Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Premier League stelt tientallen miljoenen beschikbaar

Premier League stelt tientallen miljoenen beschikbaar

LONDEN (ANP) - De twintig voetbalclubs uit de Premier League hebben beloofd gezamenlijk 20 miljoen pond te doneren voor de strijd tegen het coronavirus. Een deel van dat bedrag, dat omgerekend ruim 22 miljoen euro is, gaat direct naar de nationale gezondheidszorg (NHS). De clubs hebben ook toegezegd financiƫle steun te verlenen aan programma's die worden opgezet om kwetsbare groepen tijdens en ook na deze coronacrisis te helpen.

De Premier League, de rijkste competitie ter wereld met torenhoge tv-contracten, stelt ook een noodfonds met daarin 125 miljoen pond (ruim 140 miljoen euro) beschikbaar voor de clubs die op het tweede tot en met het vijfde niveau in Engeland spelen en in financiƫle problemen komen. De ploegen uit de hoogste klasse gaan met hun spelers in gesprek over een collectieve salarisverlaging van ongeveer 30 procent. Zaterdag staat weer een gesprek hierover met de spelersvakbond PFA op de agenda.

De hervatting van de Premier League is tot nader order uitgesteld. Ook begin mei blijkt niet haalbaar. Alle betrokken partijen werken aan een oplossing. "Iedereen heeft als doel om alle resterende competitie- en bekerwedstrijden te spelen, zodat de integriteit van onze competities gewaarborgd blijft. We gaan echter pas weer voetballen als de overheid dat goed vindt en als het veilig en gepast is."

De clubs in de Premier League moeten nog negen of tien wedstrijden spelen. Liverpool koerst met een royale voorsprong van maar liefst 25 punten op Manchester City af op de eerste landstitel sinds 1990, maar door de coronacrisis is onduidelijk of en wanneer de 'Reds' de titel officieel kunnen binnenhalen.

Meer uit Voetbal

Ten Hag maant Maguire tot keuze over toekomst bij United

MANCHESTER (ANP) - Coach Erik ten Hag van Manchester United heeft centrale verdediger Harry Maguire te kennen gegeven dat hij een beslissing moet nemen over zijn toekomst bij de club. De 30-jarige Maguire, een vaste waarde in het Engelse nationale elftal, heeft bij Ten Hag geen basisplaats meer.

10 minuten geleden
Supportersvereniging Ajax: Van der Sar is clubicoon

AMSTERDAM (ANP) - Voor de supportersvereniging van Ajax is Edwin van der Sar voor altijd een clubicoon. "Eerst als doelman en ook als algemeen directeur heeft hij het jarenlang geweldig gedaan", laat directeur Fabian Nagtzaam van de fanclub weten. "Daar zijn we hem heel erg dankbaar voor."

11 minuten geleden
Rvc kon hoog of laag springen maar Van der Sar wilde weg bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - De raad van commissarissen wil uiterlijk begin augustus iemand met een achtergrond bij Ajax als opvolger presenteren van de vertrokken algemeen directeur Edwin van der Sar. "Daar gaan we nu naar op zoek, dat is ons streven", zei voorzitter Pier Eringa van de rvc.

12 minuten geleden
Verdedigster Wilms verlengt contract bij topclub Wolfsburg

WOLFSBURG (ANP) - Voetbalinternational Lynn Wilms heeft haar contract bij Champions League-finalist VfL Wolfsburg verlengd tot de zomer van 2025. De 22-jarige voormalig verdedigster van FC Twente is bezig aan haar tweede seizoen in Duitsland, waar ze vorig jaar de landstitel pakte. Ook won Wilms twee keer de Duitse beker.

13 minuten geleden
FC Emmen vindt in Bleeker algemeen directeur

EMMEN (ANP) - FC Emmen wil zich met Rinse Bleeker als algemeen directeur ontwikkelen tot een stabiele club in de Eredivisie. De nummer 16 van het afgelopen seizoen - de Drenten moeten zich via de nacompetitie nog verzekeren van lijfsbehoud - heeft met Bleeker per 1 juli een nieuwe topman. Voorzitter Ronald Lubbers is vanwege gezondheidsproblemen voorlopig afwezig bij Emmen.

21 minuten geleden
Clubicoon De Zoete van ADO Den Haag (79) overleden

DEN HAAG (ANP) - Clubicoon Piet de Zoete van ADO Den Haag is op 79-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de club op zijn website. De Zoete speelde in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw in totaal 536 wedstrijden voor de club. De voormalige middenvelder kwam drie keer uit voor het Nederlands elftal.

1 uur geleden
Rvc wil iemand met Ajax-achtergrond in de top

AMSTERDAM (ANP) - De nieuwe voorzitter Pier Eringa van de raad van commissarissen betreurt het vertrek van algemeen directeur Edwin van der Sar bij Ajax. "Wij wilden graag dat Edwin zou blijven, maar zijn besluit stond vast en we hebben dat te respecteren", laat hij weten.

2 uur geleden