Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PostNL uitblinker op groen Damrak (2)

PostNL uitblinker op groen Damrak (2)

AMSTERDAM (ANP) - Het aandeel PostNL was woensdag in trek op het Damrak na een positieve handelsupdate van het postbedrijf. De Europese aandelenbeurzen stonden in het groen. Beleggers deden het rustig aan na de sterke opmars een dag eerder. De aandacht ging onder meer uit naar de geopolitieke spanningen tussen Noord-Korea en Zuid-Korea en het grensconflict tussen India en China. Ook de vrees voor een nieuwe golf van coronabesmettingen in China hield de markten in de greep.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,9 procent hoger op 565,24 punten. De MidKap steeg 1,3 procent tot 766,53 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs klommen tot 0,9 procent.

PostNL (plus 12,2 procent) was de grote winnaar in de MidKap. Het postbedrijf is veel positiever geworden over het lopende financiële jaar. Door de coronamaatregelen zitten veel mensen thuis en bestellen ze ook meer online, wat de pakketbezorging goed deed. Tegelijkertijd viel veel brievenbuspost weg en moest PostNL extra maatregelen nemen om aan de corona-eisen te voldoen. Desondanks denkt het bedrijf nu dat het bedrijfsresultaat "sterk hoger" uitvalt dan de eerdere verwachting.

Signify steeg bijna 5 procent. Een speciaal soort UV-licht uit lampen van het Nederlandse verlichtingsbedrijf is effectief gebleken bij het uitschakelen van het nieuwe coronavirus. In de AEX ging biotechnoloog Galapagos aan kop met een winst van dik 3 procent. Techinvesteerder Prosus klom 1,2 procent dankzij een adviesverhoging door HSBC. Chemicaliëndistributeur IMCD was de enige daler met een min van 0,3 procent.

Nedap won 2 procent bij de kleinere bedrijven. Het technologiebedrijf verwacht in de eerste helft van dit jaar een geringe omzetdaling door de coronacrisis, met een sterkere daling van het bedrijfsresultaat. Nedap kende een goede start van het jaar, maar in de afgelopen twee maanden ging de omzet omlaag als gevolg van de crisis.

In Londen klom HSBC bijna 1 procent. De Britse bank gaat na een pauze verder met zijn forse ontslagprogramma, waarbij de komende jaren uiteindelijk 35.000 banen verdwijnen. HSBC stelde in maart zijn megabanenreductie nog uit vanwege de coronacrisis.

De euro was 1,1285 dollar waard, tegen 1,1257 dollar op een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse daalde 1,1 procent tot 37,95 dollar. Brentolie werd 0,6 procent goedkoper op 40,70 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Nieuwste iPhone kan erg heet worden, Apple werkt aan oplossing

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - De nieuwste iPhone kan in de eerste dagen na aanschaf erg heet worden vanwege een bug in de nieuwste iOS 17-software en de overuren die het apparaat dan moet maken voor het updaten van apps. Dat heeft Apple toegegeven na klachten van gebruikers dat hun iPhone 15 Pro soms te warm werd om aan te raken. Het Amerikaanse concern zegt binnenkort met oplossingen te komen. Gebruikers zouden niet bang hoeven te zijn dat hun telefoon schade ondervindt.

1 uur geleden
Makelaars: 55.000 woningzoekers op Open Huizen Dag

NIEUWEGEIN (ANP) - Ongeveer 55.000 geïnteresseerde woningzoekers hebben zaterdag meegedaan aan de Open Huizen Dag. Dat laat makelaarsorganisatie NVM weten. In totaal konden ongeveer 9000 deelnemende huizen tussen 11.00 en 15.00 uur bezichtigd worden zonder een afspraak te maken.

17 uur geleden
Maandenlange staking truckers langs Duitse snelweg voorbij

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een maandenlange staking van voornamelijk vrachtwagenchauffeurs uit Georgië en Oezbekistan op een parkeerterrein langs een Duitse snelweg is voorbij. De truckers hadden ruim twee maanden geleden het werk neergelegd op een parkeerterrein van een pompstation bij Gräfenhausen ten zuiden van Frankfurt, omdat ze niet kregen uitbetaald door hun Poolse werkgever.

20 uur geleden
Oliebedrijf BP ziet in korte tijd opnieuw topbestuurder opstappen

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het grote Britse olie- en gasconcern BP ziet binnen enkele weken opnieuw een topbestuurder vertrekken. Nu gaat het om het hoofd van de Amerikaanse activiteiten van BP die weggaat. Eerder deze maand stapte al topman Bernard Looney onverwacht op vanwege relaties met collega's bij BP in het verleden.

22 uur geleden
Turkse minister reist naar Europa voor buitenlandse investeringen

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - De Turkse minister van Financiën Mehmet Simsek gaat naar Europa om te praten met internationale investeerders over meer buitenlandse investeringen in Turkije. Hij zal komende week een bijeenkomst in Londen bijwonen die wordt georganiseerd door de grote banken Citigroup en Bank of America en later in de maand dan praten met investeerders in Parijs.

22 uur geleden
Lobbygroep Italiaans bedrijfsleven somber over economie

ROME (ANP/BLOOMBERG) - De grootste bedrijfslobbygroep van Italië is somber gesteld over de economie voor de rest van dit jaar. Volgens Confindustria is er zwakte in de industrie en dienstensector en zorgen de renteverhogingen door de Europese Centrale Bank (ECB) en stijgende energiekosten voor tegenwind.

23 uur geleden
Topbestuurders Ford en GM boos over uitbreiding autostaking

DETROIT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De hoogste bestuurders van de Amerikaanse autobedrijven Ford Motor en General Motors (GM) zijn boos op autovakbond UAW nu een grote staking is uitgebreid. Vrijdag werd bekend dat nog meer werknemers van autofabrieken van Ford en GM in de Verenigde Staten het werk neerleggen. De staking is inmiddels de derde week ingegaan en er lijkt geen einde in zicht.

1 dag geleden