Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Premier Johnson biedt excuses aan na tuinfeest tijdens lockdown

Premier Johnson biedt excuses aan na tuinfeest tijdens lockdown

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse premier Boris Johnson heeft zijn excuses aangeboden voor een feest in de tuin van zijn ambtswoning tijdens de coronalockdown. Hij deed dat in het parlement, waar de oppositie vroeg om het aftreden van de "leugenaar". Conservatieve partijgenoten van de premier hadden opheldering geëist.

Volgens Johnson was het een "werkbijeenkomst." Hij verwees naar het lopende onderzoek naar mogelijke illegale bijeenkomsten van regeringsmedewerkers tijdens de lockdown.

Het schandaal rond meerdere coronafeestjes is inmiddels 'partygate' gaan heten. Johnson heeft sinds hij in juli 2019 premier werd van het Verenigd Koninkrijk meerdere schandalen en misstappen overleefd, waaronder beschuldigingen van corruptie. Hij kampt verder met een rebellie binnen de Conservatieven over zijn coronabeleid. Onlangs was er ook nog het verlies van een conservatief bolwerk bij tussentijdse verkiezingen en het ontslag van brexitminister Frost uit onvrede over het regeringsbeleid.

Meer uit Buitenland

Britse minister praat met Zelensky over luchtverdediging

KYIV (ANP/RTR) - De Britse minister van Defensie Grant Shapps heeft met president Volodymyr Zelensky gesproken over het versterken van de Oekraïense luchtverdediging. Dat gebeurde tijdens het eerste bezoek van Shapps aan Kyiv sinds hij enkele weken geleden aantrad als defensieminister.

6 minuten geleden
Taiwan presenteert eigen type onderzeeër

KAOHSIUNG (ANP/AFP/RTR) - Taiwan heeft een zelfgemaakte onderzeeër gepresenteerd. Het is voor de defensie van het belaagde eiland een belangrijke stap. Het prototype vormt onderdeel van een ambitieus plan de defensie te moderniseren. Taiwan heeft twee onderzeeërs van een type uit de Zwaardvisklasse die het in de jaren 80 in Nederland kocht. Het door China geclaimde en bedreigde eiland heeft ook nog twee oude Amerikaanse onderzeeërs die het in de jaren 70 aanschafte, maar die worden uitsluitend voor trainingsdoeleinden gebruikt.

1 uur geleden
Separatisten Nagorno-Karabach heffen eigen republiek op

JEREVAN (ANP/RTR/AFP) - Het separatistische bestuur in Nagorno-Karabach heft de eigen republiek op na de recente militaire inval door Azerbeidzjan. De president van de zogenoemde Republiek Artsach tekende een decreet met de opdracht alle plaatselijke overheidsinstellingen te ontbinden op 1 januari 2024. Op die dag moet ook een einde komen aan de separatistische staat, die internationaal niet werd erkend.

1 uur geleden
Oekraïne zegt tientallen drones uit Rusland te hebben neergehaald

KYIV (ANP/RTR) - Oekraïne zegt tientallen drones te hebben neergehaald tijdens nachtelijke aanvallen door Rusland. Dat zou 44 onbemande toestellen van het type Shahed hebben ingezet, waarvan er volgens Oekraïne 34 uitgeschakeld konden worden.

2 uur geleden
Helft etnische Armeniërs gevlucht uit Nagorno-Karabach

JEREVAN (ANP/RTR/AFP) - Meer dan de helft van de naar schatting 120.000 etnische Armeniërs in Nagorno-Karabach is gevlucht. De Armeense regering maakte bekend dat ruim 65.000 mensen de grens met Armenië zijn overgestoken. Een regeringswoordvoerster sprak over mensen die onder dwang hun huizen moesten verlaten.

2 uur geleden
Trump verkiest bezoek auto-industrie boven Republikeins debat

DETROIT (ANP/BLOOMBERG) - Terwijl zijn zeven Republikeinse rivalen debatteerden in Californië bezocht Donald Trump, voormalig president en grootste kanshebber om de kandidaat van de Republikeinen te worden voor de verkiezingen in november 2024, een autofabriek in Detroit. Daar bekritiseerde hij zijn Democratische tegenstander Joe Biden. Door in te zetten op elektrische auto's, helpt Biden de Amerikaanse auto-industrie om zeep, aldus Trump. "Je kunt loyaal zijn aan werk of je kunt loyaal zijn aan milieugekken", zei hij tegen een groep van enkele honderden uitgenodigde werknemers.

3 uur geleden
Afwezigheid Trump overschaduwt ook tweede debat Republikeinen

SIMI VALLEY (ANP) - Het tweede debat van Republikeinse kandidaten voor de presidentsverkiezingen is woensdagavond plaatselijke tijd overschaduwd door de afwezigheid van oud-president Donald Trump. "De winnaar van dit rommelige debat was Trump, die niet aanwezig was", concludeerde CNN.

4 uur geleden