Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Premier Israël ontkent dat er hongersnood is in Gazastrook

Premier Israël ontkent dat er hongersnood is in Gazastrook

JERUZALEM (ANP/AFP) - Volgens de Israëlische premier Benjamin Netanyahu is er geen hongersnood in de deels door Israël in puin geschoten Palestijnse Gazastrook. Hij verwierp de beschuldigingen van internationale organisaties dat de bevolking daar honger lijdt.

Israël doet volgens Netanyahu wat het kan in de "humanitaire kwestie", zo liet de Israëlische regering weten na een ontmoeting van de regeringsleider met de buitenlandministers van Duitsland en Groot-Brittannië in Jeruzalem.

Weken geleden hadden Israëlische autoriteiten gemeld dat de Palestijnse beweging Hamas een groot deel van de levensmiddelen en de voedselhulp in Gaza zou inpikken. De Israëlische regering wil Hamas vernietigen na de ongekende aanval op Israël ruim een half jaar geleden.

Meer uit Buitenland

VS: Israël opent nieuwe doorgang Gaza, straks ook hulp via haven

WASHINGTON (ANP/RTR) - In het noorden van Gaza opent Israël nog deze week een nieuwe grensovergang. Dat meldt het Witte Huis nadat president Joe Biden daar bij premier Benjamin Netanyahu op zou hebben aangedrongen. Ook verwacht het Witte Huis dat in de komende dagen de eerste goederen geleverd kunnen worden via een tijdelijke haven voor de kust van de Gazastrook.

46 minuten geleden
Trump schendt spreekverbod: 9000 dollar boete

NEW YORK (ANP/AFP/RTR) - De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft boetes van in totaal 9000 dollar gekregen omdat hij negen keer het spreekverbod schond rond een rechtszaak tegen hem. Hij mag getuigen, juryleden of rechtbankpersoneel en hun familieleden niet publiekelijk aanvallen.

1 uur geleden
Duitsland hoeft van ICJ niet te stoppen met wapenexport Israël

DEN HAAG (ANP/DPA/RTR) - Duitsland hoeft de wapenexport naar Israël niet stil te leggen. Het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag heeft de beschuldigingen van Nicaragua afgewezen in een genocidezaak die het had aangespannen. Wel laat het ICJ weten diep bezorgd te blijven over de situatie in Gaza.

2 uur geleden
UNRWA: 267 miljoen aan financiële steun nog opgeschort

GENÈVE (ANP/AFP) - Nog 267 miljoen dollar (omgerekend 249 miljoen euro) aan steun voor de VN-hulporganisatie voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) is nog steeds opgeschort. Zestien landen pauzeerden begin dit jaar hun financiële bijdragen. Een deel heeft de steun inmiddels weer hervat.

3 uur geleden
Jongen (14) overleden na steekpartij in Londen

LONDEN (ANP) - Een 14-jarige jongen is omgekomen bij een steekpartij in het noordoosten van Londen. Vier gewonden liggen in het ziekenhuis, maar verkeren volgens de politie niet in levensgevaar. Agenten hebben een man met een zwaard aangehouden.

3 uur geleden
Charles spreekt met kankerpatiënten bij eerste werkbezoek

LONDEN (ANP) - Koning Charles heeft tijdens zijn eerste werkbezoek sinds in februari kanker bij hem werd vastgesteld, gesproken met andere kankerpatiënten. In het University College Hospital Macmillan Cancer Centre in Londen ontmoette hij de patiënten en hun families. Ook kreeg de koning een korte rondleiding.

4 uur geleden
Mensenrechtenchef bezorgd over geweld tegen Amerikaanse studenten

GENÈVE (ANP) - VN-mensenrechtenchef Volker Türk is bezorgd over het hardhandig optreden van de Amerikaanse autoriteiten tegen studenten die tegen de oorlog in Gaza demonstreren. Türk noemt de vrijheid van meningsuiting en het recht om vreedzaam bijeen te komen van fundamenteel belang voor de samenleving. Zeker als er felle discussie is over belangrijke onderwerpen, zoals die over het conflict in Gaza.

4 uur geleden