Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Predikant in Ouddorp geschorst vanwege vermeende mishandeling

Predikant in Ouddorp geschorst vanwege vermeende mishandeling

OUDDORP (ANP) - Een 60-jarige dominee in Ouddorp, die verdacht wordt van mishandeling van zijn kinderen, mag tijdelijk zijn werk niet uitvoeren. Dat bevestigt de scriba ds. D.J. Diepenbroek van de hersteld hervormde kerk zaterdag naar aanleiding van berichtgeving in de PZC. Er is besloten hem "tijdelijk uit te sluiten van het verrichten van alle kerkelijke handelingen krachtens het ambt van predikant", stelt de scriba.

"Aangezien de strafrechtelijke en kerkelijke procedures nog lopen en er derhalve nog geen eindoordeel is uitgesproken kunnen hierover geen nadere mededelingen worden gedaan." Hij schrijft wel in een verklaring: "Het voornoemde besluit is ingrijpend en naar u zult begrijpen niet zonder reden genomen."

De PZC meldde dinsdag dat de dominee en zijn 58-jarige echtgenote door het Openbaar Ministerie ervan worden verdacht hun kinderen geregeld te hebben mishandeld.

Meer uit Binnenland

Bestuur islamitische scholen Amsterdam mag voorlopig blijven

AMSTERDAM (ANP) - Het bestuur van de Stichting Islamitische School Amsterdam wordt vooralsnog niet geschorst of ontslagen. De scholenkoepel krijgt een laatste kans om te voorkomen dat hij failliet gaat. Als de stichting op 1 juni nog niet is gered, worden de bestuurders wel geschorst, heeft de rechtbank in Amsterdam donderdag bepaald. Het Openbaar Ministerie had om het ontslag gevraagd.

20 minuten geleden
Uitspraak hof Marumse zwembadmoord uitgesteld, vonnis even online

LEEUWARDEN (ANP) - De uitspraak in het hoger beroep donderdag in de Marumse zwembadmoord is uitgesteld nadat eerder op de dag per ongeluk een van de arresten al was gepubliceerd. De advocaten hebben daarna het hof gewraakt. Een wrakingskamer buigt zich nu over het verzoek om andere rechters. Waarschijnlijk volgt de uitspraak later vandaag.

29 minuten geleden
Megaproces Nederlandse plofkrakers in Beieren ligt meermaals stil

BAMBERG (ANP) - In het Beierse Bamberg is donderdag een groot proces begonnen waarin zestien verdachten uit voornamelijk Nederland terechtstaan voor een reeks plofkraken. Nog voordat de aanklachten tegen de verdachten konden worden voorgelezen, is het proces al meermaals onderbroken.

35 minuten geleden
Commissie: mythe dat toeslagschandaal op Bulgarenfraude volgde

DEN HAAG (ANP) - Het is echt een mythe dat de fraudezaak uit 2013 die de 'Bulgarenfraude' is gaan heten, heeft geleid tot het toeslagenschandaal. Dat zegt de parlementaire-enquêtecommissie die onder meer dit schandaal onderzocht. "Ik ga een poging wagen dat voor eens en voor altijd uit de wereld te helpen", zei commissielid Thierry Aartsen (VVD). De enorme fouten bij het ontwerp, de invoering en de uitvoering van wetten die een kleine twintig jaar geleden zijn aangenomen, hebben de basis gelegd voor de ontspoorde fraudeaanpak, zegt hij.

46 minuten geleden
Andreas Blühm weg als directeur Groninger Museum

GRONINGEN (ANP) - Andreas Blühm stopt eind november als algemeen directeur van het Groninger Museum. "Na 36 jaar werk bij vijf musea in twee landen, waarvan negentien jaar als directeur, is het moment gekomen om afscheid te nemen", verklaart hij. De 65-jarige Blühm vindt het ook tijd voor een nieuwe leiding in Groningen, afkomstig uit een jongere generatie.

1 uur geleden
Nederlandse militair gewond na parachutesprong in België

BRUSSEL (ANP) - Een Nederlandse militair is gewond geraakt na een parachutesprong in België. Dat is bevestigd door het Openbaar Ministerie in Leuven. Er lijkt geen sprake van opzet.

1 uur geleden
Open jeugdhulp heeft moeite met jongere met complexe problemen

UTRECHT (ANP) - Jongeren met complexe problemen kunnen heel moeilijk de goede hulp krijgen in de open jeugdhulp. Dit zou de lichtste vorm van zorg moeten zijn, maar de instanties beperken de vrijheid van de jongeren omdat het ze niet lukt goede zorg te geven. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) maakt zich zorgen.

2 uur geleden