Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Prada wil 1 miljard ophalen met tweede beursnotering in Milaan

Prada wil 1 miljard ophalen met tweede beursnotering in Milaan

MILAAN (ANP/BLOOMBERG) - Het Italiaanse modehuis Prada wil minstens 1 miljard dollar ophalen met een tweede beursnotering in Milaan. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. De in Milaan gevestigde maker van luxe kleding, parfums en designerhandtassen heeft al een beursnotering in Hongkong en zou de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs in de arm hebben genomen om een notering in het thuisland voor te bereiden.

Volgens de ingewijden zal Prada waarschijnlijk volgend jaar naar de beurs in Milaan gaan. Het luxemerk koos in 2011 voor een beursgang in Hongkong vanwege de sterke vraag naar de dure internationale modemerken op de Aziatische markten. Bij de beursintroductie werd een belang van 20 procent in het concern aangeboden waarmee 2,1 miljard dollar werd opgehaald.

Topvrouw Miuccia Prada en haar echtgenoot de Italiaanse zakenman Patrizio Bertelli, die het bedrijf samen runnen, hebben via een investeringsbedrijf 80 procent van het modehuis in handen. Bij een eventuele tweede notering in Milaan zullen naar verwachting nieuwe aandelen worden uitgegeven. Volgens de ingewijden is het namelijk onwaarschijnlijk dat het echtpaar hun belang zal verminderen.

Een definitieve beslissing over de omvang of de timing van de tweede notering is volgens de bronnen nog niet genomen. Prada's voorzitter Paolo Zannoni zei in juli dat hoewel een dubbele notering in Milaan en Hongkong altijd een optie is geweest, het geen prioriteit heeft. Prada en Goldman Sachs wilden geen commentaar geven.

Meer uit Financieel

X moet van Australische rechter video's steekpartij verwijderen

SYDNEY (ANP/BLOOMBERG/AFP) - Socialmediaplatform X moet volgens een voorlopig bevel van een Australische rechtbank alle beelden van een steekpartij in een kerk in Sydney van vorige week verwijderen. X-eigenaar Elon Musk heeft de regering vervolgens op zijn platform van censuur beschuldigd.

1 minuut geleden
Reuters: geavanceerde AI-chips in handen China, ondanks sancties

BEIJING/SINGAPORE (ANP/RTR) - Chinese universiteiten en onderzoeksinstellingen hebben geavanceerde AI-chips van Nvidia in handen, ondanks sancties van de Verenigde Staten die dat moeten voorkomen. Dat stelt persbureau Reuters na het inzien van honderden Chinese aanbestedingsdocumenten.

3 minuten geleden
Randstad onderuit, AkzoNobel daalt in hogere AEX na resultaten

AMSTERDAM (ANP) - Randstad ging dinsdag bijna 6 procent onderuit op de Amsterdamse beurs. De uitzender zag de omzet en winst afgelopen kwartaal dalen. Topman Sander van 't Noordende sprak van aanhoudende lastige marktomstandigheden in het eerste kwartaal, vooral in Noord-Amerika en Noord-Europa. De topman verwacht dat de macro-economische onzekerheden aanhouden, maar stelt dat Randstad klaar is voor groei, wanneer de markt weer aantrekt. Een concrete verwachting voor dit jaar werd niet gegeven.

39 minuten geleden
Boeing ziet productie 787 gehinderd door tekort onderdelen

NORTH CHARLESTON (ANP/DPA) - Boeing heeft te maken met tekorten aan onderdelen bij de productie van de 787 Dreamliner. De vliegtuigbouwer kan daardoor de productie van dat toestel minder snel verhogen dan was bedoeld. Dat meldde het bedrijf in een memo aan het personeel, aldus zakenzender CNBC.

1 uur geleden
Renault houdt vast aan stabiele verkoopprijzen

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Renault gaat de verkoopprijzen van zijn auto's niet verlagen, na de recente prijsverlagingen door Tesla. Het Amerikaanse Tesla, dat kampt met tegenvallende verkopen, wil daarmee de vraag naar zijn elektrische voertuigen aanjagen. De verkopen van het Franse Renault overtroffen in het eerste kwartaal echter de verwachtingen, dankzij een sterke vraag naar modellen als de vernieuwde Clio, Sandero en de elektrische Megane E-Tech.

1 uur geleden
Viaplay ziet abonnementen met bijna een vijfde afnemen

STOCKHOLM (ANP) - Viaplay heeft de abonnementen in de eerste drie maanden van het jaar met bijna een vijfde zien afnemen vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Het is niet de enige tegenvaller voor het Zweedse streamingplatform, dat onder andere verantwoordelijk is voor de Formule 1-uitzendingen in Nederland. Ook de schulden en stijgende kosten drukken op de financiƫle resultaten over het eerste kwartaal.

1 uur geleden
Aandacht voor resultaten Randstad en AkzoNobel op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht dinsdag onder meer uit naar de resultaten van uitzender Randstad en verfconcern AkzoNobel. Randstad zag de omzet en winst afgelopen kwartaal dalen. Topman Sander van 't Noordende sprak van aanhoudende lastige marktomstandigheden in het eerste kwartaal, vooral in Noord-Amerika en Noord-Europa.

1 uur geleden