Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Premier Johnson kiest Rosenfield als opvolger omstreden Cummings

Premier Johnson kiest Rosenfield als opvolger omstreden Cummings

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse premier Boris Johnson heeft Dan Rosenfield benoemd als nieuwe stafchef. Hij volgt daarmee de omstreden adviseur Dominic Cummings op, die eerder deze maand opstapte.

Rosenfield is bedrijfsadviseur en voormalig ambtenaar bij het ministerie van Financiën. Hij gaat vanaf 7 december in Downing Street 10 werken en vanaf 1 januari officieel de functie van stafchef op zich nemen.

Johnson is bezig een nieuw team van adviseurs aan te stellen na het opstappen van Cummings. Cummings werd gezien als de drijvende kracht achter Johnson's brexitstrategie. Zijn vertrek wordt gezien als een kans op een 'reset' voor de Britse leider. Ook topadviseur Lee Cain maakte eerder deze maand bekend weg te gaan.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

'Trump kiest advocaat voor afzettingsproces'

WASHINGTON (ANP/RTR) - De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft advocaat Butch Bowers ingehuurd om hem te verdedigen bij het aanstaande afzettingsproces in de Senaat. Een bron zegt dat de voormalige medewerker van de regering van George W. Bush Trump zal bijstaan. Bowers heeft nog niet gereageerd.

4 uur geleden
'Pfizer en BioNTech gaan vaccin leveren voor vaccinatieplan WHO'

LONDEN (ANP/RTR) - Pfizer en BioNTech hebben een akkoord gesloten met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om hun vaccin te leveren voor het vaccinatieplan COVAX, melden twee bronnen aan persbureau Reuters. Het is nog niet bekend hoeveel doses aan de WHO worden geleverd en tegen welke prijs, maar volgens de bronnen gaat het om een relatief klein aantal doses.

4 uur geleden
Biden: quarantaine verplicht voor reizigers die VS binnenkomen

WASHINGTON (ANP) - Reizigers die met het vliegtuig in de Verenigde Staten arriveren moeten daarna in quarantaine. Dat zei president Joe Biden donderdag tijdens een persconferentie. Mensen die naar de VS willen vliegen mogen ook pas aan boord van het vliegtuig gaan als ze een recent negatief testresultaat hebben.

5 uur geleden
EU-leiders vol met vragen over aanvoer vaccins

BRUSSEL (ANP) - De EU-leiders zitten vol vragen over de aanvoer van coronavaccins. Op hun coronavideovergadering donderdagavond zoeken ze naar manieren om snel meer mensen te kunnen inenten, nu nog besmettelijker virusvarianten zich aandienen.

6 uur geleden
Rusland arresteert vijf medewerkers van Navalni

MOSKOU (ANP/AFP) - De Russische autoriteiten hebben vijf medewerkers van Kremlincriticus Aleksej Navalni opgepakt. De oppositieleden zijn aangehouden kort nadat de regering had gewaarschuwd om komend weekend niet te gaan demonstreren. Deze mensen riepen op om wel de straat op te gaan.

6 uur geleden
Alleen uitslag goedgekeurde sneltest straks erkend in EU

BRUSSEL (ANP) - De uitslag van een coronatest wordt straks geldig in heel de Europese Unie. Dat geldt voor zowel een sneltest als de vertrouwde, zogeheten PCR-test. Mits de test is goedgekeurd voor gebruik en de uitslag is vastgesteld door een officiële gezondheidsdienst, hebben de EU-landen afgesproken.

6 uur geleden
Engeland verhoogt boete voor bezoek huisfeestje tot 900 euro

LONDEN (ANP/DPA) - Wie in Engeland een lockdownfeestje bezoekt kan vanaf volgende week een boete van 800 pond (900 euro) krijgen. Minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel heeft deze verviervoudiging aangekondigd in een poging naleving van de regels af te dwingen nu het virus in het land steeds meer slachtoffers eist.

7 uur geleden