Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Powell: meer onduidelijkheid inflatie en economie door Omikron

Powell: meer onduidelijkheid inflatie en economie door Omikron

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De komst van de Omikron-variant zorgt voor meer risico op inflatie en mogelijk een rem op de Amerikaanse economie. Ook de werkgelegenheid staat daardoor weer onder druk, stelt voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve in een verklaring. Het hoofd van de Amerikaanse koepel van centrale banken getuigt dinsdag in de Senaat.

Volgens Powell kan door de Omikron-variant het aantal besmettingen weer stijgen, waardoor bedrijven getroffen kunnen worden. Ook zijn mogelijk extra maatregelen vanuit de overheid nodig wat de bedrijvigheid van ondernemingen kan treffen. Bovendien kunnen problemen met de levering van producten worden verergerd als het coronavirus weer oplaait.

Dat laatste kan weer zorgen voor hogere kosten en duurdere producten. Op die manier is er ook een groter risico op meer en langer aanhoudende inflatie.

Tenslotte kan een nieuwe coronagolf ook gevolgen hebben voor de mate waarin mensen fysiek aanwezig willen zijn op de werkplek. Nu hebben sommige sectoren in de Verengde Staten als de horeca en winkels al moeite om aan personeel te komen.

In zijn getuigenis heeft Powell het niet over beleidsstappen van de Fed. Die is juist deze maand begonnen met het afbouwen van de coronasteun.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Onderzoek FNV: mensen willen meer zeggenschap over werkplek

UTRECHT (ANP) - Werkgevers moeten ook na corona de mogelijkheid krijgen om thuis te kunnen werken. Dat vindt althans het overgrote deel van de thuiswerkers die vakbond FNV ondervroeg. Personeel voor wie thuiswerken mogelijk is, wil daarom in de toekomst meer zeggenschap hebben over de werkplek, zo wordt geconcludeerd.

23 minuten geleden
Qatar wil Europa helpen aan gas maar heeft geen 'toverstaf'

DOHA (ANP) - De leider van Qatar, emir Tamim bin Hamad al-Thani, ontmoet maandag de Amerikaanse president Joe Biden. Daarbij zal hij vermoedelijk toezeggingen doen over gasleveringen aan Europa, om zo toegang tot de markt te verkrijgen. Maar de emir heeft geen 'toverstaf', zeggen analisten.

4 uur geleden
Amazon beschuldigd van bedreigen mogelijke vakbond in New York

NEW YORK (ANP) - Het Amerikaanse onafhankelijke overheidsagentschap National Labor Relations Board (NLRB), dat toeziet op naleving van het arbeidsrecht, heeft e-commercebedrijf Amazon aangeklaagd omdat het bedrijf werknemers die een vakbond in New York willen oprichten zou hebben bedreigd en gesurveilleerd.

8 uur geleden
Optimisme keert terug op beurzen New York na cijfers Apple

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York hebben vrijdag hun openingsverlies weggewerkt en zijn met een forse dagwinst de handel uitgegaan. Apple kwam met beter dan verwachte kwartaalresultaten en boekte in de laatste drie maanden van vorig jaar een recordomzet. Daarmee werden ook aandelen van andere grote techbedrijven weer gewild.

10 uur geleden
Benzineprijs dit weekend naar record door spanningen Oekraïne

EINDHOVEN (ANP) - De prijs voor een liter benzine stijgt zaterdag naar een nieuwe recordhoogte. De spanningen aan de grens tussen Rusland en Oekraïne drijven de toch al hoge olieprijzen verder op. De markten houden er rekening mee dat de Russische export van olie en gas wordt geraakt door een escalatie van het conflict, bijvoorbeeld in het geval van economische sancties.

10 uur geleden
HEMA overweegt personeel als 'essentieel' te bestempelen

AMSTERDAM (ANP) - Winkelketens kampen met steeds meer uitval van personeel dat ziek of in quarantaine thuis zit. HEMA overweegt daarom bepaald personeel als essentieel aan te merken als de nood te hoog wordt, zodat deze medewerkers aan minder strenge regels rond quarantaine zijn gebonden. Andere grote namen uit de winkelstraat zijn dat vooralsnog niet van plan.

12 uur geleden
5G-masten kunnen toch iets dichter bij vliegvelden in VS staan

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De grote Amerikaanse telecombedrijven AT&T en Verizon kunnen hun zendmasten voor 5G-netwerken toch iets dichter bij luchthavens plaatsen dan eerder gedacht zonder het vliegverkeer in gevaar te brengen. Volgens Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA zorgen ze dan niet voor verstoring van gevoelige apparatuur in vliegtuigen, staat in een nieuwe verklaring van de toezichthouder.

14 uur geleden