Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Premier Italië: noodfonds van 2 miljard euro voor overstromingen

Premier Italië: noodfonds van 2 miljard euro voor overstromingen

ROME (ANP/AFP) - De Italiaanse regering heeft een pakket van meer dan 2 miljard euro samengesteld om de door overstromingen getroffen gebieden in Noord-Italië te steunen, maakte premier Giorgia Meloni dinsdag bekend. Zeker veertien mensen kwamen om het leven bij de overstromingen in de regio Emilia-Romagna. Tienduizenden mensen kunnen nog steeds niet terug naar huis.

Meloni bedankte alle betrokkenen. "In de huidige situatie waarin Italië zich bevindt, is het niet eenvoudig om in een paar dagen 2 miljard euro te vinden", aldus Meloni. Het noodfonds moet er onder andere in voorzien dat onderwijs door kan gaan. Ook worden er honderden miljoenen euro’s gestoken in tegemoetkomingen voor werknemers die door de overstromingen en de nasleep daarvan inkomsten mislopen.

Emilia-Romagna werd in twee weken twee keer getroffen door overstromingen. De meest recente overstromingen werden veroorzaakt doordat in 36 uur zoveel regen viel als normaal gesproken in een half jaar valt. Zo’n twintig rivieren stroomden over. Sommige delen van de regio zijn nog steeds overspoeld.

Verwacht wordt dat de totale schade kan oplopen tot miljarden euro’s. Stefano Bonaccini, de president van Emilia-Romagna, zei dat alleen de schade aan infrastructuur al boven de miljard euro uitkomt.

Meer uit Buitenland

Vliegveld Catania tijdelijk dicht na uitbarsting vulkaan Etna

CATANIA (ANP/AFP) - Het vliegveld van Catania op het Italiaanse Sicilië is dinsdag gesloten na een uitbarsting van de vulkaan Etna. Het vliegverkeer ligt tijdelijk stil vanwege de vrijgekomen as.

3 minuten geleden
Zondag was wereldwijd de warmste dag ooit gemeten

LONDEN (ANP) - 21 juli, afgelopen zondag, is de warmste dag ooit geregistreerd. De gemiddelde temperatuur wereldwijd bedroeg 17,09 graden. Dat komt dinsdag naar voren uit de dagelijkse metingen van de Europese klimaatdienst Copernicus. Het oude record was 17,08 graden op 6 juli vorig jaar. De gegevens worden sinds 1940 bijgehouden.

8 minuten geleden
Macron spreekt voor het eerst met pers sinds verkiezingen

PARIJS (ANP) - De Franse president Emmanuel Macron gaat dinsdag om 20.10 uur in gesprek met de pers. Dat is de eerste keer sinds de parlementsverkiezingen op 7 juli werden afgerond, aldus Franse media.

1 uur geleden
Harris houdt eerste campagnebijeenkomst in Milwaukee

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris houdt dinsdag haar eerste campagnebijeenkomst. Deze vindt plaats in de stad Milwaukee.

1 uur geleden
Colombiaans verbod op stierenvechten treedt in werking

BOGOTA (ANP/AFP) - De Colombiaanse president Gustavo Petro heeft de eerder opgestelde wet die stierenvechten verbiedt, in werking gezet. Hij zei blij te zijn dat het doden van dieren als vermaak niet meer is toegestaan. Stierenvechten was eerder in de wet verankerd als cultureel erfgoed.

2 uur geleden
Bijna 2600 arrestaties tijdens protesten Bangladesh

DHAKA (ANP/AFP) - In Bangladesh zijn bijna 2600 arrestaties verricht tijdens de recente protesten in het land, meldt persbureau AFP na een telling. Jongeren gaan er al weken de straat op om hun ongenoegen te uiten over de herinvoering van een systeem dat overheidsbanen reserveert voor bepaalde groepen.

3 uur geleden
Bijna 160 doden door aardverschuivingen in Ethiopië

ADDIS ABEBA (ANP/RTR/AFP) - Het dodental na twee aardverschuivingen in het zuiden van Ethiopië is opgelopen naar 157, meldt een regeringsfunctionaris. Eerder was al duidelijk geworden dat tientallen mensen waren overleden.

4 uur geleden