Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Premier België: aanslag op De Vries is aanslag op onze democratie

Premier België: aanslag op De Vries is aanslag op onze democratie

BRUSSEL (ANP) - "Een aanslag op een journalist is een aanslag op de vrije pers en op onze democratie", aldus de premier van België, Alexander De Croo. De liberaal reageert met een retweet van zijn partij- en ambtsgenoot Mark Rutte op het overlijden van Peter R. de Vries. "Veel sterkte aan familie, vrienden en iedereen in Nederland die door dit verlies geraakt wordt, niet in het minst al zijn collega's in de pers."

Ook leden uit De Croos kabinet laten van zich horen. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne noemt de dood van De Vries "droevig en wraakroepend nieuws. Maar we zullen ons nooit door criminelen laten intimideren", twittert hij. "Zoals de Italianen zeiden na de brutale moorden op twee legendarische anti-maffiarechters: Je hebt hen niet gedood. Hun strijd loopt verder op onze benen."

"Dit is zo’n triest bericht", twittert minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden. "Ik leef mee met de familie en collega’s van #peterrdevries. In een democratie zullen het woord en het wederwoord altijd zegevieren."

Meer uit Binnenland

Code geel om zware windstoten langs kust en in Limburg

DE BILT (ANP) - Het KNMI verwacht zaterdag vanaf 11.00 uur zware windstoten in de kustprovincies en in Zuid-Limburg. Het weerinstituut heeft code geel afgekondigd.

41 minuten geleden
Aandacht voor klimaatverandering tijdens Earth Hour

ZEIST (ANP) - Op verschillende plekken in Nederland gaat zaterdagavond om 20.30 uur het licht uit voor Earth Hour, een internationaal evenement om aandacht te vragen voor klimaatverandering en natuur. Ook de Pontjesbrug op Curaçao doet voor het eerst mee met Earth Hour.

3 uur geleden
Extinction Rebellion protesteert op Eindhoven Airport

EINDHOVEN (ANP) - Klimaatactivisten van Extinction Rebellion voeren actie op Eindhoven Airport. Het is niet bekend wat de groep precies van plan is. De luchthaven waarschuwt reizigers dat de actie mogelijk "je reis van, naar of via de luchthaven" beïnvloedt.

3 uur geleden
Ontevreden apothekersassistenten de straat op

ROTTERDAM (ANP) - Apothekersassistenten gaan zaterdagmiddag de straat op in Rotterdam. Ze willen onmiddellijk automatische prijscompensatie en een dertiende maand. Maar er is meer aan de hand

3 uur geleden
Vrouw en hond doodgereden in IJmuiden, drie personen aangehouden

IJMUIDEN (ANP) - Een automobilist heeft vrijdagavond in IJmuiden een vrouw en haar hond doodgereden en is daarna doorgereden. Later op de avond meldden zich op het politiebureau drie personen. Zij zijn aangehouden. Hun rol bij het verkeersongeval wordt onderzocht, meldt de politie.

6 uur geleden
Man door geweld omgekomen in Brabantse Wouwse Plantage

WOUWSE PLANTAGE (ANP) - In het Brabantse Wouwse Plantage is een man omgekomen na een "geweldsincident", meldt de politie vrijdagavond. Het incident gebeurde aan de Julianaweg. De politie doet onderzoek naar wat er is gebeurd.

9 uur geleden
KRO-NCRV en RTL voor de rechter om eerste docu over Kees Momma

HILVERSUM (ANP) - Omroep KRO-NCRV heeft een kort geding aangespannen tegen RTL over de uitzendrechten van de documentaire Het beste voor Kees uit 2014. De omroepbedrijven bevestigen vrijdag na berichtgeving van het AD dat zij elkaar dinsdag in de rechtszaal treffen.

11 uur geleden