Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PostNL zet opmars op Damrak voort

PostNL zet opmars op Damrak voort

AMSTERDAM (ANP) - PostNL kende ook woensdag een uitstekende beursdag, na de ook al stevige winst een dag eerder. De opgepoetste verwachtingen hielden beleggers enthousiast. Over het algemeen waren beleggers op de Europese beurzen wat terughoudend. Dit na het nieuws dat de Amerikaanse president Donald Trump de stekker trok uit de onderhandelingen over een nieuw steunpakket in de VS.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,1 procent lager op 554,60 punten. De MidKap klom, aangevoerd door PostNL, 0,2 procent tot 836,17 punten. De beurzen in Londen en Parijs verloren tot 0,3 procent, terwijl Frankfurt 0,2 procent steeg.

PostNL (plus 5,5 procent) was weer de sterkste stijger bij de middelgrote fondsen. De post- en pakketbezorger beloofde na het ophogen van de verwachtingen voor dit jaar zijn dividenduitkering weer te hervatten. Volgens vakbond FNV zou het zijn personeel structureel moeten belonen. Het aandeel PostNL won een dag eerder ook al 12 procent.

Heineken

In de AEX-index was staalconcern ArcelorMittal een sterke stijger met een winst van 3 procent. De Europese Unie heeft voor een periode van vijf jaar nieuwe tarieven opgelegd voor platgewalst roestvrij staal uit China, Taiwan en Indonesiƫ. Dit moet het dumpen van staal uit deze landen op de Europese markt tegengaan.

Heineken (plus 3,5 procent) ging aan kop bij de hoofdfondsen. De brouwer profiteerde van een adviesverhoging door zakenbank Jefferies. De marktkenners waren ook positief over concurrent AB InBev, die beter presteert dan verwacht. 's Werelds grootste brouwer won in Brussel 1,7 procent.

Grubhub

Just Eat Takeaway won een fractie. Aandeelhouders van de maaltijdbezorger gingen akkoord met de overname van de Amerikaanse branchegenoot Grubhub. Aandeelhouders van de Haagse zakenbank NIBC stemden op hun beurt in meerderheid in met de overname van het bedrijf door Blackstone. Het aandeel verloor 0,5 procent.

In Frankfurt klom Dialog Semiconductor bijna 3,2 procent. Het Duitse chipbedrijf verwacht in het derde kwartaal zijn omzetdoelstelling te overtreffen. Tesco noteerde licht lager Londen. Het Britse supermarktconcern zag de winst in de eerste jaarhelft flink dalen door hogere kosten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het bedrijf verwacht echter dat het operationele resultaat over het gehele boekjaar minstens gelijk zal zijn aan vorig jaar.

De euro stond op 1,1769 dollar, tegenover 1,1786 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 2,6 procent goedkoper op 39,64 dollar. Brentolie daalde 2,1 procent in prijs tot 41,74 dollar per vat.

Meer uit Financieel

SER-voorzitter Putters: mensen moeten meer uren werken

HILVERSUM (ANP) - Om de arbeidsmarkt weer in beweging te krijgen, moet het aantrekkelijker worden gemaakt voor mensen om meer uren te draaien, zegt Kim Putters, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad, in tv-programma WNL Op Zondag.

1 uur geleden
ECB-directielid: te weinig oog voor bedrijfswinsten bij inflatie

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - De winststijgingen van bedrijven en de prijsverhogingen die daaraan ten grondslag liggen, hebben mogelijk een grotere impact op de inflatie dan algemeen wordt aangenomen, zegt directielid Fabio Panetta van de Europese Centrale Bank (ECB).

3 uur geleden
Open Huizen Dag trekt ruim 66.000 mensen

UTRECHT (ANP) - De Open Huizen Dag van makelaarsorganisatie NVM heeft zaterdag ruim 66.000 bezoekers getrokken. Dat is meer dan de 55.000 huizenkijkers bij de vorige editie in oktober. Volgens de makelaars wijst dat erop dat er nog steeds grote interesse is in verhuizen, ondanks of misschien wel dankzij de afkoelende woningmarkt.

19 uur geleden
Ook Amerikaanse rechter beschouwt maaltijdkoerier als werknemer

LOS ANGELES (ANP/BLOOMBERG) - Een voormalige koerier van de Amerikaanse maaltijdbezorger Grubhub was eigenlijk werknemer en geen zelfstandige, heeft een federale rechtbank bepaald. Volgens de advocaat van de man kan de uitspraak grote gevolgen hebben voor andere platformbedrijven in de Verenigde Staten. Het gaat om een kwestie die ook in Nederland speelt.

21 uur geleden
Kwaliteit gegevens die toezichthouder DNB ontvangt is ondermaats

AMSTERDAM (ANP) - De kwaliteit van gegevens die De Nederlandsche Bank (DNB) krijgt aangeleverd voor het toezicht op de financiƫle sector, laat te wensen over. Zo komt het voor dat bepaalde zaken niet zijn ingevuld, soms worden cijfers onjuist berekend en bepaalde gegevens zijn soms niet up-to-date, staat in een zaterdag verschenen nieuwsbrief van de toezichthouder.

23 uur geleden
Wegvallen logistieke problemen helpt autoverkoop aan flinke plus

BUNNIK (ANP) - De Nederlandse autoverkoop is in maart flink gestegen dankzij het wegvallen van logistieke problemen in de autowereld. Volgens autobrancheorganisaties BOVAG en RAI Vereniging zijn er vergeleken met dezelfde maand vorig jaar ruim de helft meer nieuwe personenwagens op kenteken gezet. Daarmee kregen de verkoopplussen van januari en februari een vervolg.

1 dag geleden
Reuters: Elon Musk wil ontmoeting met nieuwe Chinese premier

SHANGHAI (ANP) - Tesla-topman Elon Musk wil tijdens een bezoek aan China later deze maand ook een ontmoeting met de nieuwe Chinese premier Li Qiang. Persbureau Reuters meldt dat op basis van ingewijden. Wat Musk precies wil bespreken is niet duidelijk, maar China is na de Verenigde Staten de op een na grootste markt van Tesla en de Tesla-fabriek in Shanghai is 's werelds grootste productiecentrum van de fabrikant van elektrische auto's.

1 dag geleden