Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Premier Malta stapt per direct op'

'Premier Malta stapt per direct op'

VALETTA (ANP/RTR) - Joseph Muscat heeft tegen vertrouwelingen gezegd dat hij per direct stopt als premier van Malta. Dat meldt de Times of Malta vrijdag. Zijn besluit is een gevolg van de politieke crisis die is ontstaan door het onderzoek naar de moord op journaliste Daphne Caruana Galizia in 2017. De voormalige stafchef van de Maltese regering, Keith Schembri, zou bij het moordcomplot zijn betrokken, maar is donderdag vrijgelaten door de politie.

Ook de invloedrijke zakenman Yorgen Fenech wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Galizia. Hij werd vrijdag op borgtocht vrijgelaten, maar blijft onder politietoezicht staan.

Galizia werd om het leven gebracht door een autobom, mogelijk omdat ze schreef over corruptie op het eiland.

Meer uit Buitenland

Macron gaat naar door rellen geteisterde Nieuw-Caledonië

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse president Emmanuel Macron reist dinsdagavond naar Nieuw-Caledonië. In het Franse overzeese gebiedsdeel bij Australië vinden ruim een week rellen plaats.

33 minuten geleden
Meer dan 14.000 inwoners van Charkiv ontheemd

GENÈVE (ANP/AFP) - Meer dan 14.000 inwoners van de Oekraïense regio Charkiv zijn ontheemd geraakt, meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Rusland is daar op 10 mei een nieuw grondoffensief begonnen en heeft meerdere plaatsen ingenomen.

1 uur geleden
Begrafenisprocessie voor Iraanse president Raisi

TABRIZ (ANP/AFP) - In Iran is een begrafenisprocessie begonnen voor de overleden president Ebrahim Raisi. De komende dagen zijn er meerdere ceremonies ter ere van hem voordat hij donderdag begraven wordt.

1 uur geleden
Israëlische defensieminister haalt uit naar aanklager ICC

JERUZALEM (ANP/RTR) - De Israëlische defensieminister Yoav Gallant heeft uitgehaald naar de aanklager van het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag. Die heeft een aanvraag ingediend voor arrestatiebevelen tegen Gallant, de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en drie kopstukken van Hamas om de oorlog in de Gazastrook.

1 uur geleden
China hoopt op objectief ICC bij vervolging kopstukken Gazaoorlog

BEIJING (ANP/AFP) - China hoopt dat het Internationaal Strafhof (ICC) zich "objectief en onpartijdig" zal opstellen bij de mogelijke vervolging van Israëlische en Palestijnse leiders. De aanklager van het hof in Den Haag heeft maandag om een arrestatiebevel gevraagd voor de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, zijn defensieminister en drie Hamasleiders.

1 uur geleden
Palestijns ministerie: doden door Israëlische inval op Westoever

JENIN (ANP/AFP) - Het Palestijnse ministerie van Gezondheid meldt dat zeven mensen zijn gedood bij een Israëlische inval op de bezette Westelijke Jordaanoever. De Israëlische krijgsmacht zegt in de stad Jenin bezig te zijn met een operatie voor "terreurbestrijding" en in gevecht te zijn met gewapende mannen.

2 uur geleden
Tien gewonden door blikseminslag in Dresden

DRESDEN (ANP/DPA) - In de Duitse stad Dresden zijn tien personen gewond geraakt door de bliksem. Vier slachtoffers hebben volgens de brandweer levensgevaarlijke verwondingen opgelopen.

3 uur geleden