Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PostNL zet opmars voort op rustige Koningsdag

PostNL zet opmars voort op rustige Koningsdag

AMSTERDAM (ANP) - Het aandeel PostNL zette dinsdag de opmars voort tijdens een rustige Koningsdag op het Damrak. De post- en pakketbezorger bleef profiteren van de sterke kwartaalcijfers die maandag al bekend werden gemaakt. Beleggers keken verder uit naar de kwartaalresultaten van grote Amerikaanse technologieconcerns als Microsoft en Google-moeder Alphabet, die later op de dag naar buiten komen. In Europa gaven grote bedrijven als HSBC, UBS, BP en Novartis een kijkje in de boeken.

De hoofdindex op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,1 procent lager op 714,52 punten. De MidKap daalde 0,3 procent tot 1045,20 punten. De graadmeters in Frankfurt en Parijs verloren 0,1 procent. Londen klom een fractie.

PostNL steeg dik 4 procent in de MidKap. Het aandeel won maandag al 7,7 procent dankzij sterke kwartaalresultaten van het postbedrijf. Beursintermediair Flow Traders (min 6 procent) noteerde ex dividend. Grootste daler bij de Amsterdamse hoofdfondsen was zorgtechnologiebedrijf Philips met een min van 1,2 procent. Bierbrouwer Heineken ging aan kop met een winst van 0,6 procent. Verzekeraar ASR kampte met een adviesverlaging door Citi en daalde 0,8 procent.

BP

In Londen steeg BP 3 procent. De Britse olieproducent boekte afgelopen kwartaal een flinke winst dankzij het herstel van de olieprijzen. Een jaar eerder leed BP nog een miljardenverlies doordat de coronacrisis de wereldwijde olieprijzen liet instorten. Concurrent Shell, die donderdag met cijfers komt, won 0,3 procent in Amsterdam.

UBS zakte 2,8 procent in Zürich. De Zwitserse bank, die wordt geleid door de voormalige ING-topman Ralph Hamers, profiteerde afgelopen kwartaal van de aanhoudende instroom van kapitaal en het sterke beursklimaat. UBS moest wel miljoenen dollars afschrijven vanwege het financiële debacle rond het Amerikaanse hedgefonds Archegos, dat met geleend geld gigantische gokken nam op de aandelenmarkt. HSBC won 0,4 procent. De Britse bank, die veel zaken doet in Azië, kende het beste kwartaal sinds de uitbraak van de coronapandemie en zag de winst fors stijgen.

Novartis

Novartis bleef in het eerste kwartaal last houden van de coronapandemie. De Zwitserse farmaceut, die geen eigen coronavaccin heeft, verkocht door de pandemie minder geneesmiddelen voor andere aandoeningen en zag de winst licht dalen. Het aandeel won 0,2 procent.

De euro was 1,2066 dollar waard, tegenover 1,2080 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,6 procent tot 62,30 dollar. Brentolie kostte ook 0,6 procent meer, op 66,01 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Inflatie en Amerikaanse schuldenplafond in beeld bij beleggers

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers hebben de blik komende week gericht op inflatiecijfers uit verschillende Europese landen. Ook het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakt donderdag een eerste raming van de cijfers over mei bekend. Maar er zal ook nog voldoende aandacht uitgaan naar de Verenigde Staten. Het Witte Huis en de Republikeinen sloten daar weliswaar een principe-akkoord over het schuldenplafond, maar dat moet nog door zowel het Huis van Afgevaardigden als de Senaat worden geloodst.

5 uur geleden
Schuldenplafond VS mogelijk omhoog tot na volgende verkiezingen

CAMP DAVID/WASHINGTON (ANP) - De Democratische president Joe Biden en de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Kevin McCarthy, hebben in principe een akkoord bereikt over het verhogen van het schuldenplafond van de staat en het beperken van uitgaven van de federale overheid, volgens verscheidene media. De deal betreft de komende twee jaar en in 2024 zijn er presidentsverkiezingen.

9 uur geleden
Sky: Britse overheid werkt aan maximumprijzen basisvoedsel

LONDEN (ANP) - De Britse regering werkt aan plannen om voor bepaalde basisproducten in de supermarkt een maximale prijs te stellen, schrijft nieuwssite Sky News. Het zou om een plan gaan waar supermarktketens op vrijwillige basis aan mee kunnen doen. Onder meer brood en melk zouden daardoor goedkoper moeten worden. Het plan zou moeten helpen om de hoge inflatie in het Verenigd Koninkrijk te helpen bestrijden.

10 uur geleden
Eerste vlucht C919 van Chinese rivaal Boeing geslaagd

BEIJING (ANP/RTR/AFP) - Luchtvaartmaatschappij China Eastern Airlines heeft zondag de eerste commerciële vlucht uitgevoerd met een C919 van de Chinese vliegtuigbouwer Comac. Het toestel vloog zondagmorgen van Shanghai naar Peking.

14 uur geleden
BBC: lange rijen op Britse luchthavens door storing e-gates

LONDEN (ANP/DPA/RTR/BLOOMBERG) - Passagiers die zaterdag arriveerden op luchthavens in het Verenigd Koninkrijk hadden te maken met lange wachtrijen vanwege een storing bij de elektronische paspoortcontrole, meldt de BBC. De problemen met de e-gates op onder meer de Londense luchthavens Heathrow en Gatwick en het vliegveld van Manchester begonnen vrijdagavond. Het ministerie van Binnenlandse Zaken liet zaterdagavond weten dat het probleem is opgelost en bedankte de getroffen reizigers voor hun geduld.

1 dag geleden
Irak lanceert miljardenproject voor verbinding zuiden met Turkije

BAGDAD (ANP/RTR/AFP) - De Iraakse overheid heeft zaterdag een project gelanceerd ter waarde van 17 miljard dollar voor de verbinding van een ​​belangrijke goederenhaven aan de zuidkust via spoor en wegen met de grens met Turkije. Het miljardenproject moet helpen bij het transformeren van de Iraakse economie na decennia van oorlog en conflict in het land.

1 dag geleden
Onderzoek ECB: klimaatverandering kan inflatie aanjagen

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - Klimaatverandering kan de komende tien jaar de wereldwijde inflatie aan gaan jagen, bijvoorbeeld omdat voedselprijzen harder stijgen. Dat stelt de Europese Centrale Bank (ECB) op basis van nieuw onderzoek. Volgens de studie kan het jaarlijks om een stijging met meer dan 1 procentpunt gaan.

1 dag geleden