Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Premier Oekraïne mag toch blijven

Premier Oekraïne mag toch blijven

KIEV (ANP/RTR/AFP) - De Oekraïense president Zelenski weigert het ontslag te aanvaarden van zijn premier. Die was in verlegenheid gebracht door een gelekte opname waarin hij zich kritisch uitliet over zijn politieke baas, die volgens hem weinig verstand heeft van economie.

Premier Gontsjaroek zei in december dat Zelenski een zeer primitieve voorstelling heeft van hoe de economie werkt. Hij deed dat tijdens een informele bijeenkomst met ministers en topfiguren bij de centrale bank. Die bespraken volgens plaatselijke media hoe ze economische ontwikkelingen aan de president moesten uitleggen.

Een audio-opname van de uitspraak belandde deze week op sociale media, waarna de minister-president aanbood op te stappen. Hij schreef op Facebook dat hij al een ontslagbrief had geschreven.

Niet het juiste moment

De 35-jarige Gontsjaroek hoeft echter niet op zoek naar een nieuwe baan. Zelenski zei dat het niet het juiste moment is om het land politiek op te schudden. "Ik heb besloten om jou en je regering een tweede kans te geven", zei hij tegen zijn premier.

Zelenski, een komiek zonder politieke ervaring, won vorig jaar de presidentsverkiezingen. Zijn partij Dienaar van het Volk boekte later een grote zege bij de parlementsverkiezingen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Zevende dode door coronavirus in Italie

ROME (ANP/RTR) - In Italië is maandag een zevende persoon overleden aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus. Dat meldt het Italiaanse persbureau ANSA. Het gaat om een 62-jarige man die het afgelopen weekend in het ziekenhuis in Como is opgenomen nadat hij positief was getest op het virus.

over 27 minuten
Turkse gezagsvoerder gecrasht vliegtuig gearresteerd

ISTANBUL (ANP/RTR) - De Turkse autoriteiten hebben de gezagvoerder gearresteerd van het vliegtuig dat eerder deze maand in Istanbul betrokken was bij een ongeluk waarbij drie doden vielen. Dat heeft het staatspersagentschap Anadolu woensdag bekendgemaakt.

over 8 minuten
Ministerie ontraadt reizen naar Corona-gemeenten Italië

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor de gemeenten in het noorden van Italië waar het coronavirus is vastgesteld, maandag aangepast. Het departement ontraadt reizen naar deze gemeenten in de provincie Padua en de regio Lombardije.

over 6 minuten
Advocate: Weinstein gaat in hoger beroep

NEW YORK (ANP/AFP) - Voormalig filmproducent Harvey Weinstein gaat in hoger beroep tegen de veroordeling wegens aanranding en verkrachting. Advocate Donna Rotunno bevestigde dat ze "beslist in beroep gaat en dat de strijd nog niet voorbij is". Een jury in New York achtte Weinstein schuldig en hij werd onmiddellijk naar een gevangenis overgebracht. Rechter James Burke bepaalt op 11 maart de strafmaat en die kan oplopen tot 25 jaar cel.

30 minuten geleden
Strijdende partijen in Libië sluiten wapenstilstand

GENÈVE (ANP/DPA) - De strijdende partijen in Libië zijn een wapenstilstand overeengekomen. Het akkoord moet nog wel worden voorgelegd aan de leiders van de partijen die al maandenlang een bloedige strijd uitvechten in het land. Dat heeft de VN-missie voor Libië maandag medegedeeld na afloop van gesprekken tussen militaire vertegenwoordigers van beide kampen in Genève.

1 uur geleden
Man die inreed op optocht vervolgd voor poging tot moord

VOLKMARSEN (ANP/DPA) - De 29-jarige man die inreed op een carnavalsoptocht in het Duitse Volkmarsen in de deelstaat Hessen wordt vervolgd voor poging tot moord. Dat heeft het OM in Frankfurt bekendgemaakt. Over de motieven van de man kan hij nog niets zeggen. Hij is gewond geraakt en kan nog niet verhoord worden.

1 uur geleden
Weinstein schuldig aan aanranding en verkrachting

NEW YORK (ANP/AFP/DPA) - De jury in het proces tegen Harvey Weinstein heeft de voormalig filmproducent schuldig bevonden aan aanranding van een voormalige assistente, Mimi Haleyi, en verkrachting van Jessica Mann die destijds actrice wilde worden. De 67-jarige Weinstein riskeert 25 jaar cel. Hij is in de rechtszaal onmiddellijk aangehouden en is geboeid naar een cel gebracht. Rechter James Burke bepaalt 11 maart de strafmaat.

2 uur geleden