwval en de luchthaven daar voorlopig gesloten is. Ook de KLM-vluchten naar enkele Britse luchthavens ondervinden hinder van sneeuwval.

6 uur geleden