Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Premier Rutte: dood migranten bij Italië 'grote tragedie'

Premier Rutte: dood migranten bij Italië 'grote tragedie'

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte heeft aan zijn Italiaanse collega Giorgia Meloni zijn medeleven betuigd met de nabestaanden van de migranten die voor de zuidkust van Italië om het leven kwamen bij een schipbreuk. Rutte sprak op Twitter van een "grote tragedie" voor alle slachtoffers.

Tientallen mensen verloren zondagmorgen vroeg het leven toen hun oude houten boot in de ruwe zee in stukken brak. Onder de dodelijke slachtoffers waren twaalf kinderen. Italiaanse autoriteiten meldden dat 59 lichamen zijn aangespoeld op een strand of gevonden in zee bij Steccato di Cutro, bijna 500 kilometer ten zuidoosten van Rome.

De boot, die drie of vier dagen eerder was vertrokken uit de West-Turkse stad Izmir, had volgens overlevenden zeker 140 à 150 mensen aan boord, afkomstig uit vooral Afghanistan, Pakistan en Somalië.

Meloni reageerde geschokt op de tragedie. Ze wil dat de landen waar de migranten vandaan komen en waar ze de zee op gaan, meer meewerken om deze drama's te voorkomen, en dat mensen niet worden aangemoedigd het risico te nemen.

Meer uit Binnenland

Rechter bekijkt trage besluiten over compensatie toeslagenaffaire

UTRECHT (ANP) - De rechtbank Midden-Nederland behandelt vrijdag vier zaken van mensen die wachten op een besluit over compensatie voor de kindertoeslagaffaire. Wie te lang moet wachten op zo'n besluit kan naar de rechter stappen en volgens de rechtbank komen "steeds meer" van zulke zaken binnen.

2 uur geleden
Nieuwe inleidende zitting in zaak moord Peter R. de Vries

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank Amsterdam heeft vrijdag opnieuw een voorbereidende zitting in de zaak van de moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Inmiddels zijn er zeven mannen die verdacht worden van betrokkenheid, onder wie de vermeende uitvoerders en opdrachtgever.

2 uur geleden
Shovelchauffeur opnieuw voor de rechter na afgewezen wraking

DEN HAAG (ANP) - De bestuurder van de shovel die door een afzetting reed bij het boerenprotest in Den Haag, staat vrijdag opnieuw voor de politierechter in Den Haag. De rechtbank heeft zijn wrakingsverzoek ongegrond verklaard en legt de 60-jarige verdachte uit Geesteren ook een wrakingsverbod op, zodat hij niet opnieuw om een andere rechter kan vragen.

2 uur geleden
FVD'er Van Meijeren alsnog voor rechter om snorren door rood

DEN HAAG (ANP) - Kamerlid Gideon van Meijeren van Forum voor Democratie moet vrijdag alsnog voor de politierechter verschijnen voor rijden door rood licht met zijn snorfiets, terwijl zijn rijbewijs eerder door de rechter was afgenomen.

2 uur geleden
ProRail start herstel spoor Esch, mogelijk snel weer treinverkeer

ESCH (ANP) - ProRail start vrijdagochtend met de herstelwerkzaamheden van het spoor bij Esch, meldt de spoorbeheerder donderdagavond. Door een dassenburcht onder het spoor rijden er geen treinen tussen Den Bosch en Boxtel. Als "alles spoedig verloopt" verwacht ProRail dat er eind volgende week weer treinen kunnen rijden.

5 uur geleden
Politieachtervolging begint in Limburg en eindigt in Den Bosch

DEN BOSCH (ANP) - De politie heeft na een achtervolging vanuit Limburg met onder andere een politiehelikopter een verdachte aangehouden in Den Bosch. De persoon werd door de politie gezocht. Het is niet bekend waarvoor.

5 uur geleden
Op aantal plekken weinig tijd over voor actie tegen overstromingen

UTRECHT (ANP) - De kans op overstromingen door zeespiegelstijging wordt in de komende dertig jaar op diverse plekken wereldwijd tien keer zo groot. Om dat te voorkomen moeten beleidsmakers snel ingrijpen, signaleren onderzoekers van onder meer de Universiteit Utrecht, kennisinstituut Deltares en Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ).

8 uur geleden