Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Powell waarschuwt voor onzeker pad Amerikaanse economie uit dal

Powell waarschuwt voor onzeker pad Amerikaanse economie uit dal

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Het is nog altijd hoogst onzeker hoe de Amerikaanse economie zich zal herstellen van de coronacrisis. Die boodschap had Jerome Powell, president van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve, in een hoorzitting door leden van het Amerikaanse Congres.

Verschillende macro-economische gegevens wijzen op enig herstel. Het opvallendst was de onverwachte daling van de werkloosheid in mei ten opzichte van april, hoewel de werkloosheid met 13,3 procent nog altijd op een hoog niveau ligt.

Powell erkende tegenover de Amerikaanse Senaat dat dergelijke indicatoren op herstel kunnen wijzen. "Maar de productie en werkgelegenheid liggen nog altijd ver onder het niveau van voor de pandemie", voegde hij daaraan toe. Daarnaast is het volgens hem nog hoogst onzeker hoe lang het duurt voordat de Amerikaanse economie de klap van de corona-uitbraak te boven is. "Voordat mensen erop vertrouwen dat de ziekte onder controle is, is een volledig herstel onwaarschijnlijk."

Economische ongelijkheid

Powell onderstreepte zijn eerdere boodschap dat de rente op het huidige lage niveau blijft zolang de weg naar economisch herstel niet duidelijk is ingezet. De Fed staat bovendien klaar om de crisis met alle andere mogelijke middelen te bestrijden.

Senatoren vroegen Powell in het licht van antiracismeprotesten herhaaldelijk naar de economische ongelijkheid in de Verenigde Staten, waardoor werkloosheidscijfers onder zwarte Amerikanen hoger liggen. De centralebankpresident erkende dat de minderheden en Amerikanen met lage inkomens het hardst worden getroffen door de coronacrisis, terwijl zij het minste in staat zijn die klap op te vangen. De crisis dreigt volgens hem de al bestaande ongelijkheid te vergroten.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Kleine plussen bij opening Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met kleine winsten geopend, na de duidelijke minnen een dag eerder. De aandacht van beleggers op Wall Street blijft uitgaan naar de politieke ontwikkelingen in Washington rond een nieuw steunpakket. Daarnaast wordt een flinke hoeveelheid bedrijfsresultaten verwerkt.

57 minuten geleden
Amerikaanse Justitie begint mededingingszaak tegen Google

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse Justitie heeft een mededingingszaak aangespannen tegen techreus Google. De grootste zoekmachine ter wereld wordt ervan beschuldigd misbruik te maken van zijn dominante positie in de markt.

1 uur geleden
Sigarettenproducent Philip Morris verwacht meer winst te maken

NEW YORK (ANP) - Sigarettenfabrikant Philip Morris denkt dit jaar meer winst te kunnen maken dan eerder voor mogelijk gehouden. De maker van onder meer Marlboro- en L&M-sigaretten voelt de coronacrisis nog steeds in zijn resultaten, maar presteerde afgelopen kwartaal toch iets beter dan het zelf had verwacht.

2 uur geleden
Bedrijf achter Ariel en Pampers verkoopt meer schoonmaakmiddelen

CINCINNATI (ANP) - Procter & Gamble (P&G), het moederbedrijf van merken als Pampers, Ariel, Dreft, Braun en Gillette, heeft in het afgelopen kwartaal een hogere omzet en winst geboekt. Dat dankt het Amerikaanse concern onder meer aan een gestegen verkoop van schoonmaakmiddelen voor in en om het huis in verband met de coronacrisis. Maar ook bij de andere divisies voor persoonlijke verzorging en schoonheidsproducten nam de verkoop toe.

2 uur geleden
'Minder dieren bij natuurgebieden werkt het beste tegen stikstof'

CULEMBORG (ANP) - Minder dieren houden in de buurt van natuurgebieden en verkleining van de veestapel werken het best om de uitstoot van stikstof te verminderen, schrijft onderzoeks- en adviesbureau CLM in een nieuw rapport. Consumenten moeten daarnaast ook hun gedrag aanpassen, anders verplaatst het stikstofprobleem zich alleen maar.

3 uur geleden
KLM hoeft jongste cabinemedewerkers niet als eerste te ontslaan

AMSTERDAM (ANP) - KLM hoeft bij de grote reorganisatie bij de luchtvaartmaatschappij niet het nieuwste personeel als eerste te ontslaan. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam bepaald. Het beroep dat de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC) hierover had aangespannen is afgewezen.

5 uur geleden
'Cathay Pacific schrapt 6000 banen en staakt regionaal merk'

HONGKONG (ANP/BLOOMBERG) - Luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific Airways uit Hongkong kondigt woensdag aan dat er 6000 banen worden geschrapt bij het bedrijf. Daarnaast zal de vooral in Aziƫ actieve maatschappij Cathay Dragon verdwijnen, meldt de Hongkongse krant South China Morning Post op basis van bronnen.

5 uur geleden