Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Poutsma en Velzeboer moeten zege op 1000 meter aan Desmet laten

Poutsma en Velzeboer moeten zege op 1000 meter aan Desmet laten

GDANSK (ANP) - Selma Poutsma en Xandra Velzeboer zijn er bij de Europese kampioenschappen shorttrack niet in geslaagd de 1000 meter te winnen. De twee Oranje-vrouwen moesten de Belgische Hanne Desmet voor zich dulden. Poutsma verzekerde zich van het zilver en Velzeboer pakte brons.

Een dag eerder eindigde Poutsma op de 500 meter ook als tweede. Velzeboer won die afstand.

Desmet won bij de vorige EK ook al goud op de 1000 meter. In Gdansk nam ze vanaf het begin van de race de leiding en die stond ze niet meer af. Desmet won op de 500 meter brons en op de 1500 meter ging ze onderuit.

Bij de mannen werd Teun Boer in de halve finales van de 1000 meter gediskwalificeerd. De zege ging naar Pietro Sighel. De Italiaan beleefde daarmee een uitstekend weekeinde. Eerder won hij ook al de 500 en 1500 meter.

Titelverdediger Stijn Desmet moest dit keer op de kilometer genoegen nemen met brons. Het zilver was voor de Brit Niall Treacy.

Meer uit Sport

Handbalster Polman: bijzonder dat ik na al die shit in Parijs sta

PARIJS (ANP) - Estavana Polman kreeg de complimenten van bondscoach Per Johansson na de toch wat moeizame zege van de Nederlandse handbalsters op Angola (34-31) bij de Olympische Spelen in Parijs. Ze was in de Arena Paris Sud een van de uitblinkers met acht doelpunten. "Dat is fijn. Ik speelde ook een lekkere wedstrijd", zei de 31-jarige opbouwspeelster. "Die doelpunten waren nodig, maar het is niet belangrijk dat ik ze maak. Belangrijker is de zege. Maar ze er makkelijk ingooien, geeft wel een lekker gevoel."

44 minuten geleden
Haase als reserve toegelaten tot enkelspeltoernooi Spelen

PARIJS (ANP) - Tennisser Robin Haase mag als reserve meedoen aan het enkelspeltoernooi van de Olympische Spelen in Parijs. De 37-jarige Haase is momenteel de nummer 1196 van de wereld in het enkelspel.

46 minuten geleden
Boogschutsters ten onder aan spanning bij 'heksenketel' op Spelen

PARIJS (ANP) - Zenuwen zaten de Nederlandse handboogschutsters dwars in hun kwalificatie voor de olympische knock-outfase in Parijs. Quinty Roeffen (18) en Laura van der Winkel (22) kwamen bij hun debuut op de Spelen niet verder dan de 55e en 59e plaats van de 64, maar ook nummer 35 Gaby Schloesser gaf aan veel last te hebben gehad van de spanning. Het resultaat was de laatste plek in de kwalificatie voor de teamwedstrijd.

1 uur geleden
Griekspoor opent tegen Norrie, daarna wacht mogelijk Alcaraz

PARIJS (ANP) - Tallon Griekspoor staat in de eerste ronde van het olympische tennistoernooi tegenover Cameron Norrie. Als de beste Nederlander van dit moment van de Brit wint, treft hij in de tweede ronde Wimbledonwinnaar Carlos Alcaraz uit Spanje of Hady Habib uit Libanon. Dat is door loting bepaald.

2 uur geleden
Handbalsters openen olympisch toernooi met zege op Angola: 34-31

PARIJS (ANP) - De handbalsters zijn het olympisch toernooi in Parijs begonnen met een zege op Angola. De ploeg van bondscoach Per Johansson won een doelpuntrijke wedstrijd met 34-31. Angela Malestein en Estavana Polman waren de topschutters bij Nederland met ieder acht doelpunten. Dione Housheer scoorde zeven keer.

2 uur geleden
Nadal en Djokovic kunnen elkaar al in tweede ronde treffen

PARIJS (ANP) - Rafael Nadal en Novak Djokovic kunnen elkaar bij de Olympische Spelen al snel treffen. Als beide tennissers hun eerste partij winnen, staan de twee veelvoudig grandslamwinnaars al in de tweede ronde van het enkelspel tegenover elkaar, maakte de loting duidelijk.

2 uur geleden
Handboogschutsters openen Spelen met laatste plek in kwalificatie

PARIJS (ANP) - Handboogschutsters Gaby Schloesser, Laura van der Winkel en Quinty Roeffen hebben de Olympische Spelen van Parijs voor Nederland op gang geschoten. Een dag voor de openingsceremonie kwam het drietal op de bijbaan op de Esplanade des Invalides niet verder dan de twaalfde en laatste plaats in de kwalificatie, waardoor zij zondag in de knock-outfase tegen het als vijfde geplaatste Frankrijk moeten. De beste vier stromen later in.

2 uur geleden