Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PostNL ziet geen afname pakketbezorging ondanks hoge inflatie

PostNL ziet geen afname pakketbezorging ondanks hoge inflatie

WESTZAAN (ANP) - De hoge inflatie lijkt nog geen invloed te hebben op de aantallen pakketjes die Nederlanders deze feestdagenperiode bestellen. Dat zegt PostNL dat qua aantallen pakketten in het vierde kwartaal vergelijkbare cijfers ziet als vorig jaar in die periode. "En toen gingen we net weer een lockdown in, dus moest iedereen wel online winkelen", aldus Iris van Wees, die bij het postbedrijf verantwoordelijk is voor de pakketbezorging.

De eindejaarsperiode is een piekperiode voor PostNL met tussen de 70 en 100 procent meer pakketjes dan in normale weken. Het bedrijf zet dan ook meer vrachtwagens in en voert meer ritten uit om pakketten te bezorgen. In beide gevallen gaat het om ongeveer een derde meer. Maar die vrachtwagens en bezorgbusjes zitten nu ook voller. Het bedrijf zegt voorbereid te zijn om dagelijks tot 2 miljoen pakketjes te vervoeren, waar dat er normaal zo'n 1 miljoen zijn.

Om de drukte het hoofd te bieden, nam PostNL ook honderden nieuwe werknemers aan. "We zijn tijdig begonnen met werven en dat is heel goed gelukt in deze moeilijke arbeidsmarkt", zegt Van Wees. Verder zijn de werktijden in de feestdagenperiode opgerekt en is er veel overleg met grote webwinkels over de aanlevering van pakketten. "We kijken continu of onze prognose nog klopt", legt Van Wees uit. "Tot nu toe zitten we op een vergelijkbaar niveau als vorig jaar."

Kleine pakketten

Tussen al die pakketten zit nog wel het nodige verschil. Een steeds groter deel van de pakketten is klein, merkt PostNL. "Webwinkels proberen minder lucht mee te verpakken", aldus Van Wees. "Daardoor kunnen wij er meer meenemen en gaat ook de uitstoot per pakketje omlaag."

Na sinterklaasavond gaat de drukte licht afnemen. In de periode tot de kerst krijgt dan ook de brieventak van PostNL het druk als de kerstkaart weer massaal verstuurd zal worden.

Meer uit Financieel

Chipmaker Intel keldert op Wall Street na teleurstellende cijfers

NEW YORK (ANP) - Intel werd vrijdag flink afgestraft op de aandelenbeurzen in New York. De Amerikaanse chipfabrikant kampt met een zwakkere vraag naar chips voor computers en datacenters en zag de omzet afgelopen kwartaal hard dalen. Ook dook het bedrijf in de rode cijfers. De omzetverwachting voor het huidige kwartaal stelde eveneens teleur. Het aandeel van de belangrijke klant van ASML werd 10 procent minder waard.

13 minuten geleden
Indiase Adani raakt miljarden kwijt en zakt op ranglijst rijksten

MUMBAI (ANP/RTR) - De Indiase miljardair Gautam Adani is in korte tijd flink gekelderd op de lijst met rijkste personen ter wereld. Het belangrijkste bedrijf van de 60-jarige magnaat werd een vijfde minder waard na een kritisch Amerikaans rapport over schulden en het gebruik van belastingparadijzen door Adani’s ondernemingen. Adani zakte van de derde naar de zevende plek op de ranglijst van zakentijdschrift Forbes.

16 minuten geleden
Sanderink verliest ook zeggenschap over laatste aandeel Centric

AMSTERDAM (ANP) - Gerard Sanderink verliest ook de zeggenschap over zijn laatste aandeel in IT-bedrijf Centric. Dat heeft de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam bepaald. Ook wordt een verzoek goedgekeurd van het Openbaar Ministerie (OM) om een onderzoek in te stellen naar de gang van zaken in het bestuur van Centric. Daarmee wil het OM duidelijkheid scheppen over wat er vorig jaar allemaal is gebeurd rond de onverwachte terugkeer van de inmiddels afgezette topman.

37 minuten geleden
Eneco verlaagt energietarieven fors, nog wel boven prijsplafond

ROTTERDAM (ANP) - Energieleverancier Eneco verlaagt de variabele tarieven per 1 maart fors voor een deel van zijn klanten. Maar de prijzen blijven nog wel boven het prijsplafond. Voor hun verbruik boven de grens van het prijsplafond gaan huishoudens over ruim een maand wel ruim 40 procent minder betalen dan nu het geval is, meldt Eneco.

2 uur geleden
Rabobank verhoogt spaarrente verder

UTRECHT (ANP) - De Rabobank verhoogt de variabele spaarrente vanaf 16 februari naar een half procent. Die is nu nog 0,25 procent. Deze nieuwe rente gaat zowel gelden voor kleine als grotere bankrekeningen, meldt de bank op zijn website.

3 uur geleden
Koerswinst Signify stuwt AEX richting 750 punten

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak tikte vrijdag weer even de 750 punten aan, mede dankzij een sterke koerswinst van Signify. De hoofdindex, die eerder deze week al flirtte met die puntengrens, wist voor het laatst op 17 februari 2022 boven de 750 punten te sluiten. Dat was voor de Russische invasie in Oekraïne.

3 uur geleden
Schrappen reclame met ‘woke’ chocolaatjes M&M’s blijkt mediastunt

MCLEAN (ANP/BELGA) - Alle geanimeerde chocolaatjes in de reclames van M&M’s zullen nog gewoon te zien blijven op televisie. Dat meldt het bedrijf nadat het eerder had aangekondigd te stoppen met de reclame. Dat besluit volgde op de ophef die in de Verenigde Staten was ontstaan over het uiterlijk van een aantal figuurtjes. Maar het schrappen van de reclame blijkt een mediastunt in aanloop naar de Super Bowl, de finale van het American footballseizoen en een van de beste bekeken tv-avonden van het jaar.

4 uur geleden