Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PostNL zakt, OCI wint op Damrak na resultaten

PostNL zakt, OCI wint op Damrak na resultaten

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs werd het aandeel PostNL maandag lager gezet na tegenvallende resultaten van de post- en pakketbezorger. De kwartaalcijfers van kunstmestproducent OCI vielen daarentegen wel in goede aarde. Verder stonden de luchtvaartaandelen in de belangstelling na het einde van de reisbeperkingen voor de Verenigde Staten.

PostNL zakte dik 2 procent in de MidKap. Het bedrijf boekte afgelopen kwartaal minder omzet. Volgens topvrouw Herna Verhagen had de aanpassing van de btw-regels voor kleine goederen van buiten de Europese Unie een "sterkere tijdelijke negatieve impact" op de internationale volumes bij zowel post- als pakketbezorging dan voorzien. Voor alle pakketjes die van buiten de EU komen, moet sinds 1 juli btw worden betaald. OCI klom 0,8 procent. De kunstmestproducent wist de omzet ruimschoots te verdubbelen in het derde kwartaal. Ook boekte het bedrijf weer winst.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel vlak op 819,17 punten onder aanvoering van staalconcern ArcelorMittal (plus 1,3 procent). De MidKap won 0,2 procent tot 1082,35 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen bleven ongewijzigd.

Henkel

Air France-KLM won 0,9 procent. De VS verwachten maandag een forse toestroom van internationale bezoekers nu er een einde is gekomen aan de reisbeperkingen die de Amerikanen in maart 2020 een groot deel van de wereldbevolking oplegden vanwege de coronapandemie. Lufthansa steeg 1 procent in Frankfurt.

In Frankfurt zakte Henkel 5 procent. De Duitse maker van wasmiddelen, zeep en lijmen verlaagde zijn winstverwachting. Het bedrijf achter merken als Schwarzkopf en Persil, maar ook de lijmen van Pritt, kampt met hogere kosten voor ruwe materialen die het niet volledig kon compenseren met prijsverhogingen.

Tesla

De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla, die ook een notering heeft in Frankfurt, duikelde bijna 7 procent, na een poll op Twitter van topman Elon Musk waarin hij zijn volgers de vraag voorlegde of hij 10 procent van zijn Tesla-aandelen zou moeten verkopen. Van de ruim 3,5 miljoen stemmen heeft een meerderheid van bijna 58 procent ja gestemd. De vraag van de multimiljardair komt na een voorstel van de Democraten om de superrijken meer belasting te laten betalen en met name het bezit van aandelen zwaarder aan te pakken.

De euro was 1,1552 dollar waard, tegen 1,1560 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,1 procent tot 82,15 dollar. Brentolie kostte 0,9 procent meer op 83,53 dollar per vat.

Meer uit Financieel

EU-landen blijven nog een jaar streven naar gasbesparing

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen proberen ook komend jaar 15 procent minder gas te verbruiken. Ze hebben afgesproken de noodmaatregel, die ze vrijwillig op zich nemen, met een jaar te verlengen.

24 minuten geleden
ACM: supers niet in overtreding met verkapte prijsverhogingen

DEN HAAG (ANP) - Supermarkten en voedingsmiddelenfabrikanten zijn niet in overtreding met verkapte prijsverhogingen door verpakkingen van levensmiddelen kleiner te maken. "Dat zien wij niet als een overtreding van de consumentenregels omdat de consument wel gewoon krijgt wat op de verpakking staat", stelt een woordvoerster van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

31 minuten geleden
Franse justitie doet inval bij banken om dividendfraude

PARIJS (ANP/BLOOMBERG/RTR/AFP) - De Franse justitie is dinsdag bij banken binnengevallen. Die worden verdacht van dividendfraude en witwassen. Het gaat om de Franse banken BNP Paribas, Société Générale, Natixis en de Franse tak van het Britse HSBC.

1 uur geleden
Adyen grootste daler in licht lagere AEX, Prosus bovenaan

AMSTERDAM (ANP) - Betaalbedrijf Adyen was dinsdag de grootste daler in de AEX-index, die een eerdere winst zag verdampen. Techinvesteerder Prosus stond bovenaan in de hoofdindex dankzij een koersherstel van Tencent. De banken gingen licht omhoog doordat de zorgen over de stabiliteit van de financiële sector wat lijken te zijn afgenomen. Beleggers zijn nu vooral benieuwd in hoeverre de recente onrust in de bankensector van invloed zal zijn op de toekomstige rentestappen van de centrale banken.

2 uur geleden
Webwinkelconcern Alibaba wil zich opsplitsen in zes onderdelen

SHANGHAI (ANP/BLOOMBERG) - Het Chinese tech- en webwinkelconcern Alibaba is van plan om zijn activiteiten op te splitsen in zes hoofdonderdelen, waaronder e-commerce, media en de cloud. Op termijn zou elk onderdeel een eigen beursnotering kunnen krijgen. De activiteiten van Alibaba, dat een beursnotering heeft in New York en Hongkong, hebben een totale waarde van 220 miljard dollar, omgerekend zo'n 205 miljard euro.

2 uur geleden
ANVR: reisorganisaties verbeteren websites om prijstransparantie

DEN HAAG (ANP) - Reisorganisaties passen momenteel hun websites aan zodat zij voldoen aan eisen op het gebied van prijstransparantie van de Autoriteit Consument & Markt, meldt reiskoepel ANVR. De nieuwe afspraken hierover gelden vanaf zaterdag. Alle informatie over vakantieprijzen moet dan meteen duidelijk zijn voor de reiziger, stelt de ANVR.

4 uur geleden
EU eens over meer laadpalen en makkelijker afrekenen

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie is het eens geworden over het plaatsen van meer laadpalen voor elektrische auto's. Betalen aan de laadpaal moet ook makkelijker en inzichtelijker worden.

4 uur geleden