Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PostNL zet opmars op Damrak voort

PostNL zet opmars op Damrak voort

AMSTERDAM (ANP) - PostNL kende ook woensdag een uitstekende beursdag, na de ook al stevige winst een dag eerder. De opgepoetste verwachtingen hielden beleggers enthousiast. Over het algemeen waren beleggers op de Europese beurzen wat terughoudend. Dit na het nieuws dat de Amerikaanse president Donald Trump de stekker trok uit de onderhandelingen over een nieuw steunpakket in de VS.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,1 procent lager op 554,60 punten. De MidKap klom, aangevoerd door PostNL, 0,2 procent tot 836,17 punten. De beurzen in Londen en Parijs verloren tot 0,3 procent, terwijl Frankfurt 0,2 procent steeg.

PostNL (plus 5,5 procent) was weer de sterkste stijger bij de middelgrote fondsen. De post- en pakketbezorger beloofde na het ophogen van de verwachtingen voor dit jaar zijn dividenduitkering weer te hervatten. Volgens vakbond FNV zou het zijn personeel structureel moeten belonen. Het aandeel PostNL won een dag eerder ook al 12 procent.

Heineken

In de AEX-index was staalconcern ArcelorMittal een sterke stijger met een winst van 3 procent. De Europese Unie heeft voor een periode van vijf jaar nieuwe tarieven opgelegd voor platgewalst roestvrij staal uit China, Taiwan en Indonesiƫ. Dit moet het dumpen van staal uit deze landen op de Europese markt tegengaan.

Heineken (plus 3,5 procent) ging aan kop bij de hoofdfondsen. De brouwer profiteerde van een adviesverhoging door zakenbank Jefferies. De marktkenners waren ook positief over concurrent AB InBev, die beter presteert dan verwacht. 's Werelds grootste brouwer won in Brussel 1,7 procent.

Grubhub

Just Eat Takeaway won een fractie. Aandeelhouders van de maaltijdbezorger gingen akkoord met de overname van de Amerikaanse branchegenoot Grubhub. Aandeelhouders van de Haagse zakenbank NIBC stemden op hun beurt in meerderheid in met de overname van het bedrijf door Blackstone. Het aandeel verloor 0,5 procent.

In Frankfurt klom Dialog Semiconductor bijna 3,2 procent. Het Duitse chipbedrijf verwacht in het derde kwartaal zijn omzetdoelstelling te overtreffen. Tesco noteerde licht lager Londen. Het Britse supermarktconcern zag de winst in de eerste jaarhelft flink dalen door hogere kosten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het bedrijf verwacht echter dat het operationele resultaat over het gehele boekjaar minstens gelijk zal zijn aan vorig jaar.

De euro stond op 1,1769 dollar, tegenover 1,1786 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 2,6 procent goedkoper op 39,64 dollar. Brentolie daalde 2,1 procent in prijs tot 41,74 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Handelsrestricties met China en Rusland raken Nederlandse economie

DEN HAAG (ANP) - Als er meer handelsrestricties komen tussen het Westen en Rusland en China, raakt dat de Nederlandse economie flink. Daarvoor waarschuwt het Centraal Planbureau (CPB) in een nieuwe studie. "De wereldhandel zal er niet minder op worden, maar wel anders", zegt CPB-econoom Gerdien Meijerink.

56 minuten geleden
Nederlandse economie doorbreekt grens van 1 biljoen euro

DEN HAAG (ANP) - In de Nederlandse economie ging afgelopen jaar voor het eerst meer dan 1 biljoen euro om. In 2002 bedroeg het bruto binnenlands product (bbp) nog zo'n 500 miljard euro, de helft van dit bedrag, maar door flinke groeicijfers de afgelopen jaren is dit in 2023 gestegen naar 1,03 biljoen euro. Nederland doet het vooral steeds beter in de internationale handel, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

56 minuten geleden
Nvidia verder omhoog op terughoudend Wall Street, Apple verliest

NEW YORK (ANP) - Beleggers op Wall Street namen maandag wat gas terug na de recordstanden op de koersenborden afgelopen vrijdag. Ook namen ze een afwachtende houding aan in aanloop naar belangrijke cijfers over de economie later deze week. Apple werd 2,5 procent lager gezet nadat het Amerikaanse techconcern een boete had gekregen van de Europese Unie van ruim 1,8 miljard euro.

2 uur geleden
Goldman Sachs raadt klanten af om te beleggen in China

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs raadt haar klanten af om te beleggen in China. Volgens Sharmin Mossavar-Rahmani, hoofd van de vermogensbeheeractiviteiten van de bank, zijn de recente scherpe beursdalingen in China geen reden om nu in te stappen.

3 uur geleden
Beurswaarde Vivoryon verdampt na resultaten alzheimermedicijn

AMSTERDAM (ANP) - Biotechnoloog Vivoryon is maandag bijna al zijn waarde op de Amsterdamse beurs verloren na het bekendmaken van teleurstellende uitkomsten van een onderzoek naar een alzheimermedicijn. Een aandeel van het Duitse bedrijf kostte bij het sluiten van de beurs op het Damrak nog maar 80 cent, een daling van meer dan 90 procent. Dat is ook gelijk de laagste beurskoers ooit voor het bedrijf.

7 uur geleden
Spotify juicht boete Apple toe, noemt het 'belangrijk moment'

AMSTERDAM (ANP) - Streamingdienst Spotify noemt de boete voor Apple van 1,8 miljard euro "een belangrijk moment in de strijd voor een opener internet voor consumenten". Geen enkel bedrijf, ook Apple niet, "mag zijn macht misbruiken om te bepalen hoe andere bedrijven met hun klanten interacteren", reageert Spotify nadat het Amerikaanse techbedrijf maandag door de Europese Unie werd bestraft.

8 uur geleden
Chemelot wil voorrang op stroomnet voor verduurzaming complex

GELEEN (ANP) - Chemelot wil voorrang voor een betere aansluiting op het stroomnet, omdat het chemisch industriecomplex fors meer elektriciteit wil gebruiken om te verduurzamen. In 2027 of 2028 moet die verzwaring van de verbinding er zijn, anders haalt Chemelot zijn duurzaamheidsdoelen niet, zegt directeur Loek Radix. "Als dat niet gebeurt, ligt alles stil en kunnen de plannen van Chemelot niet waargemaakt worden. Deze aansluiting moet prioriteit hebben."

8 uur geleden