Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Premier Castex: aanval op een symbolische plek

Premier Castex: aanval op een symbolische plek

PARIJS (ANP) - Volgens de Franse premier Jean Castex was de steekpartij vrijdag in hartje Parijs op een symbolische plek. De aanval, waarbij twee journalisten gewond raakten, was in de buurt van het voormalige kantoor van het satirische blad Charlie Hebdo, dat vijf jaar geleden doelwit was van een radicaalislamitische aanslag. Castex wees ook op het tijdstip. Want onlangs begon het proces tegen verdachten van de aanslag in 2015.

Castex ging enkele uren na de aanval naar de plek van het incident. Hij werd vergezeld door minister van Binnenlandse Zaken Gerald Darmanin en de burgemeester van Parijs Anne Hidalgo.

De twee slachtoffers namen een rookpauze toen ze werden aangevallen. Ze werken bij een productiebedrijf dat documentaires maakt. Ze verkeren niet in levensgevaar, benadrukte Castex.

Volgens justitie in Parijs is de hoofdverdachte gearresteerd, melden Franse media.

Charlie Hebdo zelf sprak over een "gruwelijke aanval op zijn voormalige buren en collega's". Het hele team sprak op Twitter zijn steun en solidariteit uit.

Meer uit Buitenland

Brussel belooft 400 miljoen euro voor Palestijnse Autoriteit

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie heeft de Palestijnse Autoriteit 400 miljoen euro aan steun beloofd. Brussel hoopt de economie van de Westelijke Jordaanoever op die manier te stabiliseren, maar de betalingen zijn wel afhankelijk van hervormingen die de Palestijnse Autoriteit moet doorvoeren.

46 minuten geleden
Biden volgende week weer op campagne

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden gaat volgens zijn team volgende week weer op campagne, als hij hersteld is van covid en uit isolatie mag. Amerikaanse media speculeerden donderdag dat Biden zich dit weekend zou kunnen terugtrekken uit de presidentiële race, maar volgens campagneleider Jen O'Malley Dillon gaat de president komende week gewoon eropuit om stemmen te trekken.

47 minuten geleden
ICJ: Israëlisch nederzettingenbeleid in strijd met recht

DEN HAAG (ANP) - Het Israëlische nederzettingenbeleid is volgens het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in strijd met het internationaal recht. De hoogste rechtbank van de Verenigde Naties heeft in een zitting over verschillende aspecten van het beleid kritiek geuit. De manier waarop een deel van de bezettingen plaatsvindt, komt neer op annexatie. De Palestijnse bevolking wordt bovendien zelfbeschikking ontzegd en gediscrimineerd. Israël moet zich volgens het ICJ zo snel mogelijk uit de bezette gebieden terugtrekken en benadeelden compenseren.

51 minuten geleden
Honderden bevrijd bij bestorming gevangenis Bangladesh

DHAKA (ANP/AFP/RTR) - Bij een bestorming van een gevangenis in Bangladesh zijn honderden mensen bevrijd. Protesterende studenten stichtten ook brand bij de gevangenis, zegt de politie tegen persbureau AFP.

1 uur geleden
Commissie Democraten bijeen over onlineprocedures voor kandidaat

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een commissie van de Democratische Partij van president Joe Biden komt vrijdag bijeen om te praten over een procedure waarmee partijleden snel online kunnen stemmen over de presidentskandidaat voor de verkiezingen van 5 november. Het congres van de partij is 19 augustus in Chicago en dan zou Joe Biden officieel als de presidentskandidaat worden geïnstalleerd.

2 uur geleden
Journalist Gershkovich veroordeeld tot zestien jaar voor spionage

MOSKOU (ANP/RTR) - Een Russische rechtbank heeft de Amerikaanse journalist Evan Gershkovich veroordeeld tot zestien jaar gevangenisstraf. Volgens Russische media is hij schuldig bevonden aan spionage. De zaak is behandeld achter gesloten deuren. Gershkovich, zijn werkgever The Wall Street Journal en de Verenigde Staten ontkennen dat hij een spion is.

2 uur geleden
Topman CrowdStrike betuigt spijt voor grote storing

AUSTIN (ANP) - De topman van CrowdStrike, George Kurtz, heeft in een interview met NBC News spijt betuigd voor de grote wereldwijde storing die zijn bedrijf heeft veroorzaakt. "Het spijt ons diep", aldus Kurtz, die de problemen wijdt aan een gebrekkige update.

2 uur geleden